- نوسانات شدید رمزارزها در روزهای دوازدهم و سیزدهم مارس موجب سردرگمی بسیاری از فعالان بازار رمزارزها شده است. در همین راستا عملکرد صرافی بیتمکس در زمان سقوط بازار رمزارزها و نقش صندوق بیمهی این صرافی بهطور گسترده مورد بحث کاربران قرار گرفته است. صرافی بیتمکس اخیرا جزئیاتی را در رابطه با چگونگی عملکرد صندوق بیمهی این صرافی و نقش این صندوق در زمان تسویهی قراردادهای آتی منتشر کرده است.
صندوق بیمهی بیتمکس آخرین خط دفاعی صرافی
صرافی بیتمکس در اطلاعیهی رسمی اظهار داشت که در روزهای دوازدهم و سیزدهم مارس سال جاری سوالات بسیاری را در رابطه با صندوق بیمهی این صرافی دریافت کرده است. این صرافی همچنین جزئیاتی را در رابطه با عملکرد صندوق بیمه و ضرورت وجود این صندوق منتشر کرده است. این صرافی اعلام کرده است که برخلاف تصور کاربران:
این صندوق هزینههای اجرایی بیتمکس را پوشش نمیدهد و در سودآوری این صرافی نقش ندارد. همچنین، از داراییهای این صندوق برای تاثیرگذاری بر روی بازار رمزارزها استفاده نمیشود. BitMEX
بیتمکس اعلام کرده است که داراییهای موجود در صندوق بیمهی این صرافی برای جلوگیری از پدیدهی اتو دلوریجینگ(Auto Deleveraging) استفاده میشود. زمانی که قرارداد آتی معاملهگران به دلیل سقوط بازار به صورت پیش از موعد تسویه میگردد، امکان کاهش سریع قیمت و عدم پوشش هزینهی قرار داد در قیمت زمان تسویه وجود دارد، در این زمان از منابع صندوق بیمه برای پوشش زیان استفاده میشود. در زمان سقوط بازار رمزارزها در روز دوازدهم و سیزدهم مارس این داراییها به عنوان آخرین خط دفاعی برای جلوگیری از این شرایط عمل کرده است. صرافی بیتمکس اعلام کرد: «منابع صندوق بیمه به عنوان آخرین خط دفاعی در مقابل پدیدهی اتو دلوریجینگ قرار میگیرد. با وجود نوسانات شدید بازار از این اتفاق بهطور کامل جلوگیری شده است.»
بیتمکس همچنین اعلام کرده است که با توجه به حجم و عملکرد این صندوق و برخلاف صرافیهای رایج فعالان هرگز بیش از دارایی اولیه به صرافی بدهکار نخواهند شد.
این صرافی همچنین اعلام کرده است که کاربران باید در زمان آغاز به فعالیت در این صرافی باید به امکان تسویهی پیش از موعد قرارداد و خطرات فعالیت در این حوزه توجه داشته باشند. بر اساس آمار اعلام شده، 80 درصد از قراردادهای منعقد شده با فرآیند تسویهی زودهنگام مواجه میشوند.
عملکرد سیستم تسویهی قراردادهای آتی و صندوق بیمهی صرافی بیتمکس در روزهای 12 و 13 مارس
مطالب عنوان شده توسط کاربران پیرامون معاملات مارجین در صرافی بیتمکس به تسویهی پیش از موعد قراردادها بهطور آبشاری اشاره دارد. همچنین پس از توقف پلتفرم معاملاتی صرافی بیتمکس به دلیل حملات دیداس قیمت بیت کوین در طول 30 دقیقه بازیابی شده است. این حقیقت توسط صرافی بیتمکسپذیرفته شده است، آنها اعلام کردند:
الگوریتم مبادلات بهتدریج این موقعیت را به سوی کاهش شدید قیمت در بازار سوق میدهد در حالی که تمایل به خرید افزایش یافته و زمان حفظ موقعیت خرید فرا میرسد. در این زمان سیستم تسویهی قراردادهای آتی زیان قابل توجهی را موجب شده است و در نهایت این موضوع در کاهش حجم صندوق بیمهی صرافی بیتمکس قابل مشاهده است. BitMEX
با این وجود، صرافی بیتمکس در رابطه با تاثیر توقف پلتفرم این صرافی بر این مساله هیچ توضیحی را ارائه نکرده است. همچنین پاسخ صرافی بیتمکس در رابطه با حجم زیان وارد شده بر صندوق بیمهی این صرافی کافی بهنظر نمیرسد. بیشترین خسارت حاصله بر این صندوق در روز سیزدهم مارس و در حجم 2,606 بیت کوین گزارش شده است.
حجم دارایی صندوق بیمهی صرافی بیتمکس در زمان نگارش مقاله 35,028.2986 بیت کوین اعلام شده است. این موضوع نشان میدهد در حالی که منابع صندوق بیمهی بیتمکس در پی سقوط بازار رمزارزها تقریبا دست نخورده باقی مانده است، منابع صندوقهای مشابه همانند دریبیت(Deribit) به پایان رسیده است.
نظر شما نسبت به رویکرد صرافی بیتمکس در شفافسازی عملکرد صندوق بیمهی این صرافی چیست؟ آیا صرافی بیتمکس از منابع این صندوق برای کسب سود و دستکاری قیمت رمزارزها استفاده میکند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.