
- شرکت پرایسواترهاوسکوپرز(PricewaterhouseCoopers) در یک گزارش برق مصرفی، میزان انتشار گاز دیاکسید کربن و زبالههای الکترونیکی حاصل از فعالیت ماینرها در شبکهی بیت کوین را ارزیابی کرده است. گزارش این شرکت نشان میدهد که توان الکتریکی مصرف شده توسط شبکهی بیت کوین در سطح بالاتری از برق مصرفی کشور جمهوری چک با ۱۰.۵ میلیون نفر جمعیت قرار گرفته است.
انرژی الکتریکی مصرف شده در شبکهی بیت کوین
گزارش منتشر شده، انرژی الکتریکی مصرف شده در صنعت استخراج بیت کوین را بیش از 77.78 تراوات ساعت(TerraWatt/Hours) در هر سال برآورد کرده است. فرآیند استخراج بیت کوین در حقیقت پردازش معماهای ریاضی را شامل میشود که ثبت تراکنشهای شبکهی بیت کوین در دفترکل توزیع شده و ارائهی پاداش استخراج برای ماینرها را به همراه دارد. به عبارت دیگر هر تراکنش بیت کوین معادل با برق مصرفی دو ماه از یک خانوادهی انگلیسی، انرژی الکتریکی مصرف میکند.

همچنین اعلام شده است که میزان انتشار گاز دیاکسید کربن توسط تمامی دستگاههای استخراج بیت کوین با میزان انتشار گاز دیاکسید کربن 780,650 تراکنش در شبکهی پرداخت ویزا(Visa) برابر است.
افزایش تعداد تراکنشهای شبکهی بیت کوین و شرایط کنونی حاکم بر بازار رمزارزها دلیل افزایش فعالیت ماینرها و در نتیجه افزایش توان الکتریکی مصرف شده محسوب میگردد.
برآورد بهرهوری و میزان فعالیت موثر تجهیزات استخراج بیت کوین
در طی فرآیند استخراج بیت کوین تجهیزات ماینینگ که برای محاسبات در شبکهی این رمزارز طراحی شدهاند(اسیکها(ASICs)) معادلات ریاضی را حل میکنند. ماینرها پس از کشف هر بلاک تراکنشها را به دفتر کل شبکهی بیت کوین اضافه میکنند.
در حقیقت فرآیند استخراج بیت کوین با استفاده از الگوریتم اثبات کار مصرف انرژی الکتریکی بالایی را به همراه دارد. هر یک از تجهیزات در طول مدت فعالیتشان که بهطور متوسط یک سال و نیم گزارش شده است مقدار زیادی انرژی الکتریکی را مصرف میکنند. در نتیجه صنعت استخراج بیت کوین حجم بالایی زباله تولید میکنند که قابل بازیافت یا استفادهی مجدد نیست.
گزارش منتشر شده همچنین زبالههای الکترونیکی تولید شده توسط بیت کوین(10.71 هزار تن) را بیش از زبالههای الکترونیکی تولید شده در کشور لوکزامبورگ(Luxembourg) ارزیابی میکند.
همچنین گزارش شده است که تنها 2 درصد از تجهیزات استخراج بیت کوین در طول مدت فعالیتشان موفق به یافتن پاسخ معادلات ریاضی میشوند؛ یعنی بر اساس ادعای مطرح شده پردازش 98 درصد از دستگاههای استخراج در طول مدت فعالیتشان منجر به یافتن پاسخ معماهای شبکهی بیت کوین نمیشود.
گزارش منتشر شده، شرکتهای کامپیوتری و موسسات بانکی سنتی را موثرتر از تراکنشهای شبکهی بیت کوین ارزیابی کرده است. در حقیقت ادعا شده است که انرژی مصرف شده در زمان ارسال یک تراکنش در شبکهی بیت با انرژی مصرف شده برای ارسال چند صد هزار تراکنش در شبکهی ویزا برابر است.

آیا روشی برای کاهش توان الکتریکی مصرف شده توسط ماینرها وجود دارد؟
برخی از متخصصان صنعت بلاکچین مشکلات اشاره شده در گزارش شرکت پرایسواترهاوسکوپرز را به صورت یک مسالهی زیرساختی در جامعهی مدرن ارزیابی کردهاند.
آنتون شلوپانوف(Anton Shelupanov)، مدیرعامل شرکت متریوم(Mattereum) اظهار داشت که از گرمای حاصل از فعالیت تجهیزات اسیک میتوان برای گرم کردن منازل مسکونی استفاده کرد. وی توصیه کرد به منظور استفاده از گرمای حاصل از فعالیت تجهیزات استخراج رمزارزها، این دستگاهها را به مناطق سرد منتقل کنند.
برخی از صاحبنظران معتقدند که همزمان با توسعهی برنامهها در لایهی دوم شبکهی بیت کوین بازدهی شبکهی بیت کوین نیز افزایش خواهد یافت.
لایهی دوم شبکهی بیت کوین به منظور افزودن چهارچوبهای فعالیت ثانویه به پروتکل بیت کوین ایجاد میشود. به عنوان مثال شبکهی لایتنینگ به منظور سرعت بخشیدن به تراکنشها و انتقال داراییها در خارج از زنجیرهی اصلی بیت کوین طراحی شده است. بنابراین شبکهی لایتنینگ منجر به کاهش تعداد تراکنشها در شبکهی اصلی بیت کوین میگردد که جلوگیری از پرداخت کارمزد بالا و افزایش مصرف انرژی ماینرها را نیز به همراه دارد.
انتشار گزارش شرکت پرایسواترهاوسکوپرز پیش از اجرای سومین هالوینگ بیت کوین
اگرچه گزارش شرکت پرایسواترهاوسکوپرز به یکی از معایب الگوریتم اثبات کار یعنی هزینهی انرژی الکتریکی مصرف شده توسط ماینرها اشاره دارد. باید توجه داشت که این گزارش در مقطع زمانی پیش از اجرای سومین هالوینگ بیت کوین منتشر شده است. در این شرایط بسیاری از ماینرها تلاش میکنند از مهلت زمانی باقی مانده تا اجرای هالوینگ برای استخراج رمزارزها استفاده کنند. همچنین افزایش قیمت بیت کوین موجب تشویق بسیاری از ماینرهای دارای تجهیزات قدیمی به فعالیت مجدد در شبکهی بیت کوین شده است. در نتیجه انتظار میرود در حالی که در طول زمان تجهیزات جدیدتری توسط شرکتهای تولید کننده به بازار عرضه میشوند، پس از اجرای سومین هالوینگ بیت کوین شرایط متفاوتی در رابطه با مصرف انرژی الکتریکی در صنعت استخراج بیت کوین تجربه شود.
با وجود ادعاهای مطرح شده در رابطه با انرژی الکتریکی مصرف شده در شبکهی بیت کوین، گزارش کوینشیر(Coinshares) نشان میدهد که گزارشهای توان الکتریکی مصرف شده در شبکهی بیت کوین معمولا بهطور مبالغهآمیز ارائه میشوند.
نظر شما نسبت به گزارش اخیر شرکت پرایسواترهاوسکوپرز چیست؟ توان الکتریکی مصرف شده توسط ماینرهای فعال در شبکهی بیت کوین چگونه تغییر خواهد کرد؟ آیا احتمال تغییر الگوریتم استخراج بیت کوین با اجرای فورکهای دیگر وجود دارد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.