
- آمار و ارقام ارائه شده توسط پلتفرم مبادلهی فرد به فرد لوکال بیت کوینز(LocalBitcoins) نشان میدهد که حجم مبادلهی رمزارز بیت کوین در کشورهایی که با مشکلات اقتصادی روبرو هستند، نسبت به سایر داراییها بسیار بیشتر است. به عنوان مثال حجم مبادلهی بیت کوین شهروندان ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ چیزی بیش از ۳۰۵/۹۳ میلیون دلار بوده است.
بیت کوین پناهگاه امن مردم
این تصور و عقیده که رمزارز بیت کوین میتواند به عنوان یک دارایی امن یا پناهگاهی برای ذخیرهی ارزش علیه اقتصادهای جهانی متلاطم و در حال سقوط عمل کند، همچنان در حال رشد است. در عین حال میزان کاربرد رمزارزها در اقتصادهای تحت فشار، مانند ونزوئلا و هنگکنگ بسیار مشهود است و حجم مبادلهی رمزارز در این نقاط از جهان بشدت در حال افزایش میباشد.
در برخی کشورها از جمله هنگکنگ، آرژانتین و ونزوئلا، مردم همواره نسبت به پسانداز و داراییهایشان دلهره دارند، زیرا به دلایلی همچون تورم بالا یا سایر عوامل ژئوپلیتیکی ارزش داراییهای آنها روز به روز در حال کاهش است. ناآرامیهای ونزوئلا، مشکلات عدیدهی اقتصادی در آرژانتین و اعتراضات هنگکنگ باعث شده تا شهروندان به دنبال راههای جایگزین ذخیرهسازی ارزش باشند.
طبق دادههای منتشر شده توسط پلتفرم مبادلهی فرد به فرد لوکال بیت کوینز(LocalBitcoins) در کشورهایی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، به ویژه کشورهای آمریکای جنوبی، حجم مبادلهی رمزارز به شدت افزایش یافته است. این دادهها که برای مقایسهی آمار سال ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ منتشر شده، نشان میدهد که هرچه اقتصاد یک کشور با مشکلات بیشتری روبرو باشد، حجم مبادلهی بیت کوین در آن کشور بیشتر خواهد بود.
ونزوئلا صدرنشین لیست
بیشتر مشکلات و مسائلی که ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ با آنها روبرو بوده به خوبی توسط رسانههای بزرگ خبری گزارش شده است؛ مشکلاتی همچون ناآرامیهای داخلی و تلاش برای کودتا و سرنگونی رژیم سوسیالیستی نیکلاس مادورو(Nicolas Maduro رئیس جمهور ونزوئلا). این مسائل و مشکلات باعث شد که ارزش پول ملی به شدت کاهش یابد. به همین ترتیب، رمزارز بیت کوین به یک انتخاب محبوب برای شهروندان این کشور تبدیل شد، زیرا آنها به دنبال راهی برای حفظ ارزش داراییها و پولهای خود بودند.
پس از مدتی رئیس جمهور مادورو از یک رمزارز پایدار بومی وابسته به نفت ونزوئلا به نام پترو(Petro) رونمایی کرد. گرچه این رمزارز آنگونه که مادورو انتظار داشت به محبوبیت نرسید، اما حداقل توانست مردم این کشور را با صنعت رمزارزها و نحوهی کار با آنها آشنا کند.
پست توییتری منتشر شده توسط یک کاربر با نام لری کرماک(Larry Cermak) نشان میدهد که شهروندان ونزوئلا طی سال ۲۰۱۹ در پلتفرم لوکال بیت کوینز بیش از ۳۰۵ میلیون دلار بیت کوین مبادله کردهاند. این رقم برای کشورهای کلمبیا و پرو نیز به ترتیب ۱۳۴/۲ میلیون دلار و ۴۵/۵ میلیون دلار میباشد.
افزایش حجم مبادله چقدر بوده است؟
از پست توییتری لری کرماک میتوان در رابطه با این کشورها اطلاعات جالب دیگری نیز بدست آورد. به عنوان مثال گرچه کشور ونزوئلا بیشترین حجم مبادلهی بیت کوین را به خود اختصاص داده است، اما این رقم نسبت به سال گذشته تنها ۳۳ درصد افزایش یافته و رشد نسبتاً کمی محسوب میشود.
این درحالیست که مصر با در اختیار داشتن حجم مبادلهی ۱/۴۰ میلیون دلاری و رتبهی هشتم لیست، از لحاظ حجم مبادلهی بیت کوین با رشد تقریبا ۷۰ درصدی روبرو بوده است.
میزان حجم مبادلهی بیت کوین در هنگکنگ و ایران نه تنها افزایش نیافته، بلکه نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش چشمگیر داشته است. البته این کاهش حجم مبادله میتواند با سیاستهای اتخاذ شده توسط دولتهای ذیربط جهت متوقف کردن مبادلهی بیت کوین ارتباط مستقیم داشته باشد.
شواهد ارائه شده توسط پلتفرم لوکال بیت کوینز تصویر جالبی از یک کاربرد مهم برای رمزارزها ترسیم میکند. درحالیکه کشورهای یاد شده به دنبال راهکارهایی برای عبور از بحران اقتصادی هستند، مردم در حال استفاده از پتانسیل نهفتهی بیت کوین بوده و اهمیت یک سیستم مالی ایزوله و غیرمتمرکز را درک کردهاند.
نظر شما در رابطه با آمار منتشر شده توسط لوکال بیت کوینز چیست؟ آیا با در نظر گرفتن نوسان شدید بازار رمزارزی باز هم میتواند به این کلاس دارایی به عنوان یک پناهگاه امن ذخیرهی ارزش نگاه کرد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.