اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

رابطه‌ی بیت کوین و ویروس کرونا: یک پایان ناگهانی یا فرصتی استثنایی؟

با شیوع بیماری کرونا و رکود اقتصادی شدید در سراسر جهان، وضعیت بازار رمزارزها به ویژه بیت کوین چگونه خواهد بود؟ آیا این دارایی به پناهگاه امن تبدیل می‌شود و یا باعث ناامدیدی سرمایه‌گذاران خواهد شد؟

تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان اکنون از مرز ۱۴۰ هزار نفر نیز عبور کرده و سازمان بهداشت جهانی(WHO) رسماً فرایند شیوع این بیماری را «همه‌گیر» اعلام نموده است. شیوع کرونا باعث ایجاد فاصله میان اعضای خانواده و متلاشی شدن اقتصاد جهانی شده است، تاجایی که رهبران جهان آن را بزرگ‌ترین بحران یک دهه‌ی گذشته نامیده‌اند.

با این حال، شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر بازار رمزارزها خواهد داشت؟ گرچه برخی ادعا می‌کنند که بیت کوین دیگر روند عادی بازار را پیگیری نمی‌کند، اما همانطور که شاهد بودید، پس از فراز و نشیب‌هایی که در بازار رمزارزها رخ داد و باعث یک سقوط نسبی در آن شد، اکنون هم بیت کوین و هم بازار رمزارزی به ثبات نسبی دست یافته است.

همزمان با افت شدید بازارهای جهانی در روزهای ابتدایی هفته، طبق آمار بدست آمده از وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ(CoinMarketCap)، بیت کوین نیز به پایین‌تر سطح قیمت از ماه مارس ۲۰۱۹ رسید و تا مرز ۴۱۰۰ دلار کاهش ارزش را شاهد بود.

این رمزارز هم مانند بازارهای جهانی پس از عبور از وضعیت نزولی، اکنون با افزایش ارزش نسبی همراه بوده و قیمت هر واحد آن به قیمت ۴۹۶۰ دلار رسیده است. با تمام این تفاسیر، آیا مردم رمزارزهای خود را خواهند فروخت تا به نقدینگی رسیده و تحت قرنطینه‌ی سنگین زنده بمانند؟ و یا قیمت بیت کوین به صورت ناگهانی افزایش یافته و می‌تواند خودش را به عنوان «پناهگاه امن» اثبات کند.

بیت کوین کرونا bitcoin corona

بیت کوین و ویروس کرونا: موضع صعودی

اریک وال(Eric Wall) افسر ارشد بخش فناوری اطلاعات شرکت آرکین‌استس(Arcane Assets) اخیراً اعلام نموده که «این نوسانات کوتاه مدت به افرادی مربوط می‌شود که غالباً دارایی‌های رمزارزی و ریسک‌پذیر خود را به فروش می‌رسانند، حتی در دورانی که وضعیت اقتصادی مناسب است. اما در دوره‌ی بلند مدت، بسته‌های حمایتی ارائه شده توسط دولت‌ها برای کاهش تاثیرات احتمالی ویروس کرونا بر اقتصاد، باعث خواهد شد تا هرچه بیشتر از قدرت ذخیره‌ی ارزش ارزهای فیات کاسته شده و به سمت نابودی پیش بروند».

وی معتقد است که این بحران باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران بفهمند که «رمزارزها تنها دارایی پولی بدون تورم هستند که به شکل دیجیتالی وجود داشته و ما به آن‌ها دسترسی داریم». به گفته‌ی اریک وال، ویروس کرونا بیشتر به ارزهای فیات فشار وارد می‌کند تا رمزارزها، زیرا رمزارزها «موقعیتی عالی برای بهره‌مندی از این فاجعه‌ی جهانی در اختیار دارند».

جک اوهولران(Jack O’Holleran) مدیرعامل استارت‌آپ نرم‌افزارهای غیرمتمرکز اسکیل‌لبز(SKALE Labs) معتقد است که بیت کوین روال عادی خود را طی می‌کند، با این تفاوت که رویداد‌های عادی اکنون به صورت مجازی برگزار شده و ارتباط مستقیم انسانی نیز به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

او اذعان می‌کند که افت بازارهای عمومی جهان «مطمئناً بر رویه‌ی تامین اعتبارات جدید از جمله جریان رمزارزها تاثیر می‌گذارد. با این حال، صنعت رمزارزها به اندازه‌ی صنایع دیگری همچون نفت، حمل و نقل و گاز فشار و شوک اقتصادی به آن وارد نشده است».

کمبود بودجه بر بازار رمزارزها تاثیرگذار است

به نظر می‌رسد کمبود بودجه ناشی از شیوع بیماری کرونا به بازارهای رمزارزی صدمه خواهد زد و در این بین پروژه‌هایی که بودجه‌ی کافی داشته و روند اجرایی آن‌ها مناسب بوده است، حتی به صورت قوی‌تری نمایش داده خواهند شد.

مایک آلفرد(Mike Alfred) مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران پلت‌فرم داده‌کاوی(Digital Assets Data) که در زمینه‌ی تولید نرم‌افزارهای تجاری برای صندوق‌های رمزارزی فعالیت دارد، به تازگی اعلام نموده که بیت کوین «در حال آماده شدن برای یک روند صعودی ۱۸ تا ۲۰ ماهه است، و من فکر نمی‌کند که ویروس کرونا در دراز مدت تاثیری بر آن داشته باشد».

وی معتقد است که «گرچه طی روزهای گذشته روند تغییرات ارزش بیت کوین با بازارهای بزرگ جهان یک موقت همبستگی داشته، اما این رمزارز به طور کلی با هیچ چیز همبستگی دائمی ندارد و توانسته با وجود نگرانی‌های پیرامون شیوع کرونا رفتار خوبی از خود نشان دهد».

روند کاهش نرخ بهره‌ توسط فدرال رزرو می‌تواند برای بازار رمزارزها به ویژه بیت کوین بسیار مفید واقع شود، زیرا باعث افزایش حجم نقدینگی برای سرمایه‌گذاران خواهد شد. در سال ۲۰۲۰، رمزارز بیت کوین بالاترین قیمت روزانه را نسبت به سال‌های گذشته به ثبت رسانده است. گرچه این ارقام دچار تنزل شده و طی روزهای گذشته با افت شدید روبرو شده است، اما نشان از یک حمایت گسترده برای رویداد هالوینگ(Halving) پیش رو است. رویداد هالوینگ قرار است در روزهای میانی ماه می ۲۰۲۰ رخ داده و باعث شود تا پاداش بلاک‌های بیت کوین به نصف کاهش یابد. برخی از کارشناسان و کاربران صنعت رمزارزها معتقد‌اند که پس از رویداد هالوینگ، قیمت هر واحد بیت کوین تا مرز ۱۰۰ هزار دلار و حتی بالاتر از آن خواهد رفت.

بیت کوین و ویروس کرونا: موضع نزولی

دن شات(Dan Schatt) مدیرعامل شرکت وام‌دهی رمزارزی کرید(Cred) در رابطه با وضعیت کنونی اعلام کرده است که «خوش‌بینی‌های مربوط به افزایش قیمت بیت کوین پس از رویداد هالوینگ به نظر می‌رسد که کمرنگ‌تر شده است». به گفته‌ی او دولت‌های سراسر جهان اکنون در حال تولید بسته‌های محرک مالی هستند تا عواقب گسترش ویروس کرونا در اقتصاد جهان را به حداقل برسانند.

اما گذشته از کاهش هرچه بیشتر نرخ بهره که از نظر تاریخی به پایین‌ترین حد خود رسیده است، کار زیادی از دست سیاستگذاران بر نمی‌آید. انتظار می‌رود که طی هفته‌های آینده با نوسانات بسیار قوی در بازار روبرو شویم.

تضعیف ارزهای محلی به نفع بیت کوین؟

برایان مک‌کیب(Brian McCabe) رئیس بخش پیش‌بینی‌های مالی پکس‌فول(Paxful یک بازار رمزارزی شخص به شخص) رویکردی محتاطانه در رابطه با وضعیت فعلی اتخاذ کرده است. وی معتقد است که بیت کوین می‌تواند از دردها و مشکلات اقتصادی ناشی از بازپرداخت بدهی به صورت دلار آمریکا، بهره‌مند شده و سود کافی ببرد.

