اخبار و مقالاتمقالهپیشنهاد سردبیر

چرا سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در رمزارزها ندارند؟

بررسی ۵ دلیل اصلی عدم تمایل سرمایه‌گذاران سازمانی و صندوق‌های مدیریت دارایی برای ورود به بازار رمزارزها

طی دو سال گذشته، رسانه های فعال در حوزه‌ی رمزارز و طرفداران بیت کوین تأکید زیادی بر لزوم حضور سرمایه گذاران سازمانی و پذیرش صنعت رمزارزها توسط آن‌ها کرده‌اند. اعتقاد فعالان حوزه‌ی رمزارز بر این باورند که كه ورود سازمان‌ها و سرمایه‌ی عظیم آن‌ها به صنعت کریپتو منجر به پذیرش انبوه و افزایش شدید ارزش این دارایی‌های دیجیتال خواهد شد. با نگاهی به وضعیت فعلی، می‌توان مشاهده کرد که بالاترین رکورد ثبت شده برای مجموع سرمایه‌ی در حال گردش بازار رمزارزها حدود ۷۵۰ میلیارد دلار بوده که در سال ۲۰۱۷ و پس از جهش ناگهانی بازار به ثبت رسیده است. روند بهبود آهسته‌ی قیمت رمزارزها باعث شده تا پاسخگویی به سوالات و شبهات کاربران بسیار سخت‌تر شود. اگر دارایی سرمایه‌گذاران سازمانی به بازار رمزارزها وارد شده است، چرا در طی سه سال گذشته شاهد افزایش قیمت چشمگیری در بازار رمزارزها نبوده‌ایم؟ یا فشار تقریباً نامحدودی در زمینه‌ی فروش دارایی وجود دارد(که با توجه به اینکه کل سرمایه‌ی بازار رمزارزهای حدود 248 میلیارد دلار است نباید مانعی در نظر گرفته شود) یا این تئوری که سرمایه گذاری سازمانی موجب افزایش قیمت‌ رمزارزها می‌شود، یک دروغ یا اشتباه بوده است. در این مقاله سه دلیل ارائه شده است که نشان می‌دهد سرمایه گذاران سازمانی هنوز به بازار رمزارزها وارد نشده‌اند.

نوسان بازار بیش از حد تحمل سازمان‌هاست

سرمایه گذاری در بیت کوین  که برترین دارایی رمزارزی موجود در پلت‌فرم CoinMarketCap معرفی شده است، برای صندوق‌های مدیریت دارایی بزرگ یک مانع محسوب می‌شود، به ویژه هنگامی که آن‌ها خطرات پیرامون حوزه‌ی رمزارزها به ویژه بیت کوین را در نظر می‌گیرند.

این مسئله را باید به مشکلات دیگری همچون فرایند خرید رمزارز اضافه کرد؛ فرایندی که در مقایسه با خرید دارایی‌های سنتی بسیار پیچیده‌تر و طولانی‌تر است. از طرف دیگر مقررات داخلی برخی صندوق‌های مدیریت سرمایه‌ و سازمان‌های خاص به آن‌ها اجازه نمی‌دهد تا در بازار محصولات خاصی همچون رمزارزها سرمایه‌گذاری کنند.

حضور سازمان‌ها برابر با سود یا بازار صعودی تضمین شده نیست

ورود و یا حضور سرمایه‌گذاران سازمانی لزوماً به فشار خرید در بازار رمزارزها تبدیل نخواهد شد. وارد شدن صندوق سرمایه‌گذاری Renaissance Technologies Medallion به بازار قرارداد‌های آتی پلت‌فرم CME یک نمونه‌ی عالی برای این موضوع است که هیچ تغییری در قیمت و ارزش قرارداد‌ها ایجاد نکرد.

علاوه بر این، لازم به ذکر است با توجه به اینکه معاملات آتی CME براساس پول نقد تنظیم می‌شوند، لزوماً هیچ فعالیت تجاری مرتبط با بیت کوین را شامل نشده و ممکن است هیچ رمزارزی جابجای نشود. مهمتر از آن، صندوق‌های نگهداری دارایی می‌توانند موقعیت‌های کوتاه باز کنند.

یک سوال

سرمایه گذاران باید این سوال را از خودشان بپرسند که «چرا باید یک سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در بازار رمزارزها را جشن گرفته و نسبت به تغییرات قیمت آن خوش‌بین باشند»؟

بله، پیش از این چندین مرتبه شاهد رشد قابل توجه در بازار مشتقات رمزارزی بوده‌ایم، و اینها ابزارهای ارجح در بین سرمایه گذاران بزرگی همچون سرمایه‌گذاران سازمانی هستند، اما این بازار برای سرمایه‌گذاران خرد و کوچک‌تر همچنان یک مسئله‌ی بسیار پیچیده باقی مانده است.

ایجاد موقعیت‌های مناسب از طریق قرارداد‌های آتی ممکن است هزینه بالایی در پی داشته باشد، زیرا قراردادهای آتی هر دو ماه یکبار منقضی می‌شوند. علاوه بر این، این بدان معناست که سرمایه گذاران باید خطر معامله با حق بیمه منفی در بازار را ‌بپذیرند، زیرا برای تغییر مدت قرارداد و تاریخ انقضاء آن باید هزینه‌ای قابل توجه پرداخت شود.

