اخبار داخلیاخبار و مقالات

درآمدزایی ارزی یک میلیارد یورویی صنعت ماینینگ برای دولت

مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی لایحه‌ی بودجه سال ۱۳۹۹ به درآمدزایی صنعت استخراج رمزارز داخلی و راه‌حل مشکلات فعلی این حوزه‌ی نوپا پرداخته است

نکات برگزیده مطلب
  • مرکز پژوهش‌های مجلس با بررسی لایحه‌ی بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و انتشار گزارشی اعلام نموده که در صورت تسهیل صنعت استخراج رمزارز و رفع مشکلات فعلی، دولت می‌تواند از این حوزه درآمد یک میلیارد یورویی داشته باشد.

درآمدزایی ارزی صنعت ماینینگ برای دولت

مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی لایحه‌ی بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور با انتشار یک گزارش جدید به درآمدزایی ارزی صنعت استخراج رمزارز برای دولت اشاره کرده و در ادامه راه‌حل‌هایی برای تسریع این روند و حل مشکلات ماینرهای داخلی ارائه نموده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات لایحه‌ی بودجه سال ۱۳۹۹ با انتشار گزارش جدید تحت عنوان «بررسی لایحه بودجه سال 1399 کل کشور؛ بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات» لایحه بودجه سال ۹۹ در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را مورد بررسی قرار داده است.

در صفحه ۱۴ و ۱۵ این گزارش ضمن اشاره به درآمد یک میلیارد یورویی صنعت ماینینگ برای دولت، توضیح داده شده که:

استخراج رمزارز بازاری پویاست که درآمد سالانه پنج میلیارد و دویست و بیست میلیون یورو از آن قابل کسب است. ظرفیت تولید برق بلااستفاده ایران در ۹ ماه از سال به ۲۰ هزار مگاوات می رسد و استفاده درست از ظرفیت شبکه برق ایران می تواند درآمدی یک میلیارد یورویی را به ایران وارد کند. پیشرفت سریع فناوری استخراج، سودآوری تجهیزات قدیمی را روز به روز کاهش می دهد و از طرف دیگر رقابت در کسب سهم بیشتر از بازار می تواند موجب کاهش سود بازیگران شود. در مصوبه ۱۳۹۸/۵/۱۳ هیئت وزیران علاوه بر اینکه قیمت برق بدون ملاحظات فصلی تعیین شده و به حدی این تعرفه بالا تعیین شده است که مخاطره استفاده غیرقانونی از ظرفیت برق را منطقی می کند و از سوی دیگر به دلیل عدم تعیین یک مقدار مشخص محاسبه سود و زیان برای مشارکت در این بازار را دشوار کرده است.» گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس

حل مشکلات فعلی در قدم اول

مرکز پژوهش‌های مجلس در انتها پیشنهاد خود مبنی بر حل مشکلات حوزه ماینینگ را این گونه بیان می‌کند:

وزارت نيرو مكلف است برای دارندگان پروانه استخراج رمزارز از وزارت صنعت و معدن و تجارت كه شاخص كارآمدی انرژی تجهيزات آنها در 6 ماهه اول سال كمتر از 100 ژول بر تراهش و در 6 ماهه دوم سال كمتر از 70 ژول بر تراهش باشد، خدمات برق مطمئن فراهم كند. قيمت برق مصرفی برای استخراج رمزارز در ماه‌های غيراوج مصرف و برای تجهيزات با شاخص كارآمدی تعيين شده در سقف سه هزار ریال بر كيلووات ساعت تعيين می‌شود. گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس

در ادامه گفته شده «وزارت نيرو می‌تواند در ماه‌های اوج مصرف برق و حداكثر به مدت سه ماه از سال از تأمين برق برای واحدهای صنعتی استخراج رمزارز خودداری كند. همچنين شركت گاز مكلف است گاز مورد نياز جهت خودتوليد برق واحدهای صنعتی استخراج رمزارز كه تجهيزات مورد استفاده آنها با شاخص كارآمدی تعيين شده منطبق است را با تعرفه گاز صنعتی تأمين كند».

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا دانلود متن کامل گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

نظر شما در رابطه با گزارش مرکز پژوهش مجلس چیست؟ آیا درآمد هنگفت صنعت ماینینگ داخلی برای دولت می‌تواند زمینه‌ساز رفع مشکلات فعلی و چاره‌اندیشی مقامات شود؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا