
- گزارشهای جدید در رابطه با طرح کلاهبرداری پلاس توکن(PlusToken) نشان میدهد که با وجود بهکارگیری قوانین احراز هویت مشتریان(KYC) در صرافیهای قانونگذاری شده، کلاهبرداران از این بازار برای تبدیل سکهها استفاده کردهاند. بر همین اساس اعلام شده است که تاکنون به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار از رمزارزها در بازارهای معاملاتی تبدیل شده است.
ارسال رمزارزهای حاصل از طرح کلاهبرداری پلاس توکن به مقصد صرافیهای قانونگذاری شده
شرکت تحقیقاتی اوایکستی ریسرچ(OXT Research) اخیرا دومین گزارش بررسی طرح کلاهبرداری پلاس توکن را منتشر کرده است. در این گزارش اعلام شده است که رمزارزهای موجود در آدرسهای متعلق به این طرح کلاهبرداری به سرویسهای ترکیب کننده و سپس صرافیهای قانونگذاری شده ارسال شده است.
تقریبا 80 درصد از رمزارزهایی که به سرویسهای ترکیب کننده منتقل شدهاند، از این سرویسدهندهها خارج شدهاند. در حالی که حداکثر 33.872 بیت کوین نزد این سرویسدهندهها باقی مانده است و 3.853 بیت کوین در مراحل ارسال قرار دارند؛ در نتیجه مجموعا 37.725 بیت کوین نزد سرویسهای ترکیب کننده قرار دارند. OXT Research Report
بر اساس گزارش منتشر شده تاکنون به ارزش 1.3 میلیارد دلار از رمزارزها در بازار فروخته شده است. همچنین اعلام شده است که میزان فروش رمزارزهای سرقت شده در زمان افزایش قدرت خرید در بازار افزایش مییابد و در زمان کاهش قدرت بازار متوقف میشود. محققان اوایکستی دریافتند که نزدیک به 70 درصد از کل داراییها تاکنون تبدیل شده است و در نتیجه میتوان ادعا کرد که «بخش بزرگی از تاثیر گذاری فروش توکنها بر بازار را در گذشته تجربه کردهایم.»
محققان گزارش کردهاند که حجم بالایی از سکهها به صرافی اوکیایاکس(OKEx) منتقل شدهاند. در حقیقت، «صرافی اوکیایاکس به اصلیترین مقصد رمزارزهای سرقت شده تبدیل شده است و تقریبا 50 درصد از این رمزارزها در ماه فوریهی سال جاری به صرافی اوکیایاکس ارسال شده است.» در همین راستا، صرافی هوبی(Huobi) نیز به عنوان یکی از مقاصد مهم ارسال رمزارزها معرفی شده است.
ارسال رمزارزهای حاصل از طرح کلاهبرداری پلاس توکن به صرافیهای قانونگذاری شده
تحلیلگری با نام کاربری ارگوبیتیسی(ErgoBTC) که از نزدیک تحولات پیرامون طرح کلاهبرداری پلاس توکن را پیگیری میکند، با اشاره به جنبههای مهم این گزارش اعلام کرد که استفاده از صرافیهای قانونگذاری شده برای فروش رمزارزها در تضاد با ادعای فروش رمزارزها از طریق میزهای معاملاتی(OTC) قرار دارد:

دولتهای سراسر جهان در طول زمان رعایت قوانین احراز هویت مشتریان(KYC) و ضد پولشویی(AML) را الزامی کردهاند و این قوانین را به عنوان روشی برای مقابله با کلاهبرداری مطرح میکنند.
در همین راستا، صرافیهای اوکیایاکس و هوبی به منظور درخواست برداشت داراییها، کاربران را ملزم به احراز هویت میکنند. اما بهنظر میرسد الزام کاربران به رعایت قوانین اشاره شده موجب جلوگیری از فعالیت مجرمان نمیشود.
طرح کلاهبرداری پلاس توکن
بازار رمزارزها در طول چند ماه اخیر تاثیرات یکی از بزرگترین طرحهای کلاهبرداری در صنعت رمزارزها را تجربه میکند. طرح کلاهبرداری پلاس توکن در سال 2018 راهاندازی شده است و در طی این مدت تا سال 2019 میلیونها کاربر را جذب کرده بود. بر اساس گزارش کوینیت در روز سوم جولای 2019، کیف پول پلاس توکن پس از توقف فعالیت به همراه دارایی کاربران ناپدید شده است.
اگرچه همچنان تعداد افرادی که در راهاندازی این طرح کلاهبرداری مشارکت کردهاند نامشخص است، مجریان قانون در ژوئن 2019 چند اوپراتور این طرح را دستگیر کردهاند. برخی از صاحبنظران کاهش قیمت بیت کوین در سال 2019 را که با توقف فعالیت طرح کلاهبرداری پلاس توکن همزمان شده است به این طرح نسبت دادهاند.
افزایش فروش رمزارزها در روز ششم مارس
دادهها نشان میدهد که حجم بالایی از داراییهای موجود در کیفپولهای پلاس توکن طی چند روز گذشته منتقل شده است.
ارگوبیتیسی در روز ششم مارس گزارش کرد که 13,000 بیت کوین از یک کیف پول مرتبط با طرح کلاهبرداری پلاس توکن به سرویس ترکیب کننده ارسال شده است.

در نتیجه و تنها کمتر از 24 ساعت قیمت بیت کوین از سطح 9,200 دلار به 8,850 دلار کاهش یافت. روند اشاره شده در زمان نگارش مقاله نیز استمرار یافته است و در نتیجه قیمت بیت کوین در سطح 6 هزار دلار قرار گرفته است.
با این وجود، برخی از کارشناسان کاهش قیمت اخیر در بازار رمزارزها را به بازارهای مالی سنتی ارتباط میدهند و معتقدند که سرمایهگذاران در حال انتقال داراییها به سمت داراییهای باثبات هستند.
نظر شما نسبت به ارتباط طرح کلاهبرداری پلاس توکن با سقوط اخیر بازار رمزارزها چیست؟ آیا پس از اتمام داراییهای موجود در کیفپولهای مرتبط با این طرح بازار رمزارزها شرایط صعودی را تجربه خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.