
- اتراسکن(Etherscan) یکی از محبوبترین جستجوگرهای بلاک در شبکهی اتریوم اخیرا ابزار جدیدی را به نام اتر پروتکت(ETH Protect) راهاندازی کرده است. این ابزار داراییهای مجرمانه و مشکوک آدرسها را علامتگذاری میکند و در نتیجه امکان شناسایی داراییهای مرتبط با هک، کلاهبرداری و یا بهطور کلی آدرسهای علامتگذاری شده را فراهم میکند.
علامتگذاری داراییهای مرتبط با فعالیتهای مجرمانه به کمک اتر پروتکت
افزایش فعالیتهای مجرمانه در حوزهی رمزارزها ضرورت ایجاد یک ابزار برای ردیابی آدرسهای هکرها و کلاهبران را با هدف مقابله با فعالیتهای مخرب در این صنعت نشان میدهد. ابزار جدید جستجوگر بلاک اتراسکن(Etherscan) به نام اتر پروتکت(ETH Protect) امکان ردیابی داراییهای دریافت شده و بررسی تاریخچهی آدرسها را برای اطمینان از پاک بودن منشاء داراییها فراهم میکند.
همچنین درصورتیکه یک آدرس به اشتباه برچسب گذاری شود، مالک داراییها میتواند برای رفع مسئله با اتراسکن تماس بگیرد. این شرکت توضیح داده است که یک مدارشکن(ابزاری برای ردیابی تراکنشها از سرویسهای ترکیب کننده) نیز با اتر پروتکت ترکیب شده است.

شرکتهای ردیابی تراکنشها همانند چینآنالیز(Chainalysis) پایگاه دادهی بزرگی از آدرسهای مرتبط با فعالیتهای مجرمانه را در اختیار دارند. با این وجود، این دسته از شرکتها معمولا فعالیتهای مجرمانه را برای سازمانهای مجری قانون ردیابی میکنند.
معایب بهکارگیری اتر پروتکت
اگرچه این ابزار برای جلوگیری از انجام مبادلات با مجرمان مفید ارزیابی میشود، تهدیدی برای انجام مبادلات یا فانجیبیلیتی(Fungibility) به کمک اتر نیز محسوب میگردد.
قابلیت انجام مبادلات یک اصلاح اقتصادی است که قابلیت تبدیل هر واحد از یک کالا را به دیگر واحدهای همان کالا بهطور برابر را نشان میدهد. به عنوان مثال، بدون توجه به روش و مکان استفاده از دلار آمریکا هر یک دلار آمریکا ارزش ثابتی دارد.
اما در صورتی که مجموعهای از رمزارزهای «اتر پاک» و مجموعهی دیگری از «اترهای آلوده» وجود داشته باشد، برابری ارزش توکنهای اتر از بین میرود. زمانی که شرکت چینآنالیز ردیابی داراییهای مرتبط با فعالیتهای مجرمانه در شبکهی بیت کوین را آغاز کرد، رمزارزهای بیت کوین نیز شرایط مشابهی را تجربه کرده است. اگرچه چنین اقداماتی برای مقابله با فعالیتهای مجرمانه ضرروی بهنظر میرسد، پیادهسازی پروژههای مشابه مشکلات دیگری را به همراه خواهند داشت.
هیچ کسی مایل نیست تا به دلیل در اختیار داشتن داراییهای ناشی از فعالیتهای مجرمانه همانند هک صرافیها و یا طرحهای بزرگ کلاهبرداری همانند پلاستوکن در لیست سیاه قرار بگیرد.
امکان مسدود ساختن رمزارزهای اتر وجود ندارد
برخلاف سیستم بانکی سنتی، امکان مسدودسازی کامل داراییهای علامتگذاری شده در شبکهی اتریوم وجود ندارد، بلکه تنها میتوان منشاء داراییها را شناسایی کرد. در صورتی که یکی از آدرسهای مرتبط با طرح کلاهبرداری توکنپلاس مقدار ناچیزی از این داراییها را به 100 هزار آدرس متفاوت ارسال کند، تمامی این آدرسها بهصورت آدرسهای آلوده علامتگذاری خواهند شد.
فرآیند حل و فصل آدرسهای علامتگذاری شده بهطور خودکار انجام نمیشود، بلکه توسط تحلیلگران امنیتی انجام میشود. بنابراین، رفع مشکلات ناشی از علامتگذاری اشتباه آدرسها ممکن است هفتهها و یا حتی ماهها طول بکشد.

مزایا و معایب ابزار اتر پروتکت را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا راهاندازی این ابزار موجب دستهبندی رمزارزهای اتر و ایجاد تفاوت در ارزش توکنهای اتر خواهد شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.