اخبار و مقالاتمقالهپیشنهاد سردبیر

معرفی پنج رقیب فروشگاه آمازون که بر اساس فناوری بلاک‌چین کار می‌کنند

معرفی و بررسی مختصر پلت‌فرم‌های خرید و فروش آنلاین که براساس فناوری بلاک‌چین کار کرده و قصد دارند با گسترش فعالیت خود، جایگزین آمازون شوند

فناوری بلاک‌چین و رمزارزها می‌توانند باعث ایجاد تغییرات اساسی و یک شروع دوباره برای تجارت الکترونیک شوند،‌زیرا این فناوری نوپا مزایای زیادی به همراه دارد که حوزه‌ی کسب و کار‌های آنلاین به ویژه بازار و پلت‌فرم‌های فروش می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

به لطف بهره‌وری و عملکرد بسیار بالای رمزارزها، پلت‌فرم‌های خرید و فروش می‌توانند کارمزد تراکنش‌های خود را کاهش داده، هزینه‌های اضافی را از بین برده و نهایتاً بدون واسطه به انجام معاملات خود بپردازند. ماهیت شخص به شخص بودن(Peer To Peer) بودن فناوری بلاک‌چین بدان معناست که بازارهای آنلاین می‌توانند محدودیت کم‌تری برای مشتریان خود ایجاد کرده و سطح نظارت خود را بدون هرگونه نگرانی کاهش دهند.

پلت‌فرم‌های خرید و فروش یا همان بازارهای آنلاین که مبتنی بر فناوری بلاک‌چین فعالیت می‌کنند، تقریباً می‌توانند از هر سیستم معامله‌ی آنلاین که اکنون وجود دارد پیشی گرفته و از آن بهتر عمل کنند، حتی بهتر از سایت‌های خرید و فروش بزرگی همچون آمازون و یا وب‌سایت‌های کوچکی همچون کریگزلیست(Craigslist). در ادامه‌ی مقاله قصد داریم پنج پلت‌فرم مبتنی بر فناوری بلاک‌چین را به شما معرفی کنیم که در آینده می‌توانند جایگزین فروشگاه‌های آنلاین فعلی شده و یا حداقل به یک رقیب سرسخت برای آن‌ها تبدیل شوند.

اوپن بازار(OpenBazaar)

اوپن بازار یکی از شناخته شده‌ترین پلت‌فرم‌های خرید و فروش آنلاین مبتنی بر فناوری بلاک‌چین است. این پلت‌فرم با هدف ارائه‌ی خدمات تجارت الکترونیک، حذف کارمزد فروشندگان و پشتیبانی از پرداخت‌های بیت کوین فعالیت خود را آغاز کرد.

بلاک‌چین آمازون Amazon

پلت‌فرم اوپن بازار در سال ۲۰۱۴ از پایگاه داده‌ی یک بازار سیاه فورک شد، به همین دلیل توانست پتانسیل فعالیت‌های غیرقانونی را کنار گذاشته و به صورت قانونی کار کند.

ماه مارس گذشته، شرکت OB1 که به عنوان شرکت مادر اوپن بازار شناخته می‌شود، با انتشار اعلامیه‌ای از تعدیل نیرو و کاهش سطح فعالیت‌های این پلت‌فرم خبر داد. گرچه این شرکت همچنان از پروژه‌ی اوپن بازار پشتیبانی می‌کند، اما قرار است تمرکز فعالیت‌ها به پروژه‌های دیگر معطوف شود. به نظر می‌رسد که شرکت OB1 قرار است بر روی اهداف قابل رشد در بازار و پروژه‌های درآمدزا تمرکز داشته اشد. علاوه بر این گفته شده که OB1 قرار است بر رشد هون(Haven) که نرم‌افزار نسخه‌ی موبایل اوپن بازار به شمار می‌آید، تمرکز ویژه‌ای داشته باشد. این پلت‌فرم نوپا در حال حاضر بیش از ۱۲۰ هزار کاربر فعال دارد.

پارتیکل(Particl)

پارتیکل هم یک پلت‌فرم مشابه با اوپن بازار بوده و یک پلت‌فرم خرید و فروش غیرمتمرکز به شمار می‌آید که برای دسترسی به آن باید از نرم‌افزار نسخه‌ی دسکتاپ آن بهره برد. بزرگ‌ترین تفاوت این پلت‌فرم با اوپن بازار این است که نه تنها به بیت کوین تکیه نکرده، بلکه از هیچ یک از رمزارزها موجود در بازار هم پشتیبانی نمی‌کند؛ بلکه از توکن‌های بومی خود با نام پارتیکل توکن(Particl token) بهره می‌برد.

بلاک‌چین آمازون Amazon خرید آنلاین

این توکن‌های بومی قابلیت پرداخت‌های سریع‌تر، افزایش سطح حریم خصوصی و پاداش‌دهی به سرمایه‌گذاران را به همراه دارد.

به روزرسانی اخیر این پلت‌فرم نشان می‌دهد که قرار است بزودی شاهد معرفی دو سرویس جدید با نام بازارهای بی‌نهایت(Infinite Markets) و سرویس مدیریت بازار باشیم. این ویژگی‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا به تعداد نامحدودی بازار دسترسی داشته و بازارهای مورد نظر خود را شخصی‌سازی کنند. علاوه بر این گفته شده که این بروزرسانی کاهش هزینه‌ی لیست کردن کالا، افزایش عملکرد سیستم و تعداد پیشرفت قابل توجه در زمینه‌ی رابط کاربری به همراه خواهد داشت.

پروتکل اوریجین(Origin Protocol)

پروتکل اوریجین هم نوع دیگری از بازارهای غیرمتمرکز است. در حال حاضر تنها می‌توان از طریق وب‌سایت رسمی این پلت‌فرم به بازار‌های غیرمتمرکز آن دسترسی داشت، اما توسعه‌دهندگان می‌توانند نرم‌افزار مربوط به بازارهای جداگانه‌ی خود را بسازند. این پلت‌فرم به طور معمول از تراکنش‌های رمزارزی هم پشتیبانی می‌کند.

بلاک‌چین آمازون Amazon خرید آنلاین

البته پلت‌فرم اوریجین همیشه تلاش کرده تا در زمینه‌های دیگری به غیر از بازار غیرمتمرکز آنلاین هم فعالیت‌های خود را گسترش دهد. در ماه مارس، اوریجین یک افزونه‌ی مرورگر ارائه کرد که کاربران می‌توانستند با استفاده از آن براساس دارایی‌های تحت مدیریت خود مقداری رمزارز به عنوان پاداش دریافت کنند. در ماه فوریه هم اوریجین یک نسخه از بازار آنلاین خود را برای کیف‌پول بلاک‌چین شرکت سامسونگ ارائه کرد. در نهایت، پلت‌فرم اوریجین چندی قبل توانست بر روی شبکه‌ی کایبر(Kyber Network) یکی از بزرگ‌ترین نرم‌افزار‌های غیرمتمرکز اتریوم لیست شد.

آئورا(Aora)

آئورا یک بازار آنلاین منحصر به فرد است که به عنوان یک سرویس «نگهدارنده» و یا «خرید برای من» عمل می‌کند. این بدان معناست که کاربران می‌توانند درخواست کالا از سایر پلت‌فرم‌های آنلاین مثل آمازون یا سایر موارد مشابه را داشته باشند، سپس ارائه دهندگان آئورا قیمت کالا و هزینه‌ی حمل و نقد آن را اعلام می‌کنند(این سرویس قابلیت عبور از محدودیت‌های حمل و نقل بین‌المللی را دارد). بدین صورت کاربران به صورت مستقیم از وب‌سایت‌های خرید و فروش کالا استفاده می‌کنند. در حال حاضر آئورا از رمزارزهایی همچون بیت کوین، اتریوم و یا کارت اعتباری پشتیبانی می‌کند.

بلاک‌چین آمازون Amazon خرید آنلاین

این شرکت همچنین در حال توسعه‌ی یک پلت‌فرم بزرگ مبتنی بر فناوری بلاک‌چین با نام خدمات فروش آئورا است. آئورا پیشنهاد سکه‌ی اولیه یا همان ICO مربوط به پلت‌فرم بلاک‌چینی خود را در سال ۲۰۱۸ به پایان رساند و توانست سرمایه‌ی لازم برای ساخت آن را جمع‌آوری کند. البته این پلت‌فرم همچنان در دست توسعه قرار داشته و عرضه نشده است؛ اما گفته شده در صورت پایان مراحل توسعه، از اتریوم برای تامین سیستم پرداخت، اعتبار و تدارکات مالی خود استفاده خواهد کرد.

پورس(Purse)

پورس در واقع یک نرم‌افزار پس‌انداز و بازار آنلاین است که گزینه‌های پرداخت عادی شرکت آمازون را با پرداخت‌های بیت کوین و بیت‌ کوین‌کش(BCH) جایگزین کرده است. کاربران پورس می‌توانند از طریق وب‌سایت این شرکت کالا موجود در بازارهای آمازون را سفارش داده و با استفاده از رمزارز هزینه‌ی آن را پرداخت کنند. البته قابلیت درخواست سفارش و تخفیف ۵ تا ۳۳ درصدی نیز برای کاربران وجود دارد. سفارشاتی که خواستار تخفیف کم‌تر هستند در اولویت قرار دارند.

از طرف دیگر، پورس سفارشات خریداران آمازون که از کارت هدیه‌ی این شرکت استفاده می‌کنند را پذیرفته در ازای آن رمزارز بیت کوین دریافت می‌کند. از آنجا که کارت‌های هدیه معمولاً با قیمتی پایین‌تر از ارزش واقعی در بازار بفروش می‌رسند، این به پورس اجازه می‌دهد تا به کاربران خود تخفیف چشم‌گیر ارائه کند. به عبارت دیگر، پورس می‌توان نقش یک پلت‌فرم مبادله‌ی بیت کوین در ازای دریافت گیفت کارت را هم ایفا کند.

آیا این روند ماندگار خواهد شد؟ امکان شکست آمازون وجود دارد؟

در حال حاضر ده‌ها بازار آنلاین مبتنی بر فناوری بلاک‌چین در دست توسعه قرار دارد، اما تمامی آن‌ها موفق نخواهند بود. برای اینکه بتوان یک پلت‌فرم مبادله‌ی کالای موفق شویم، باید یک اتحاد بین خریداران و فروشندگان پلت‌فرم‌های آنلاین ایجاد شود. این نوع هماهنگی که برعهده‌ی پلت‌فرم‌های خرید و فروش آنلاین است، یک فرایند بسیار دشوار می‌باشد، و به نظر می‌رسد که آنقدر سخت است که باعث شده پلت‌فرم‌های بلاک‌چینی قدیمی‌تری همچون دبید(Dbid.io) و فورا(Forra) تعطیل شوند.

با در نظر گرفتن این چالش بسیار سخت و پیچیده، بازارهای اصلی می‌توانند به بزرگ‌ترین تصویب کنندگان و پذیرندگان فناوری بلاک‌چین در جهان تبدیل شوند. در حال حاضر چندین سال است که پلت‌فرم‌های بزرگی همچون نیواگ(Newegg) و اوراستاک(Overstock) و سایر پلت‌فرم‌های خرده فروشی هم پذیرش بیت کوین را آغاز کرده‌اند. با این حال تنها گذر زمان مشخص می‌کند که آیا پلت‌فرم‌های جریان اصلی و بزرگی همچون آمازون هم به استفاده از بلاک‌چین روی می‌آورند و یا ما شاهد ظهور پلت‌فرم‌های کوچک‌تر خواهیم بود.

آیا پلت‌فرم‌های خرید و فروش مبتنی بر فناوری بلاک‌چین دیگری را می‌شناسید که قابلیت جایگزین شدن با آمازون را دارند؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا