اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

گوگل و فیسبوک اطلاعات کاربران خود را به اشتراک می‌گذارند تا از شیوع کرونا پیشگیری کنند!

شرکت‌های گوگل و فیسبوک برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا داده‌های جابه‌جایی کاربران را جمع‌آوری کرده و با محققان و یا سازمان‌های مختلف به اشتراک گذاشته‌اند

نکات برگزیده مطلب
  • شرکت‌های گوگل و فیسبوک حجم عظیمی از داده‌های کاربرانشان را برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا با سازمان‌های تحقیقاتی و دولت‌ها به اشتراک می‌گذارند. شرکت گوگل داده‌ها را به‌طور ناشناس از طریق نقشه‌ی گوگل جمع‌آوری می‌کند، در حالی که فیسبوک داده‌های مکانی کاربرانش را در شبکه‌ای از محققان دانشگاهی منتشر می‌کند.

داده‌های شرکت گوگل برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا

شرکت گوگل مجموعه‌ی گزارش‌های این شرکت در رابطه با شیوع ویروس کرونا را با عنوان «گزارش‌های جابه‌جایی کویید 19(COVID-19 Community Mobility Reports)» برای عموم مردم، محققان و دولت‌ها منتشر کرده است. این گزارش‌ها جابجایی کاربران در مکان‌هایی همانند فروشگاه‌ها، داروخانه‌ها و محل کار را نشان می‌دهند. داده‌های منتشر شده اطلاعات جابه‌جایی کاربران در طول دو تا سه هفته‌ی گذشته را شامل می‌گردد.

داده‌های ویروس کرونا

شرکت گوگل اطلاعات شخصی کاربران همانند مکان، اطلاعات تماس و یا جابه‌جایی افراد را در این گزارش منتشر نکرده است. درحقیقت، گزارش شرکت گوگل تنها روند جابه‌جایی کاربران را نشان می‌دهد، به عنوان مثال اطلاعات مراجعه‌ی مردم به سوپرمارکت‌ها در مناطق تحت قرنطینیه در این گزارش منتشر شده است. اطلاعات منتشر شده از کاربرانی حاصل شده است که تنظیمات تاریخچه‌ی مکانی(Location History setting) را در نقشه‌ی گوگل روشن کرده‌اند. تنظیمات تاریخچه‌ی مکانی به‌طور پیش‌فرض خاموش است و کاربران در صورت تمایل می‌توانند این تنظیمات را روشن کنند.

شرکت گوگل در زمان انتشار گزارش برای حفظ اطلاعات شخصی کاربران تلاش کرده است و در همین راستا از یک نرم‌افزار برای افزودن نویز مصنوعی به داده‌ها نیز استفاده کرده است. همچنین اعلام شده است که گزارش‌ها برای مدت زمان محدودی و با هدف مبارزه با شیوع ویروس کرونا در دسترس سازمان‌های بهداشت عمومی قرار خواهد گرفت.

شبکه‌ی جا‌به‌جایی کویید 19 شرکت فیسبوک

شرکت فیسبوک از اواسط نوامبر اطلاعات خاصی را به اعضای شبکه‌ی جا‌به‌جایی کویید 19(COVID-19 Mobility Network) ارائه می‌کند. این شبکه گروهی متشکل از 40 پژوهشگر سلامت از دانشگاه‌های برتر همانند هاروارد(Harvard)، پرنستون(Princeton) و جان هاوکینگز(Johns Hopkins) را شامل می‌شود.

شرکت فیسبوک پیش از ارسال اطلاعات به محققان در طی چند مرحله داده‌ها را ترکیب می‌کند. همچنین اعلام شده است که داده‌ها اطلاعات شناسایی و تشخیص کاربران را شامل نمی‌شود. محققان یافته‌هایشان را با مقامات دولتی و مراکز مراقبتی-بهداشتی در میان می‌گذارند. شرکت فیسبوک نیز همانند گزارش شرکت گوگل، داده‌های مرتبط با فعالیت‌های عمومی همانند جمعیت ساکنان هر کشور که در خانه باقی مانده‌اند را در این شبکه اشتراک می‌گذارد. در صفحه‌ی اطلاعات شبکه‌ی جا‌به‌جایی کویید 19 فیسبوک اعلام شده است:

شرکت‌کنندگان از اقدامات قانونی، سازمانی و محاسباتی برای به حداقل رساندن و مدیریت دقیق اطلاعات شخصی کاربران استفاده می‌کنند. همچنین داده‌ها به‌طور عمومی ترکیب می‌شود. COVID-19 Mobility Network

با این وجود، مزیت تکنولوژی بلاکچین برای ردیابی داده‌ها در گذشته به اثبات رسیده است. بر اساس گزارش کوینیت، دانشگاه ام‌آی‌تی(MIT) نرم‌افزاری را برای ردیابی مسیر حرکت بیماران مبتلا به کرونا طراحی کرده است.

تلاش شرکت‌های گوگل و فیسبوک برای حفظ حریم خصوصی کاربران با توجه به تلاش برخی سازمان‌ها در سراسر جهان برای بررسی دقیق داده‌ها عجیب به‌نظر نمی‌رسد. بر اساس گزارش کوینیت، دولت‌ها برای پایش و مقابله با شیوع بیماری کرونا از فن‌آوری‌ها و ابزارهای نظارتی جدیدی استفاده می‌کنند که احتمال نقض حریم شخصی افراد را افزایش می‌دهد.

نظر شما نسبت به استفاده از اطلاعات شرکت‌های گوگل و فیسبوک برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا چیست؟ آیا این شرکت‌ها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از اطلاعات کاربران به خوبی محافظت می‌کنند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
دکمه بازگشت به بالا