- یک سازمان غیردولتی با نام بتربیزنسبورا(Better Business Bureau یا BBB) به تازگی گزارشی در رابطه با میزان خطر و ریسک کسب و کارهای مختلف در جهان منتشر کرده است. طبق آنچه در این گزارش گفته شده، صنعت رمزارزها دومین کسب و کار پرخطر در جهان و آمریکای شمالی به شمار میآید.
صنعت رمزارزها در جایگاه دوم
یک سازمان غیردولتی با نام بتربیزنسبیورو(Better Business Bureau یا BBB) اخیراً طی گزارشی در رابطه با میزان خطر و ریسک کسب و کارهای مختلف، اعلام نموده که صنعت رمزارزها دومین کسب و کار پرخطر در جهان به شمار میآید.
در این گزارش که توسط زیرمجموعهی این سازمان با نام ردیابی خطر یا ریسک ترکر(BBB risk tracker) منتشر شده است، ادعا شده که سرمایهگذاری در بازار رمزارزها و یا کسب و کار مرتبط با مبادلهی رمزارز یکی از پرخطرترین کلاهبرداریهای موجود در جهان به شمار آمده و باعث شده صنعت رمزارزها جایگاه دوم را در لیست پرخطرترین کسب و کار موجود در جهان از آن خود کند.
این نهاد غیردولتی که یکی از منابع معتبر ارائهی اطلاعات مربوط به مشاغل و کسب و کارهای مختلف به شهروندان آمریکایی و کانادایی است، در گزارش دو سال قبل رمزارزها را تنها به عنوان یک گزینهی جایگزین و یک کسب و کار ثانویه معرفی کرده بود.
با این حال، گزارش ریسک ترکر در رابطه با پرخطرترین کسب و کارهای جهان نشان میدهد که حدود ۳۲ درصد کلاهبرداریهای صنعت رمزارزها در «روند خرید» این داراییهای دیجیتال اتفاق میافتد؛ این بدان معناست که یک سوم کلاهبرداریهای صنعت رمزارزها به صورت وعدههای توخالی در رابطه با فروش رمزارز و توکنهای غیرواقعی صورت میگیرد. در مقایسه، میزان کلاهبرداری در «روند سرمایهگذاری» بازار رمزارزی تنها ۲۳/۴ درصد تخمین زده شده است.
در گزارش فوقالذکر گفته شده که یک شرکت مبادلهی رمزارز با نام سیتوسیاکس(C2CX) بیشترین سهم کلاهبرداری صنعت رمزارزها را به خود اختصاص داده و تقریبا ۳۱ درصد مبادلات آن کلاهبرداری میباشد.
پرخطرترین مشاغل جهان راه را برای کلاهبرداری باز میکنند
همانطور که در گزارش ریسک ترکر آمده است، بخش اعظم این کلاهبرداریها از طریق ایمیل به قربانیان صورت گرفته است. متوسط خسارت به قربانیان صنعت رمزارزها نیز امروزه به ۳ هزار دلار رسیده است. در ادامه گفته شده که این رقم در سال ۲۰۱۸ تنها ۹۰۰ دلار بوده است.
همانطور که گفته شده، صنعت رمزارزها رتبهی اول فهرست کلاهبرداریهای موجود در جهان را به خود اختصاص نداده است. به نظر میرسد که تنها ۲۰۰ قربانی به شرکت BBB اعلام کردهاند که مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند، درحالیکه بیش از ۹ هزار نفر در رابطه با کلاهبرداری مربوط به فعالیتهای تجاری آنلاین گزارش ثبت کردهاند.
در ادامهی این گزارش گفته شده که تعداد قربیانیان کلاهبرداری صنعت رمزارزها که دچار ضرر مالی میشوند، کمتر از سایر کلاهبرداریها است. حدود ۶۶/۵ درصد از قربیانیان کلاهبرداری صنعت رمزارزها دچار ضرر مالی و از دست رفتن سرمایه شدهاند.
نرخ کلاهبرداری صنعت رمزارزها در سراسر جهان
شایان ذکر است که گزارش ریسک ترکر تنها در رابطه با کلاهبرداریهای آمریکای شمالی بوده است. با این حال، در ماه نوامبر گزارش دیگری توسط هری دنلی(Harry Denley) مدیر امنیتی شرکت مایکریپتو(MyCrypto) منتشر شده بود که نشان میداد بیشترین کلاهبرداری مرتبط با صنعت رمزارزها به ترتیب در کشورهای نیجریه، اندونزی، آمریکا و ویتنام صورت میگیرد.
طبق این گزارش، حدود ۱۴ درصد از قربانیان کلاهبرداری صنعت رمزارزها در نیجریه ساکن هستند. در جایگاههای بعدی نیز کشور اندونزی با ۱۱ درصد، آمریکا با ۹ درصد و ویتنام با ۸ درصد قرار دارند.
نظر شما در رابطه با گزارش فوقالذکر و جایگاه دوم پرخطرترین کسب و کار جهان برای صنعت رمزارزها چیست؟ آیا تعداد بالای موارد کلاهبرداری در صنعت رمزارزها باعث شده تا به این رتبه برسد و یا عوامل دیگری نیز در آن دخیل هستند؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.