
این درحالیست که رمزارز بیت کوین هم این فشار جهانی را حس کرده و طی روزهای گذشته تنها در عرض ۲۴ ساعت، بیش از یک چهارم ارزش خود را از دست داده است. به همین ترتیب، سرمایهگذاران و افرادی که به نگهداری بیت کوین تمایل دارند، اکنون در وضعیت نامناسبی قرار گرفته و احتمالاً با تصمیمگیریهای سختی مواجه خواهند شد. طبق آمار و ارقام منتشر شده توسط پلتفرم گلسنود(Glassnode) که در زمینهی تجزیه و تحلیل دادههای بلاکچینی فعالیت دارد، سود نسبی کارمزد خرج نشدهی مبادلات بیت کوین(UTXO) به پایینترین سطح خود طی ۳ سال گذشته رسیده است. این درحالیست که تنها ۴۴/۷ درصد تمام UTXOها اکنون در منقطهی سوددهی قرار دارند. کمترین میزان سوددهی UTXOها طی سه سال گذشته به ۷ام فوریهی ۲۰۱۹ باز میگردد که تنها ۴۴/۸ درصد آنها در منطقهی سوددهی قرار داشتند.
بیت کوینهای خود را نفروشید!
برای بسیاری از سرمایهگذاران رمزارز بیت کوین، مطمئنا همبستگی و سقوط همزمان این رمزارز و بازار مالی سنتی یک واقعهی ناامید کننده بوده است. گرچه ساتوشی ناکاموتو رمزارز بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ ایجاد کرد تا به عنوان محافظی در برابر بحرانهای مالی عمل کند، اما این همزمانی باعث شده تا عنوان «پناهگاه امن» در حال حاضر برای بیت کوین و سایر داراییهای رمزارزی قابل تایید و تصویب نباشد. با این وجود، دلایل خوبی برای ادامهی نگهداری بیت کوین وجود دارد.
اولین دلیل
اولین و مهمترین دلیل توجه به این نکته است که شیوع بیماری کرونا در جهان نه تنها یک بحران مالی همانند بحران سال ۲۰۰۸ را به دنبال دارد، بلکه به طور بالقوه یک بحران بهداشتی در سطح جهانی است که سلامت میلیونها انسان را تهدید میکند.
شیوع بیماری کرونا توسط بسیاری از متخصصان به عنوان «قو سیاه» نیز توصیف شدهاند. این گونه رویدادها معمولاً غیرقابل پیشبینی بوده و فراتر از چیزی که انتظار میرود ظاهر خواهند شد، بنابراین در اغلب موارد پیامدهای بالقوهی وخیمی در موضوعات مختلف به همراه دارند و قابلیت کنترل آنها بسیار پایین میباشد.
از آنجا که بیت کوین برای ادامهی فعالیت خود به افرادی نیاز دارد که هم از نظر مالی و هم از نظر جسمی سالم هستند، پس تاثیر شیوع کرونا بر وضعیت بیت کوین کاملا منطقی به نظر میرسد.
دومین دلیل
دلیل دوم برای اطمینان بخشی به سرمایهگذاران بازار بیت کوین این است که نه تنها این رمزارز، بلکه تمام بازار مالی جهان با سقوط ناگهانی ارزش و رکود مواجه شده است.
در حال حاضر سرمایهگذاران قدرت بیت کوین را زیر سوال نبردهاند، زیرا در یک بحران اقتصادی، سرمایهگذار برای دستیابی به نقدینگی بیشتر تمام داراییهای خود را بفروش میرساند(این موضوع باعث برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا و کاهش ناگهانی قیمت به دلیل ورود سیل عظیمی از دارایی به بازار خواهد شد). آقای جک مالرز(Jack Mallers) بنیانگذار کیفپول زپ(Zap) با اشاره به این ارتباط مستقیم توضیح داد که:
برای بسیاری از مردم، پول نقد بسیار ناامید کننده ظاهر شده و اکنون در حال از بین رفتن است. نقدینگی جهان در حال حاضر به شدت افزایش یافته و به بالاترین سطح رسیده است. من شنیدهام که بسیاری از صندوقهای پولی(غیر رمزارزی) اکنون ورشکسته شدهاند و به مبادلهگران گفته میشود تا هرچه سریعتر سفارشات خرید را لغو کنند. آنها به پول نقد نیاز دارند، به همین دلیل میباشد که طلا نیز با افت ارزش روبرو شده است. رمزارز BTC هنوز خیلی جوان است که بتواند بدون تحمل رنج، در مقابل چنین بحران نقدینگی در جهان تاب آورد. Jack Mallers
سرمایهگذاران بیت کوین در زمان نزدیک شده به کمینهی قیمت اقدام به خرید میکنند
همانطور که پیش از این نیز در مقالات کوینیت به آن پرداخته شده است، شیوع بیماری کرونا در جهان یک فرصت مناسب برای افزایش قیمت بیت کوین بوده است. در وضعیت فعلی، کل سیستم مالی جهان به هم ریخته و عواملی همچون چاپ مداوم پول نقد توسط سیستم بانکهای مرکزی طی سالیان گذشته نیز از طرف دیگر باعث ایجاد یک سیستم اقتصادی بسیار شکننده و با پایههایی متزلزل شده است. بنابراین، در صورت بروز یک بحران اقتصادی «واقعی» به واسطهی شیوع بیماری کرونا در جهان، بهترین فرصت برای رشد و فراگیر شدن بیت کوین پدیدار خواهد شد.
دلیل دیگری که برای خوشبین بودن در رابطه با آیندهی این رمزارز وجود دارد این است که تعداد آدرسهای بیت کوین که بیش از ۱ واحد رمزارز BTC دارند، اکنون به بالاترین سطح رسیده است. به لطف وضعیت «قو سیاه» که توسط بیماری کرونا در حال شکلگیری است، بیت کوین اکنون مقرون به صرفهتر از هر زمان دیگری است.
ادوارد اسنودن(Edward Snowden) نیز با انتشار یک پست توییتری در روز ۱۳ام مارس، اعلام نموده که برای اولین بار در تاریخ تمایل به خرید مقدار رمزارز بیت کوین دارد. طبق گفتههای او، سقوط اخیر بازار رمزارزها غالبا به دلیل وحشت بیش از حد سرمایهگذاران بوده و دلیل عقلانی ندارد.
پنجمین دلیل
پنجمین دلیل برای خوشبینی هم رفتار «دفاتر سفارش» کاربران طی روزهای گذشته میباشد. ناتانیل وایتمور(Nathaniel Whittemore) در پادکست روزانهی خود اعلام نموده که نزدیک به ۷۲ درصد سفارشات ثبت شده در دفاتر صرافی کوینبیس «سفارش خرید» هستند، یک دلیل روشن مبنی بر اینکه سرمایهگذاران متوسط همچنان به آیندهی بیت کوین و پیشرفت آن خوشبین هستند.
چشمانداز بازار بیت کوین و سایر رمزارزها روشن است
گرچه بیت کوین طی هفتههای گذشته با سقوط قیمت چشمگیر روبرو بوده و نزدیک به یک چهارم ارزش خود را از دست داده است، اما توانسته در اولین بحران مالی مملوس تاریخ حیات خود، یک مقاومت ستودنی از خود نشان دهد. با وجود تمام مشکلات پیش آمده، شبکهی این رمزارز همچنان به کار خود ادامه داده و حتی توانسته نسبت به سال ۲۰۱۸ کمینههای بالاتری را به ثبت برساند؛ این درحالیست که رویداد نصف شدن پاداش شبکه یا همان هالوینگ(Halving) کمتر از ۶۰ روز دیگر به وقوع خواهد پیوست.
بازار رمزارزی اولین بحران مالی جهانی را پشت سر میگذارد
با وجود تسلیم شدن سرمایهگذاران ضعیف در این وضعیت نابسامان و بدتر شدن اوضاع به دلیل افزایش حجم فروش رمزارز توسط آنها، بیت کوین و سایر رمزارزهای موجود در بازار از بین نرفته و ارزش آنها به صفر نرسیده است. این مورد بسیار حائز اهمیت است، زیرا بیت کوین و صنعت رمزارزها به دلیل بحران مالی سال ۲۰۰۸ متولد شدند و از آن روز به تا این لحظه مورد تهدید هیچ بحران جدی اقتصادی قرار نگرفتهاند.
بسیاری از سرمایهگذاران بر این باور بودند که ارزش هر واحد رمزارز بیت کوین طی روزهای پایانی هفتهی گذشته به زیر ۳ هزار دلار خواهد رسید، با این حال بازار توانست با ثبت یک کمینهی بالاتر، رکورد متوسط تغییرات ۲۰۰ روزهی خود را بشکند.
این بدان معناست که آغاز روند صعودی همچنان محتمل است و بازار رمزارزها نسبت به آنها قبلا تصور میشد، مقاومت بیشتری دارد.
ساتوشی بیت کوین را به گونهای طراحی کرده است که در برابر بحرانها مختلف و سیل نقدینگی بانکهای مرکزی از خود مقاومت نشان دهد. با در نظر گرفتن مواردی همچون افزایش ۱/۵ تریلیون دلاری نقدینگی بازار آمریکا، میتوان گفت که بیت کوین مطابق با برنامههای ساتوشی در حال پیشروی است.
پیش از رویداد هالوینگ قیمت رمزارزها کاهش مییابد
از آوریل سال گذشته تا به امروز قیمت رمزارزهای بیت کوین، اتریوم، ریپل، بیت کوینکش، لایت کوین و سایر موارد موجود در بازار تا به این حد کاهش نیافته بود. وارن بافت(Warren Buffet) که به عنوان یکی از ثروتمندترین و موفقترین سرمایهگذاران جهان شناخته میشود، همیشه میگوید «هنگامی که دیگران میترسند، حریص باشید». خب، با در نظر گرفتن شرایط فعلی در اقتصاد جهان و بازار رمزارزها، قطعاً اکنون بهترین زمان برای حریص بودن سرمایهگذاران میباشد.
اگر بازار رمزارزها طی روزهای گذشته از بین نرفته است، پس اکنون بزرگترین شانس تمام دوران زندگی شما به واقعیت پیوسته و باید از این فرصت استفاده کنید.
به نظر نمیرسد که وضعیت فعلی بازار رمزارزها و قیمتهای درج شده، برای مدت طولانی اینگونه باقی بمانند؛ به ویژه با در نظر گرفتن این موضوع که سرمایهگذاران از روی ترس اقدام به فروش کرده و با FOMO(ترس از دست دادم فرصتها) ایجاد شده پیش از هالوینگ دوباره اقدام به خرید رمزارز میکنند. این یکی از فرصتهای رسیدن به ثروت است که امروز شاهد آن هستیم.
مالکان سرمایه و افرادی که همواره به ذخیرهسازی و نگهداری رمزارز معتقداند، طی حمام خون روزهای گذشته آرام بوده و اعتماد به نفس خود را حفظ کردهاند. گرچه اغلب رمزارزهای ثانویه نسبت به بیت کوین با افت قیمت بسیار محسوستری روبرو شدند، اما کاملا از بین نرفتند و توانسته از این وضعیت خطرناک جان سالم به در ببرند.
بسیاری از مبادلهگران حرفهای نیز از این فرصت استفاده کرده و رمزارز ثانویهی مورد علاقهی خود را خریداری میکنند.
بازارهای صعودی قوی معمولاً پس از اصلاح قیمت آغاز میشوند
به طور معمول پس از تصحیح نزولی قیمتها در بازار به صورت گسترده(همانند آنچه شاهد آن بودهایم)، یک روند صعودی قوی شکل گرفته و بازار دچار معکوس شدن نمودار تغییرات ارزش میشود. به عنوان مثال در ماه دسامبر ۲۰۱۸ قیمت هر واحد رمزارز بیت کوین به نقطهی ۳۱۲۱ دلار سقوط کرد، در ماه ژوئن همان سال بیت کوین دچار یک روند حرکت گاوی شد و تا مرز ۱۴ هزار دلار افزایش قیمت داشت.
اکنون زمانی است که نهنگهای بزرگ بازار رمزارزی در حال ثبت موقعیتهای بلند مدت برای روزهای پس از رویداد هالوینگ هستند، رویدادی که مطمئناً به زودی فرا خواهد رسید. روند تصحیح قیمت بیت کوین معمولا ۸۰ درصدی بوده و پس از آن شاهد یک روند صعودی قدرتمند هستیم، یک افزایش ناگهانی ارزش که باعث ثبت کمینههای بسیار بالاتر میشود.
کمینهی ارزش بیت کوین طی روزهای گذشته به طور متوسط ۳۵۹۶ دلار تخمین زده میشود، درحالیکه این رقم ۴۷۰ دلار بالاتر از متوسط تغییرات ۲۰۰ روزه نقطهی حمایت است. از سوی دیگر FOMO ایجاد شده در بین نگهدارندگان رمزارز باعث شد تا ما شاهد افزایش قیمت مناسب در بازار رمزارزها باشید. هر واحد رمزارز بیت کوین در زمان نگارش این مقاله با قیمت ۵۳۱۴ دلار مبادله میشود و توانسته به یک ثبات نسبی برسد.
شاید برای مدت کوتاهی بازار رمزارزها در وضعیت فعلی باقی مانده و ما شاهد یک روند افزایشی نباشید، اما بدون شک وضعیت این چنین باقی نخواهد ماند. با نزدیک شدن رویداد هالوینگ، ممکن است پیش از آنکه فکرش را میکردیم با جهشهای ناگهانی ارزش روبرو شویم.
نظر شما در رابطه با آیندهی بیت کوین و بازار رمزارزی چیست؟ آیا طبق آنچه در این مقاله گفته شده، به زودی شاهد اوجگیری بیت کوین و بازار رمزارزها خواهیم بود؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.