اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

توسعه‌ی نرم‌افزاری برای ردیابی مسیر حرکت بیماران مبتلا به کرونا توسط دانشگاه ام آی تی

این نرم‌افزار با حفظ حریم خصوصی کاربران، اطلاعات موقعیت مکانی و مسیر حرکت افراد بیمار را بررسی و در صورت برخورد با افراد مبتلا به بیماری کرونا و یا حضور در محل عبور آن‌ها، به کاربران هشدار می‌دهد

نکات برگزیده مطلب
  • محققان و کارشناسان فعال در حوزه‌ی حریم خصوصی دانشگاه ام‌آی‌تی(MIT) به تازگی نرم‌افزار تلفن همراه جدیدی را طراحی کرده‌اند که با حفظ حریم خصوصی، مسیر حرکتی و موقعیت مکانی افراد مبتلا به بیماری کرونا را ردیابی کرده و در صورتی که کاربران سالم در مسیر مشابه قرار گرفته و یا در نزدیکی افراد بیمار حضور داشته باشند، به آن‌ها هشدار داده خواهد شد.

ردیابی بیماران مبتلا به کرونا

محققان و کارشناسان فعال در حوزه‌ی حریم خصوصی دانشگاه ام‌آی‌تی(MIT) به تازگی یک نرم‌افزار جدید راه‌اندازی کرده‌اند که بدون دخالت در حریم خصوصی کاربر به آن‌ها اطلاع می‌دهد که آیا با یک فرد مبتلا به بیماری کرونا برخورد داشته‌اند یا خیر.

این نرم‌افزار که با نام «سیف‌پث(SafePath) یا مسیر امن» توسعه یافته است، داده‌های مربوط به موقعیت و چهارچوب زمانی حضور در محل را از حساب گوگل کاربر وارد کرده و مورد بررسی قرار می‌دهد. گفته شده که اطلاعات مورد نیاز برای پردازش توسط این نرم‌افزار هر پنج دقیقه یک بار جمع‌آوری شده و بروزرسانی می‌شود.

این نرم‌افزار به طور کلی به کاربر اطلاع می‌دهد که آیا در مسیر رفت و آمد خود با یک شخص مبتلا به ویروس کرونا برخورد داشته است یا خیر، در صورتی که جواب این سوال مثبت باشد، این نرم‌افزار سریعا به شما اطلاع خواهد داد.

سازندگان این نرم‌افزار که همچنان در مراحل آزمایشی قرار دارد، ادعا می‌کنند که اولین نرم‌افزار موجود خواهد بود که بدون به خطر انداختن حریم خصوصی کاربران، به ردیابی ویروس کرونا و افراد مبتلا می‌پردازد.

افرادی که آزمایش کرونا آن‌ها مثبت اعلام شده است می‌توانند مسیر حرکت و موقعیت مکانی خود را برای مسئولان بهداشت و پزشکان ارسال کنند، این درحالیست که موقعیت مکانی و مسیر حرکتی فرد بیماری در راستای حفظ حریم خصوصی برای سایرین مبهم و نامشخص بوده و تنها به کاربران اعلام می‌کند که آیا شخص بیماری در این مکان حضور به عمل آورده است یا خیر. اطلاعات مربوط به افراد سالم هم هرگز منتشر نشده و همچنان به حالت خصوصی باقی می‌ماند.

نمونه‌های مشابه در چین

شایان ذکر است که نرم‌افزار مذکور اولین نمونه در بازار نیست که قصد انجام چنین کاری را دارد. نرم‌افزار علی‌پی هلث(Alipay Health) که برای مکان‌یابی و ردیابی داده‌ها طراحی شده است، یکی از اصلی‌ترین عوامل کنترل و مهار روند رشد بیماری کرونا در کشور چین به شمار می‌آید.

این درحالیست که برخی دولت‌های سراسر جهان اکنون با استفاده از داده‌های مربوط به موقعیت مکانی کاربران روند قرنطینه‌ی خانگی و احترام به قوانین منع آمد و شد را تحت نظر دارند. به عنوان مثال مقامات کشور ایتالیا در حال حاضر تمامی داده‌های مربوط به موقعیت مکانی تلفن همراه شهروندان را از شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی ارتباطات بی‌سیم دریافت کرده و مورد بررسی قرار می‌دهند. پس از بررسی و پردازش این داده‌ها مشخص می‌شود که آیا مردم در قرنطینه‌ی خانگی مانده‌اند و یا آن را زیر پا می‌گذارند.

نمونه‌ی بلاک‌چینی

البته دانشگاه ام‌آی‌تی تنها موسسه‌ی فعال در زمینه‌ی تولید و طراحی راه‌حل‌های مرتبط با حریم خصوصی نیست. در حقیقت، شرکت‌های فعال در حوزه‌ی بلاک‌چین نیز پیش از این اقدام به تولید موارد مشابه کرده‌اند.

به عنوان مثال شرکت الاستوس(Elastos DMA یک شرکت فعال در حوزه‌ی بلاک‌چین که مقر آن در شانگهای واقع شده است)، اوایل ماه جاری اعلام کرد که در حال ساخت یک نرم‌افزار همراه است که اطلاعات بهداشتی و سلامت کاربران را در بلاک‌چین ثبت می‌کند.

این نرم‌افزار بلاک‌چینی که گرین‌پس(GreenPass) نامیده شده است، اطلاعات مربوط به محل و موقعیت مکانی کاربر را رمزگذاری کرده و رشته‌های هش آن را در بلاک‌چین ذخیره می‌کند.

نظر شما در رابطه با نرم‌افزار توسعه یافته توسط محققان دانشگاه MIT چیست؟ آیا این نرم‌افزار می‌تواند علیرغم حفظ حریم خصوصی کاربران، به آن‌ها در راستای پیشگیری از بیماری کرونا کمک کند؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا