- اعضای گروه بیست(G-20) در نشست اخیر این سازمان که در ریاض برگزار شده است از کشورها درخواست کردهاند تا دستور العمل گروه ویژهی اقدام مالی برای فعالیت در حوزهی خدمات داراییهای مجازی را بپذیرند. دستور العمل گروه ویژهی اقدام مالی از شرکتهای ارائهی خدمات درحوزهی رمزارزها درخواست میکند تا اطلاعات کاربران را در زمان انجام مبادلات جمعآوری کنند و با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
تاکید گروه بیست بر پذیرش دستور العمل گروه ویژهی اقدام مالی
نمایندگان گروه بیست(G-20) کشورهایی را که تاکنون برای پذیرش استانداردهای جهانی رمزارزها اقدام نکردهاند را تحت فشار قرار دادهاند. این استانداردها در حقیقت با عنوان دستورالعمل گروه ویژهی اقدام مالی(FATF) در حوزهی رمزارزها شناخته میشود. اطلاعیهی مشترک نشست نمایندگان گروه بیست اعلام میکند:
ما از کشورها درخواست میکنیم استانداردهای اخیر گروه ویژهی اقدام مالی در حوزهی داراییهای مجازی و خدماتدهندگان این حوزه را اعمال کنند. گروه بیست
بر اساس گزارش کوینیت، گروه ویژهی اقدام مالی(FATF) دستورالعمل نحوهی فعالیت در صنعت رمزارزی را در سال 2019 منتشر کرده است. این دستور العمل رویکرد سختگیرانهای را نسبت به فعالیت خدماتدهندگان در این حوزه اتخاذ کرده است و از تمامی شرکتهای ارائهی خدمات در حوزهی داراییهای مجازی(VASPs) همانند صرافیها و شرکتهای ارائهی خدمات کیفپول درخواست میکند تا اطلاعات کاربران را در زمان انتقال داراییها با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
دستورالعمل گروه ویژهی اقدام مالی
گروه ویژهی اقدام مالی ادعا میکند که دستورالعمل مربوطه به منظور جلوگیری از تامین مالی ترورسیم، پولشویی و دور زدن تحریمها با استفاده از رمزارزها ارائه شده است. با این وجود این دستورالعمل به طور گستردهای روش جمعآوری و استفاده از اطلاعات شخصی کاربران در صرافیهای رمزارزی، فعالیت هولدرها و شرکتهای فعال در حوزهی بلاکچین را تحت تاثیر قرار میدهند.
این سازمان همچنین به کشورها مهلت داده است تا استانداردهای جدید فعالیت در صنعت رمزارزها را در قوانینشان اعمال کنند. لازم به یاد آوری است که توصیههای گروه ویژهی اقدام مالی الزامآور نیست اما کشورهایی که از پذیرش دستور العمل امتناع میکنند و یا برخلاف آن فعالیت میکنند در لیست سیاه گروه ویژهی اقدام مالی قرار خواهند گرفت و با موانع متعددی در سرمایهگذاری و مبادلات جهانی مواجه خواهند شد.
دلیل پافشاری نمایندگان گروه بیست بر اعمال دستورالعمل گروه ویژهی اقدام مالی در حوزهی رمزارزها چیست؟ آیا تمامی کشورها در نهایت دستورالعمل گروه ویژهی اقدام مالی را اعمال خواهند کرد؟ آیا دستورالعمل گروه ویژهی اقدام مالی در تضاد با حریم شخصی کاربران و آزادی در انجام فعالیتهای اقتصادی قرار دارد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.