
- شرکت چینالیسیس(Chainalysis) که در نیویورک مستقر شده است اخیرا گزارشی را در رابطه با بلک هاست و استفادهی هکرهای کرهی شمالی از این سرویسدهندگان و همچنین گزارش ردیابی فعالیت کاربران ایرانی مرتبط با یک صرافی رمزارزی ایرانی را منتشر کرده است. این شرکت مدعی شده است که آدرسهای شناسایی شده مرتبط با یک صرافی ایرانی مجموعا بیش از ۲۰,۰۰۰ بیت کوین را نگهداری میکنند.
تعامل سرویسدهندگان ارائهی خدمات ناشناس با هکرهای کرهی شمالی
بخش بررسی جرائم رمزارزی(Crypto Crime Intelligence) شرکت چینالیسیس(Chainalysis) در تاریخ چهارم می گزارش مختصری را نسبت به مسیرها و مکانیسمهای مورد استفاده برای فعالیتهای غیرقانونی در حوزهی رمزارزها و همچنین فعالیت کاربران در یک صرافی ایرانی ارائه کرده است.
چینالیسیس اعلام کرد، اگرچه هیچ یک از نهادهای بررسی شده در گزارش هماکنون بهطور فعال تحت تحقیقات قرار ندارند، این اطلاعات را برای پشتیبانی از فعالیتهای نیروهای مجری قانون، قانونگذاران، شرکتهای امنیت سایبری و متخصصان بررسی انطباق با قوانین ارائه میکند. این گزارش نشان میدهد که فعالیتهای مجرمانه تنها بخش اندکی از تراکنشهای رمزارزی را تشکیل میدهد.
گزارش اخیر چینالیسیس نقش بلک هاست(Black Host) یا خدماتدهندگان میزبانی ضد گلوله(Bulletproof Hosting Services) که سرویسدهندگانی که خدمات میزبانی وب را بهطور ناشناس ارائه میکنند و یا سرویسدهندگان سیمکارتهای مجازی(Virtual SIM card)، شبکههای خصوصی مجازی(VPN Providers) و سرویسدهندگان ایمیل ناشناس را شامل میگردد، بررسی کرده است. تمامی خدماتی که بهطور ناشناس ارائه میشوند، به حفاظت از حریم خصوصی کاربران در فضای وب کمک میکنند.
بلک هاستها از امکان خرید با استفاده از رمزارزها پشتیبانی میکنند و لایهی دیگری را نیز برای محافظت از هویت کاربران ارائه میکنند.
اگرچه بخش بزرگی از نگرانی کاربران نسبت به حریم خصوصی قانونی است، چینالیسیس پس از بررسی یکی از سرویسدهندگان بلک هاست اعلام کرده است که مجرمان با استفاده از آدرس بیت کوین مرتبط با گروه لازاروس(Lazarus Group)؛ یک گروه از مجرمان سایبری مرتبط با کرهی شمالی از خدمات این سرویسدهنده استفاده کردهاند.
گزارش چینالیسیس در رابطه با فعالیت یک صرافی ایرانی و تراکنشهای آدرسهای مرتبط با این صرافی
درحالی که بسیاری از سرویسدهندگان مبادلات فرد به فرد(P2P) همانند لوکال بیت کوین(Localbitcoins) به دلیل ترس از جریمهی ایالات متحدهی آمریکا به دلیل نقض تحریمها از ارائهی خدمات به کاربران ایرانی امتناع میورزند، صرافیهای ایرانی با وجود رویکرد سختگیرانه و مبهم بانک مرکزی در مقابل فعالیت در حوزهی رمزارزها، همچنان به فعالیتشان ادامه میدهند.
فرهاد اکسچنج که از ارزهای ریال، دلار آمریکا و روبل روسیه پشتیبانی میکند دارای یک رسانه و برنامهی آموزشی برای کاربران ایرانی است.
بر اساس این گزارش، از سال 2016 تا زمان انتشار گزارش آدرسهای مرتبط با این پلتفرم مبادلاتی مجموعا 7,993.09 بیت کوین را دریافت و 7,978.77 بیت کوین را ارسال کردهاند.
بر همین اساس گزارش شده است که فرهاد اکسچنج با صرافیهای بزرگ بازار رمزارزها و همچنین بخشهای بسیار پرریسک در این حوزه همانند سایتهای قمار و پلتفرمهای مبادلات فرد به فرد تعامل دارد.
این صرافی در بازهی زمانی سالهای 2014 تا 2017 به میزان 74 بیت کوین را از آدرسهای مرتبط با بدافزار سمسم(SamSam) دریافت کرده است. بر اساس گزارش کوینیت، محمد قربانیان؛ یکی از فعالان بخش مبادلات رمزارزها در ایران نیز در گذشته قربانی مبادله با سازندگان بدافزار سمسم قرار گرفته بود.
گزارش چینالیسیس از یک طرح کلاهبرداری
آخرین بخش از گزارش چینالیسیس به بررسی طرح کلاهبرداری لهستانی فیوچرنت(FutureNet) میپردازند. این طرح برای جلب اعتماد قربانیان زیرساختی از شرکتهای جعلی را ایجاد کرده است.
نظر شما نسبت به گزارش اخیر چینالیسیس در رابطه با فعالیت کاربران در صرافی ایرانی چیست؟ آیا چینالیسیس به سادگی تمامی فعالیت کاربران ایرانی در حوزهی رمزارزها را بررسی میکند؟ با توجه به گزارش این شرکت و وجود 20,000 بیت کوین در آدرسهای شناسایی شده میتوان فعالیت گستردهی کاربران ایرانی در بازار بیت کوین را نتیجهگیری کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.