اگر شیوع بیماری کرونا منجر به تضعیف قدرت ارزهای محلی شده و دلار آمریکا را قوی‌تر کند، پول از این اقتصاد‌ها خارج شده و بدهی آن‌ها سر به فلک می‌کشد. مک‌کیب در رابطه با این موضوع اظهار داشت:

پول از این اقتصادها خارج خواهد شد و بدهی نسبی آن‌ها افزایش چشم‌گیر خواهد یافت. اگر این اقتصاد‌های ضعیف تحت فشار بیشتر قرار گرفته و مردم دیگر نتوانند ثروت خود را به شکل ارز محلی حفظ کنند، احتمالا بیت کوین باز هم به یک راهکار جایگزین تبدیل خواهد شد. Brian McCabe

البته وی در ادامه‌ی صحبت‌های خود توضیح داد که «نوسان بازار مارجین و از دست رفتن پول سرمایه‌گذاران در بازار سهام سایر بازارهای پرخطر باعث می‌شود تا تعداد زیادی از کاربران موقعیت‌های خرید خود را لغو کنند تا سطح خطر و ریسک مالی خود را کاهش دهند».

لغو کنفرانس‌ها به بدنه‌ی صنعت رمزارزها صدمه زد

دیوید جرارد(David Gerard) یکی از منتقدان سرسخت فناوری بلاک‌چین و نویسنده‌ی کتاب «حمله‌ی بلاک‌چین ۵۰ فوتی(Attack of the 50 Foot Blockchain)» به تاثیرگذاری ویروس کرونا در کنفرانس‌های مرتبط با صنعت رمزارزها اشاره کرد. وی در رابطه با این موضوع گفت «گردهمایی‌ها و همایش‌های مرتبط با صنعت رمزارزها برای تبلیغ در رابطه با رمزارزهای مختلف و ابزارهای مالی جدید این صنعت بسیار حائز اهمیت هستند». به گفته‌ی او شاید بتواند جلسات اصلی و سخنرانی‌های این کنفرانس‌ها را به صورت مجازی برگزار کرد، اما این روند هرگز جایگزین راهروهای این همایش‌ها نخواهد شد، فضایی که در آن ملاقات غیرمنتظره با افراد مختلف امکان‌پذیر بود».

البته تعطیل شدن کنفرانس‌ها و گردهمایی‌های مختلف برای صنعت رمزارزها یک موضوع خیلی حیاتی و بسیار تعیین نیست، اما در صورت عدم حضور نماینده‌ی شرکت‌های مختلف در این رویدادها و مقالات آنان با سرمایه‌گذاران، جریان مالی کسب و کارهای نوپا قطع شده و هیچ همکاری و معامله‌ای صورت نخواهد گرفت.

چالش‌های جدید

با در نظر گرفتن این موضوع که بیت کوین اکنون به جزء کوچکی از اقتصاد جهانی تبدیل شده است، مشکلات همچون شیوع بیماری کرونا و رکود اقتصادی بازارهای جهانی باعث خواهند شد که صنعت رمزارزها نیز با ضرر سنگین مواجه شود.

طبق گفته‌ی ایدو ساده‌من(Ido Sadeh Man) بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره‌ی ساگا(Saga یک ارز جهانی با پشتوانه‌ی ذخیره‌ی ارزی است) یکی از چیزی‌هایی که شیوع بیماری کرونا به ما آموخته، این است که ما در یک دنیای به شدت همبسته زندگی می‌کنیم. دقیقاً یک ویروس مشابه در سال ۱۹۸۰ نیز منتشر شد، با این حال در آن زمان تنها بحران در کشور چین رخ داد، نه در تمام جهان.

وی در ادامه‌ی صحبت‌های خود افزود:

مطمئناً در چنین زمانه‌ی ناپایداری، مردم ابتدا به دنبال امنیت هستند، امنیتی که احساس می‌کنند از سوی موسسات مالی دولتی تامین نشده است. اما شاید یک ارزش واقعاً بین‌المملی همچون بیت کوین بتواند این امنیت را برایشان به ارمغان آورد. به همان اندازه که بیت کوین می‌تواند نسبت به بازار جهانی نامربوط باشد، می‌تواند در کنار موقعیت‌های بحرانی به یک فرصت تبدیل شود. Ido Sadeh Man

با تمام این تفاسیر یک چیز مطمئناً غیر قابل انکار است، آن هم اینکه با وقوع یک رکود جهانی و به زانو در آمدن اقتصاد، هیچ بازار صعودی یا بازار نزولی وجود نخواهد داشت، زیرا این مسئله به یک موضوع مرتبط با زندگی یا مرگ تبدیل شده و مردم به دنبال راه نجات و زنده ماندن خواهند بود، نه ذخیره‌ی ثروت خود.

به نظر شما چه رابطه‌ای بین بیت کوین و ویروس کرونا وجود دارد؟ آیا شیوع این بیماری در نهایت منجر به سقوط ارزهای فیات و به قدرت رسیدن رمزارزها خواهد شد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا