اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

مقامات آمریکا به دنبال بررسی عوامل احتمالی تنزل قدرت دلار هستند

در همین راستا دفتر مدیریت اطلاعات ملی آمریکا یک فرصت تحقیقاتی در رابطه با رویداد «قو سیاه» و سناریوهای احتمالی سقوط دلار ارائه داده است

نکات برگزیده مطلب
  • مدت‌هاست که مقامات آمریکایی، به ویژه سازمان‌های اطلاعاتی این کشور نسبت به کاهش ارزش و قدرت دلار در بازارهای جهانی به وسیله‌ی یک اقتصاد در حال رشد و یا ظهور ناگهانی یک ارز جایگزین، ابراز نگرانی کرده‌اند. در همین راستا دفتر مدیریت اطلاعات ملی ایالات متحده(ODNI) در نظر دارد برای بررسی هرچه بیشتر سناریوهای احتمالی(از جمله پیدایش یک رمزارز جهانی و یا یوان دیجیتال) یک فرصت مطالعاتی فوق دکتری ارائه کرده تا در صورت امکان از وقوع رویداد «قو سیاه» جلوگیری کند. رویداد موسوم به «قو سیاه» به خطر از بین رفتن تسلط جهانی دلار اشاره دارد.

جلوگیری از قو سیاه

دفتر مدیریت اطلاعات ملی ایالات متحده(ODNI) قصد دارد در راستای بررسی اتفاقات و عواقب احتمالی سقوط دلار به عنوان ارز جهانی، از یک محقق(در دوره‌ی تحقیقاتی و پژوهشی فوق دکتری) حمایت مالی کند. این آژانس سال گذشته نیر در فهرست استخدام خود یک فرصت شغلی اضافه کرده بود که در آن از متقاضیانی که «سابقه‌ی فعالیت در رشته‌ی اقتصاد» را دارند، دعوت به عمل آمده بود. آخرین مهلت ثبت‌نام برای این شغل روز ۲۸ام فوریه اعلام شده است.

دلار dollar

آژانس مذکور اعلام نموده این تحقیقات(که اولین برنامه‌ی پژوهشی فوق دکتری برای جامعه‌ی اطلاعاتی به شمار می‌آید) می‌تواند به ایالات متحده کمک کرده تا برای رویداد «قو سیاه(Black Swan)» آماده شود، رویدادی که خطر از بین رفتن تسلط دلار را به همراه دارد. این گونه رویداد‌ها معمولاً غیرقابل پیش‌بینی بوده و فراتر از چیزی که انتظار می‌رود ظاهر خواهند شد، بنابراین در اغلب موارد پیامدهای بالقوه‌ی وخیمی به همراه دارند.

این حوزه‌ی مطالعاتی خاص تحت نظارت مرکز ملی منع گسترش سلاح هسته‌ای نیز قرار می‌گیرد. این مرکز بخشی از  دفتر مدیریت اطلاعات ملی ایالات متحده است که در زمینه‌ی کشف راه‌هایی برای مبارزه با گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و همچنین جلوگیری از تامین مالی تروریسم فعالیت دارد. به گفته‌ی مقامات دفتر مدیریت اطلاعات، این تحقیقات به طور گسترده در جامعه‌ی اطلاعاتی به اشتراک گذاشته خواهد شد.

نظریه‌ی قوی سیاه یا Black Swan استعاره‌ای است که به اثرات شدید ناشی از برخی از رویدادهای غیرقابل پیش‎بینی و نادر، و همچنین تمایل انسان به یافتن توضیحاتی ساده و برای آن‌ها می‌پردازد. این نظریه در سال ۲۰۰۷ توسط آقای نسیم نیقولا طالب(Nassim Nicholas Taleb نویسنده، دانشور، آماردان و تحلیلگر خطرات لبنانی-آمریکایی) در کتابی تحت عنوان کتاب قوی سیاه مطرح شد. نسیم طالب در این کتاب به رخدادهای بسیار نادر و مهمی اشاره دارد که بطور معمول کسی انتظار وقوع آنها را ندارد.

ترس از رمزارز جهانی و یوان دیجیتال

گرچه مقامات این مطالعات را به هیچ گرایش یا رویداد خاصی نسبت نمی‌دهند، اما توضیحات مربوط به این فرصت پژوهشی به پیش‌بینی‌های یک «طرفدار صنعت رمزارزها» نیز اشاره شده است، که به گفته‌ی او یک رمزارز جهانی و یا ارز دیجیتال ملی باعث تنزل قدرت دلار آمریکا خواهد شد. در ادامه به رشد اقتصادی چین و هند نیز اشاراتی شده است.

دفتر مدیریت اطلاعات ملی ایالات متحده در راستای توضیح هرچه بیشتر این جایگاه پژوهشی نوشته است:

اگر هر یک از این سناریوها و یا سایر موارد احتمالی به وقوع بپیوندد، ایالات متحده هم اعتبار و هم جایگاه خود را در جهان از دست خواهد داد. آمریکا باید برای شناسایی رویداد احتمالی «قو سیاه» آمادگی داشته باشد، رویدادی که می‌تواند تغییرات اساسی و متحول کننده‌ای را در زمینه‌ی اقتصادی ایجاد کند. ما در رابطه با این تغییرات اساسی، دلیل پیدایش و همچنین عوامل محرک آن درک درستی نداریم، عواملی که به ویژه نسبت به رویداد‌های خاص جهانی یا فنی حساس هستند. Office of the Director of National Intelligence

یک فرصت پژوهشی خاص

برنامه‌ی پژوهشی فوق قرار است از ابتدای سال مالی بعد و در روز اول اکتبر آغاز شده و به مدت دو سال ادامه یابد. به گفته‌ی مقامات، این پژوهش‌ها طبقه‌بندی نشده و محقق نیز هیچگونه تملک و حق استفاده‌ای نسبت به آن‌ها ندارد، در عوض محقق تحت حمایت مالی آژانس ODNI قرار گرفته، بودجه‌ی کافی دریافت کرده و می‌تواند به بخش فناوری اطلاعات این آژانس که برای محاسبات پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد، دسترسی کامل داشته باشد. گفته شده که این آژانس نحوه‌ی کار محقق و چگونگی تحقیقات فوق‌الذکر را کنترل نخواهد کرد، بلکه در جهت درک بهتر نتایج حاصل شده از این تحقیقات، به طور دوره‌ای آن‌ را بررسی می‌کند.

علاوه بر این گفته شده که دفتر مدیریت اطلاعات ملی ایالات متحده می‌تواند بین محقق و کارشناسان ODNI و همچنین سایر نهاد‌های دولتی از جمله فدرال رزرو ارتباط برقرار کند؛ اما داده‌ها یا اطلاعاتی که برای دسترسی عمومی در نظر گرفته نشده‌اند، قابل ارائه نخواهند بود.

به طور کلی می‌توان گفت که آژانس ODNI به دنبال یک محقق است که بتواند در زمینه‌ی آمار، هوش مصنوعی و یادگیری عمیق(Deep learning) رویداد‌های «قو سیاه» و همچنین سناریوهای احتمالی آتی فعالیت داشته باشد. در بخش توضیحات مربوط به این فرصت تحقیقاتی همچنین گفته شده که محقق می‌تواند به دنبال محتمل‌ترین سناریو و چهارچوب زمانی آغاز آن باشد.

نظر شما در رابطه با تمهیدات مقامات آمریکایی و بررسی رویداد‌های احتمالی در راستای جلوگیری از سقوط تسلط دلار در بازارهای جهانی چیست؟ آیا دلار آمریکا می‌تواند در برابر عواملی همچون رمزارز جهانی و یا یوان دیجیتال چین دوام آورد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا