
- شرکت سرمایهگذاری برکشایر هاتاوی که یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری جهان به شما آمده و مدیریت دارایی برندهای شناخته شدهای همچون کوکا کولا، بانک آمریکا و اپل را بر عهده دارد، برای سه ماههی ابتدایی سال ۲۰۲۰ یک ضرر مالی ۵۰ میلیارد دلاری را به ثبت رسانده است. شایان ذکر است که شرکت مذکور تحت مدیریت وارن بافت(Warren Buffett) یکی از ثروتمندترین افراد جهان و مخالف سرسخت بیت کوین اداره میشود.
وارن بافت هم مصون نبود
شرکت سرمایهگذاری تحت مدیریت وارن بافت(Warren Buffett) یکی از ثروتمندترین افراد جهان و منتقد سرسخت بیت کوین، پس از ضربههای شدید اقتصادی شیوع کرونا در جهان برای سهماههی ابتدایی سال جاری یک ضرر مالی ۵۰ میلیارد دلاری را به ثبت رسانده است.
همانطور که گفته شد، شیوع کرونا در جهان باعث شده تا شرکت سرمایهگذاری افسانهای برکشایر هاتاوی(Berkshire Hathaway) ضرر مالی ۴۹/۷۵ میلیارد دلاری یا معادل ۳۰۶۵۳ دلار برای هر سهم را شاهد باشد.
با این حال به نظر میرسد که سود عملیاتی این شرکت(پول و سرمایهی تولید شده توسط یک شرکت بدون در نظر گرفتن بهره و مالیات) نزدیک به ۶ درصد افزایش داشته و رقم ۵/۸۷ میلیارد دلار را به ثبت رسانده است. به گفتهی وارن بافت سود عملیاتی یک نهاد یا موسسه معیار عملکرد بهتری نسبت به درآمد خالص محسوب میشود.
یک رکود عجیب
طبق آمار و ارقام منتشر شده به نظر میرسد که تقریباً تمام ۹۰ شرکت تحت مدیریت برکشایر هاتاوی از جمله کوکا کولا، بانک آمریکا، اپل و شرکت پردازش پرداخت آمریکن اکسپرس(American Express) همگی پس از شیوع بیماری کرونا در جهان با مشکلات مالی عدیدهای روبرو شده و متضرر شدهاند.
چارلی مانگر(Charlie Munger) نایب رئیس شرکت برکشایر هاتاوی ماه گذشته اعلام کرد که برخی از کسب و کارهایی که به واسطهی تبعات اقتصادی کرونا دچار شکست مالی شدهاند، احتمالاً در آیندهی نزدیک تعطیل و ورشکسته اعلام خواهند شد.
این درحالیست که از زمان شیوع کرونا و ایجاد هرج و مرج اقتصادی در جهان، بازار سهام نیز چندین مرتبه سقوط ناگهانی را شاهد بوده و تا مرز فروپاشی رفته است. از آنجا که اغلب کشورهای جهان شرایط سختگیرانهای وضع کردهاند، اقتصاد جهانی اکنون به حالت تعلیق درآمده و عملاً فعالیت چشمگیری ندارد.
شایان ذکر است که به دلیل فروکش کردن جریان مالی جهان و رکود اقتصادی شدید حتی بیت کوین و سایر رمزارزها نیز در ماه مارس همراه با بازار سهام سقوط کرده و بخش قابل توجهی از مجموع سرمایهی در حال گردش بازار رمزارزها(Total Market Cap) از بین رفت.
رمزارزها این سقوط را پشت سر گذاشتند
اما با گذر از روزهای سیاه ماه مارس، بیت کوین توانست رفته رفته شاهد افزایش قیمت باشد و بازار رمزارزها نسبت به سایر بازارهای مالی یک روند بهبود نسبی در پیش گرفت. از طرف دیگر با نزدیک شدن به رویداد هالوینگ و نصف شدن پاداش شبکهی بیت کوین(Halving) شاهد آن هستیم که حجم مبادلهی قراردادهای آتی نیز به رکورد بیسابقهای رسیده است.
این درحالیست که آقای بافت پیش از این چندین مرتبه گفته بود که بیت کوین نوعی «مرگ موش» است و «هیچ ارزش منحصر به فرد ذاتی ندارد».
وی در سال جاری و در طول یک شام بسیار تبلیغاتی به جاستین سان(Justin Sun) مدیرعامل پروژهی رمزارز ترون گفت که گرچه فناوری بلاکچین میتواند «یک نیروی مختل کنندهی در حوزهی مالی باشد، اما بیت کوین هیچ ارزشی ندارد».
آقای بافت به طور قاطع گفته است که «بیت کوین نمیتواند ارزشی برابر با فناوری بلاکچین داشته باشد. تنها به این دلیل که یک چیز ارزش مالی دارید، دلیل نمیشود که به یک سرمایهگذاری مناسب تبدیل شود».
شاید به زودی شاهد آن باشیم که وارن بافت حرفهای خود را در رابطه با بیت کوین، پس میگیرد.
نظر شما در رابطه با ضرر چند ده میلیارد دلاری شرکت سرمایهگذاری تحت مدیریت وار بافت چیست؟ آیا او هم به یکی از طرفداران بیت کوین و صنعت رمزارزها تبدیل خواهد شد؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.