- طبق اسناد و گزارشاتی که اخیراً منتشر شده است، کنگرهی آمریکا به دنبال بررسی و ارزیابی امکان استفاده از سیستم رایگیری از راه دور مبتنی بر فناوری بلاکچین میباشد. در گزارشات مرتبط آمده است که ایجاد «یک محیط امن و شفاف برای معاملات و ثبت آرا دستکاری نشده» دلیل اصلی بررسی این موضوع میباشد.
بلاکچین در مجلس سنا
گزارشاتی منتشر شده که نشان میدهد کنگرهی ایالات متحده در نظر دارد تا از فناوری بلاکچین به عنوان ابزاری جهت انجام رایگیری از راه دور استفاده کرده و خطر شیوع کرونا بین نمایندگان به دلیل حضور فیزیکی را کاهش دهد.
در گزارش فوق آمده است که احتمالاً از فناوری بلاکچین در کنار نرمافزارهای رمزگذاری شدهی نقطه به نقطه یا E2EE برای تسهیل فرایند رایگیری نمایندگان استفاده خواهد شد. این نتایج پس از میزگرد ثانویهی کنگرهی آمریکا با موضوع «تحقیق در رابطه با تداوم فعالیتهای سنا و رایگیری از راه دور در زمان گسترش بیماری همهگیر کووید۱۹» بدست آمده است.
مجلس سنا به دنبال سیستم رایگیری مبتنی بر دفاترکل توزیع شده است
در اسناد مرتبط با این موضوع آمده است که طرفین مجلس سنا « کارهای مختلف از جمله جلسات کمیته، مشورت در مورد یک موضوع و حتی رایگیری» را به صورت را به صورت حضوری انجام داده و تاکید شده که «هیچ یک برای انجام این کارها به صورت از راه دور برنامهریزی دقیقی انجام نداده است».
در ادامه گفته شده که میتوان تمام این کارها را با استفاده از دفاترکل توزیع شده انجام داد. در بخشی از این اسناد گفته شده که «بلاکچین میتواند هم یک فرایند رایگیری امن را به ارمغان آورده و هم صحت رایها را تایید کند». این درحالیست که در ادامه گفته شده این ویژگیها را میتواند به عنوان استدلال برای کارایی سیستمهای رایگیری مبتنی بر فناوری بلاکچین مورد استفاده قرار داد.
در قسمتی از اسناد مرتبط با سیستم رایگیری مجلس سنا آمده است «بلاکچین میتواند یک محیط امن و شفاف برای معاملات و ثبت آرا دستکاری نشده را به ما ارائه کند؛ علاوه بر این خطرات ناشی از شمارش اشتباه رای را کاهش دهد».
کنگره همچنین خاطر نشان کرده است که سیستمهای بلاکچینی مشابه در حال حاضر در سیستم رایگیری انتخابات پارلمانی ۲۰۱۹ استونی مورد استفاده قرار گرفته و ۴۴ درصد آرا اکنون به صورت آنلاین دریافت میشود.
مجلس سنا نگران آسیبپذیری چنین سیستمهایی است
در گزارشات فوقالذکر به نگرانیهای مربوط به حملات ۵۱ درصد به بلاکچین مورد استفاده برای رایگیری سنا اشاره شده و تاکید میکند که «هرگونه سیستم رایگیری مبتنی بر فناوری بلاکچین باید به درستی تنظیم و مستقر شود تا هرگونه تهدید مرتبط با حملات ۵۱ درصد را از بین ببرد».
سنا همچنین در رابطه با «آسیبپذیری احتمالی ناشی از نقض فرایند رمزنگاری و اشکلات نرمافزاری» ابراز نگرانی کرده است.
این گزارشات در حالی منتشر شده که بحث و گفتگو پیرامون اثر بخشی راهحلهای مبتنی بر فناوری بلاکچین جهت رسیدگی به چالش های اخیر دولت به دلیل شیوع بیماری کووید۱۹ اخیراً بالا گرفته است، تاجایی که اعضاء کنگره از استیو منوچین(Steve Mnuchin) وزیر خزانهداری ایالات متحده خواستهاند تا توزیع بستههای حمایتی دولت براساس سیستمهای مبتنی بر فناوری بلاکچین را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهد.
نظر شما در رابطه با رویکرد مجلس سنا آمریکا و تصمیم به بهرهگیری از فناوری بلاکچین چیست؟ چه چیز باعث شده تا مقامات عالی آمریکا به دنبال استفاده از فناوریهای نوظهور باشند؟ نظرات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.