
- جان کانلیف معاون فرماندار بانک مرکزی انگلستان با حضور در دانشکدهی اقتصاد لندن، به بحث و گفتگو پیرامون رمزارزها و عواقب تصویب آنها به عنوان پول پرداخته است. وی در طول صحبتهای خود هشدار داد که رمزارزها میتوانند باعث کاهش سطح نقدینگی و ذخایر اعتباری بانکها شوند، روندی که به گفتهی او «پیامدهای اقتصادی ژرف» به همراه خواهد داشت.
دردسر گسترش استفاده از رمزارزها
جان کانلیف(Jon Cunliffe) معاون رئیس بانک مرکزی انگلستان اخیراً هشدار داده است که رمزارزها میتوانند از طریق سیستمهای بانکداری باعث کاهش نقدینگی و ذخایر اعتباری شوند، روندی که به گفتهی او میتواند «پیامدهای اقتصادی ژرف» به همراه داشته باشد.
سِر جان کانلیف در طول سخنرانی خود در دانشکدهی اقتصاد لندن هشدار داد که موج جدید توسعهی فناوری باعث میشود تا کاربران بتوانند از رمزارزها به عنوان روش پرداخت اصلی استفاده کنند. وی در ادامهی صحبتهای خود با اشارهی ویژه به پروژهی رمزارزی شرکت فیسبوک که لیبرا(Libra) نامیده شده است، توضیح داد که توسعهی فناوری و فراگیر شدن رمزارزها باعث خواهد شد تا مردم به سادگی بتوانند پولهای خود را از حسابهای بانکی خارج کرده و به کیفپولهای ارائه شده توسط سایر شرکتها انتقال دهند. آقای کانلیف همچنین متذکر شد:
در چنین جهانی، و بسته به اینکه چگونه و چطور رمزارزهای پایدار توسط سایر داراییهای مالی حمایت میشوند، ذخایر پولی و اعتباری در اقتصاد واقعی از طریق سیستمهای بانکی تضعیف شده و یا به طور کلی از بین میروند. Jon Cunliffe
بانک مرکزی انگستان تا به امروز چندین مرتبه نسبت به پروژهی رمزارزی شرکت فیسبوک و سایر اشکال جدید پرداخت هشدار داده است و اعلام نموده که این روشهای پرداختی جدید باید پیش از راهاندازی و عرضه، تحت نظر قرار گرفته و به صورت کامل بررسی شوند.
لیبرا یک نگرانی بزرگ بین بانکداران است
مارک کارنی(Mark Carney) رئیس بانک مرکزی انگلستان، سال گذشته هشدار داد که انجمن لیبرا(Libra Association) نمیتواند در حین توسعهی این پروژه و به وسیلهی آزمون و خطاء به آگاهی و دانش لازم برسد، بلکه باید از همان ابتدا «از روند توسعه و مشکلات احتمالی پس از آن آگاهی کامل داشته باشند، در غیر اینصورت فعالیت این پروژه آغاز نخواهد شد».
طبق صحبتهای جان کانلیف «مقامات باید اطمینان حاصل کنند هر رمزارزی که به عنوان پول مورد استفاده قرار میگیرد، با معیارهای اعمال شده بر روی پول بانکی همخوانی کامل داشته باشد». او همچنین از مقامات خواست برای جلوگیری از استفاده از رمزارزها در پولشویی و حفاظت از دادههای کاربران، آزمایش و بررسیهای بیشتری صورت بگیرد.
در اکتبر ۲۰۱۹، بانک تسویه حسابهای بینالمللی(BIS) یک گزارش در رابطه با «تاثیر بالقوهی رمزارزهای پایدار جهانی» منتشر کرد، که در آن به «افزایش آسیبپذیری سیستمهای مالی بزرگ» به وسیلهی رمزارزهای پایدار پرداخته شده بود.
در این گزارش همچنین گفته شده که فراگیر شدن رمزارزها باعث میشود تا حجم نقدینگی و سپردهگذاری در بانکها کاهش یابد؛ این کاهش نقدینگی باعث میشود تا موسسات به منابع مالی پرهزینه و بیثبات وابستگی بیشتری پیدا کنند، درحالیکه به طور بالقوه میزان سودآوری و درآمد آنها کاهش مییابد.
بانک BIS پیش از این نیز با انتشار مقالهای اعلام کرده بود که «رمزارزها وعدههای زیادی به مردم دادهاند، اما به همهی آنها عمل نکردهاند».
نظر شما در رابطه با صحبتهای جان کانلیف چیست؟ آیا تصویب و گسترش رمزارزها به عنوان نوعی پول باعث ایجاد اختلال در کار بانکها و موسسات مالی خواهد شد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.