- فرانسوا ویلروی رئیس بانک مرکزی فرانسه در مصاحبهی مطبوعاتی روز شنبه اعلام کرد «رمزارز میتوانند در برخی کشورها به عنوان یک جایگزین برای معاملات نقدی کاربردی باشند، با این حال نباید هیچ رمزارز خصوصی وجود داشته باشد، بلکه کنترل کامل این ارزهای دیجیتال باید در دستان بانکهای مرکزی قرار بگیرد».
رمزارز فقط رمزارز بانکی
به گفتهی فرانسوا ویلروی دیگالهاو(Francois Villeroy de Galhau) رئیس بانک مرکزی فرانسه، ارزهای دیجیتال نباید خصوصی باشند، بلکه باید توسط بانکهای مرکزی صادر شده و تنها بانکهای مرکزی کنترل کامل آنها را در اختیار داشته باشند.
وی در مصاحبهی مطبوعاتی روز شنبه اعلام کرد که «رمزارز میتوانند در برخی کشورها به عنوان یک جایگزین برای معاملات نقدی کاربردی باشند، با این حال چیزی به نام پول خصوصی وجود ندارد».
پس از ظهور رمزارزها و انتشار اخبار مربوط راهاندازی رمزارز بومی شرکت فیسبوک با نام لیبرا، بسیاری از بانکهای مرکزی سراسر جهان به فکر صدور ارز دیجیتال بانکی افتادند تا از کاهش قدرت کنترل دولتها بر پول جلوگیری به عمل آید.
بانکهای مرکزی به دنبال ارزهای دیجیتال هستند
شایان ذکر است که اخیرا چندین بانک مرکزی بزرگ در راستای بررسی کاربردها و موارد استفادهی رمزارز بانکی(CBDC) یک کارگروه تشکیل دادهاند. این کارگروه قرار است تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و روند تحقیقات در این حوزه را بهبود ببخشد.
بانکهای مرکزی هنگکنگ و تایلند نیز چندی قبل اعلام کردند که در حال کار بر روی یک پروژهی جدید هستند که به سادهسازی هرچه بیشتر پرداختهای بینالمللی کمک خواهد کرد. این درحالیست که قانونگذاران ژاپن پیشنهاد کردند که ین دیجیتال(ین ارز فیات ژاپن) ایجاد شود تا بتوانند با پروژههای دیگری همچون رمزارز ملی چین و رمزارز بومی شرکت فیسبوک رقابت کنند.
در همین حال، فرانسوا ویلروی تاکید کرد که پیشنهاد او هیچ ربطی به پروژهی لیبرا ندارد، بلکه یک واکنش به رشد سریع فناوری و افزایش شدید تقاضا برای ارزهای دیجیتال است. وی در بخشی از صحبتهای خود در رابطه با این موضوع اعلام نموده:
در برخی از کشورهای شمال اروپا، به ویژه سوئد و هلند، استفاده از اسکناس به سرعت در حال کاهش است و آنها درگیر این موضوع هستند که آیا باید حق استفاده از پول دیجیتال که دیگر نوعی اسکناس بانکی فیزیکی نیست را به شهروندان بدهیم یا خیر، پولهای دیجیتالی که همان کیفیت را داشته و امنیت بانکی را به همراه دارند. Francois Villeroy
وی همچنین تایید کرد که بانکهای مرکزی مشغول آزمایش پول دیجیتال هستند و سوال فوق توسط بانکهای مرکزی منطقهی یورو در حال بررسی است.
نظر شما در رابطه با گفتههای فرانسوا ویلروی چیست؟ آیا رمزارزهای بدون پشتوانهی بانک مرکزی قابل اعتماد و کاربردی نیستند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.