- ویتالیک بوترین، اخیرا اعلام کرده است که الگوریتم اثبات سهام(POS) باید بهطور مقاوم در برابر حملات ۵۱ درصد طراحی شود بهطوری که اجرای حملات مشابه اثرات فاجعهباری بر اتریوم نداشته باشد. وی ادعا کرد که برای افزایش امنیت شبکهی اتریوم ۲.۰ چند راهکار را ارائه خواهد کرد.
افزایش مقاومت اتریوم ۲.۰ دربرابر حملات ۵۱ درصد
مکانیسم اجماع امکان تصمیمگیری تمامی ماینرها(در الگوریتم اثبات کار) یا سپردهگذاران(الگوریتم اثبات سهام) را ایجاد کرده است. در حقیقت رمزارزها با ایجاد سیستم مالی غیرمتمرکز امکان تصمیمگیری با رای اکثریت را ایجاد کرده است. اما اجرای حملات ۵۱ درصد بر روی شبکهی رمزارزهای شناخته شده همانند بیت کوین گلد(BTG) و MakerDAO نشان میدهد که مهاجمان با استفاده از روشهای مختلف توان پردازشی مورد نیاز برای کسب اکثریت هشریت شبکه را بهدست آوردهاند. اگرچه اجرای حملات ۵۱ درصد بر روی رمزارزهای بزرگ همانند بیت کوین و اتریوم هزینههای بالایی را به مهاجمان تحمیل خواهد کرد، این موضوع موجب نگرانی تیمهای توسعه دهندهی رمزارزهای بزرگ همانند اتریوم شده است. توئیت اخیر ویتالیک بوترین این موضوع را به خوبی نشان میدهد:
من معتقدم که الگوریتم اثبات سهام باید به گونهای طراحی شود که حملات ۵۱ درصد بجای یک فاجعهی غیر قابل جبران، بهصورت آسیبی درسطح متوسط و قابل جبران ارزیابی شود. من ایدههایی برای طراحی نسخهی جدید اتریوم در این مسیر در اختیار دارم. ویتالیک بوترین
وی افزود که برای طراحی نسخهی بعدی اتریوم(که با عنوان نسخهی دوم اتریوم و یا Ethereum ۲.۰ شناخته میشود) در همین راستا ایدههایی را در اختیار دارد. اظهارات ویتالیک بوترین پیرامون پایداری نسخهی دوم اتریوم، برنامههای غیر متمرکز ایجاد شده بر بستر اتریوم که صدها میلیون دلار دارایی را در اختیار دارند را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. این موضوع نشان میدهد که تیم توسعهدهندهی اتریوم از مشکلات و تهدیدهای احتمالی اطلاع دارند و به سختی بر روی انتقال به نسخهی بعدی پلتفرم بلاکچین اتریوم تلاش میکنند.
امکان مصادرهی سپردهها در الگوریتم اثبات سهام
بر خلاف الگوریتم اثبات کار در الگوریتم اثبات سهام امکان اخذ جریمه از اقدامات خرابکارانه و نادرست وجود دارد. در صورتی که سپردهگذاران در الگوریتم اثبات سهام برخلاف منافع و سلامت شبکه اقدام کنند، امکان از دست رفتن دارایی سپردهگذاران وجود دارد. الگوریتم اثبات سهام با حذف فرایند ماینینگ نسبت به الگوریتم اثبات کار منابع انرژی کمتری را مصرف میکند و در نتیجه یک الگوریتم دوستدار طبیعت محسوب میگردد.
کوینیت در مقالهای حملات ۵۱ درصد را بهطور کامل بررسی کرده است. اجرای حملات ۵۱ درصد به کنترل بخش غالب هشریت شبکه(بیش از ۵۰ درصد) توسط ماینرها و یا سپردهگذاران بستگی دارد. اجرای این نوع از حملات لزوما توسط یک فرد اجرا نمیشود(اگرچه در اختیار داشتن قدرت پردازش لازم برای اجرای این نوع از حملات توسط یک فرد واحد غیر ممکن است.) معمولا در اجرای این دسته از حملات از مجموع قدرت پردازش بخشهای مختلف برای توافق بر علیه شبکه استفاده میشود. در صورت اجرای موفق حملات ۵۱ درصد امکان اختلال در شبکه وجود دارد زیرا مهاجمان میتوانند تراکنشها را پس از دریافت تاییدهی شبکه معکوس کنند و یا توکنها را مجددا خرج کنند(Double Spend) و یا با استفاده از روشهای دیگری در شبکه اختلال ایجاد کنند.
مقاومت در برابر حملات ۵۱ درصد در الگوریتم اثبات سهام
جزئیات طرح ویتالیک بوترین برای افزایش مقاومت نسخهی دوم اتریوم در مقابل حملات ۵۱ درصد هنوز منتشر نشده است. زیرا نسخهی دوم اتریوم در مرحلهی توسعه قرار دارد و جزئیات زیادی از این پروژه نامشخص است. اما شبکهی کنونی و امن رمزارز دَش(Dash) ممکن است کلید حل این مشکل را ارائه نماید. دَش بر پایهی الگوریتم اثبات سهام فعالیت نمیکند، فعالیت این رمزارز به مَستِرنودها(MN) متکی است. با این وجود، رمزارز دش برای حافظت شبکه دربرابر حملات ۵۱ درصد به مکانیسمی با عنوان «چینلاک(Chainlocks)» متکی است. چینلاک با انتخاب حداقل ۴۰۰ مسترنود، ایجاد اجماع بر روی آخرین بلاک معتبر و امضای آن از بازآرایی زنجیره توسط مهاجمان جلوگیری میکند. اگرچه تیم توسعهدهندهی اتریوم جزئیات بیشتری را در این رابطه ارائه نکرده است، احتمالا اتریوم مکانیسم مشابهی را برای خنثی ساختن حملات ۵۱ درصد مورد استفاده قرار خواهد داد.
نسخهی بعدی شبکهی اتریوم احتمالا در سال ۲۰۲۰ راهاندازی خواهد شد. بروزرسانی اتریوم به منظور بهبود سرعت، عملکرد، امنیت و مقیاسپذیری در چند مرحله اجرا میگردد. همچنین الگوریتم اثبات کار اتریوم به الگوریتم اثبات سهام تغییر خواهد کرد.
آیا نسخهی بعدی اتریوم از راهکار جدیدی برای مقابله با اجرای حملات ۵۱ درصد استفاده خواهد کرد؟ آیا رمزارزهای دیگر نیز از راهکار اتریوم ۲.۰ پیروی خواهند کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.