به عبارت ساده‌، قراردادهای آتی برای سرمایه‌گذاری بلند مدت طراحی نشده است.

در مقایسه با بازارهای سنتی، صنعت رمزارزها بسیار کوچک است

در حالی که بیت کوین نمی‌تواند بازده و سودآوری چشم‌گیری به سرمایه‌گذارانش ارائه کند ، دلایل دیگری هم وجود دارد که باعث می‌شود این صنعت 94 تریلیون دلاری با چشم بسته اقدام به خرید رمزارز نکند.

مهم نیست که چند بار نمودار فوق را مشاهده کرده باشید، باز هم مشاهده‌ی آن برایتان عجیب یا چشم‌گیر خواهد بود. مجموع سرمایه‌ی 248 میلیارد دلاری صنعت رمزارزها فقط یک ذره‌ی کوچک در بین بازارهای سرمایه به شما می‌آید و در مقایسه با آن‌ها ناچیز است. در حال حاضر ، اسکناسهای ین ژاپن موجود در گردش بازار معادل 1 تریلیون دلار است، البته این رقم شامل سپرده‌های بانکی و سپرده‌های خزانه‌داری نمی‌شود.

مجموع سرمایه‌ی ۲۰ شرکت مدیریت سرمایه‌ی برتر جهان اکنون چیزی بالغ بر ۴۲/۳ تریلیون دلار است. تنها یک سرمایه‌گذاری ۰/۵ درصدی معادل با ۲۱۱ میلیارد دلار خواهد بود(معادل ۸۴ درصد ارزش کل بازار رمزارزها).

بازار رمزارزها همچنان کوچک است

گرچه طی سالیان گذشته شاهد آن بوده‌ایم که بازار رمزارزها می‌تواند بدون هرگونه سقف یا محدوده‌ای دچار افزایش ارزش شود، اما باید اعتراف کرد که مجموع ارزش بازار رمزارزها حتی نزدیک به ارقام ارائه شده در بازار سنتی نیست. شرکت سرمایه گذاری گری‌اسکیل(Grayscale) در حال حاضر مدیریت ۳ میلیارد دلار سرمایه را بر عهده دارد، بزرگترین ابزار موجود و در دسترس برای تجارت عمومی جهت سرمایه گذاری سازمانی در حوزه‌ی رمزارزها.

علیرغم وجود چنین مبلغ عظیم و قابل توجهی، این ارقام از نظر بزرگترین شرکت‌های مدیریت پول در دنیا بسیار ناچیز است.

بانک‌ها، کارتهای اعتباری، شرکت‌های بیمه و شرکت‌های کارگزاری معمولاً بخش قابل توجهی از دارایی‌های تحت مدیریت شرکت‌های مدیریت دارایی بزرگ را تشکیل می‌دهند. شرکت‌های بلک‌راک(BlackRock)، استیت‌استریت(State Street)، ونگارد(Vanguard)، فیدلیتی(Fidelity) و شرکت ولینگتون(Wellington) اغلب به عنوان 20 شرکت برتر در زمینه‌ی نگهداری سهام‌های مالی شناخته می‌شوند.

بانک‌ها نیز در این زمینه فعالیت داشته و می‌توانند به عنوان یک رقیب سرسخت در نظر گرفته شوند. نام بانک‌هایی همچون جی‌پی‌مورگان(JP Morgan)، اچ‌اس‌بی‌سی(HSBC)، گلدمن ساکس(Goldman Sachs)، دوچ بانک آلمان(Deutsche Bank) و مواردی از این دست در میان بزرگ‌ترین سازمان‌های مدیریت سرمایه‌ی جهان دیده می‌شود.

جایی برای خطا وجود ندارد

این رابطه عمیق‌تر از این حرف‌هاست، زیرا بانک‌ها سرمایه گذار مناسب شناخته شده و باعث توزیع دارایی‌های مشترک متقابل هستند. این روند حتی پیچیده‌تر از این است، زیرا فعالان صنعت مالی بر سهام و بدهی‌های خود تسلط یافته و میزان سرمایه‌گذاری تخصیص یافته به اینگونه معاملات را تنظیم و متناسب می‌کنند.

زمانی که حرف از صنعت مالی سنتی در میان باشد، برای شرکت‌های بزرگ مدیریت سرمایه‌ی جای خطا وجود ندارد. در حال حاضر، بازار رمزارزها به هیچ وجه برای پلت‌فرم‌های شناخته‌ شده‌ای همچون ویزا، ولز فارگو، چوب(Chubb) یا چارلز شواب(Charles Schwab) یک خطر یا تهدید جدی به شمار نمی‌آید. مهم نیست که بازار مالی غیر‌متمرکز چقدر خوب عمل کرده یا حجم تراکنش‌های بیت کوین در حال حاضر چه مقدار افزایش یافته است، در هر صورت مجموع ارزش این بازار تقریباً نوپا یک رقم ناچیز برای چنین پلت‌فرم‌هایی شناخته می‌شود.

از این رو، سؤالی که سرمایه گذاران باید از خودشان بپرسند این است که «چه چیزی مانع از مشارکت مؤسسات و نهاد‌ها در بازار رمزارزها می‌شود، و چه چیز باعث جذب و شروع سرمایه گذاری آنها در بازار رمزارزها خواهد شد؟

فشار مربوط به قانون‌گذاری و نظارت همچنان یک مانع جدی است

کریستوفر جیانکارلو(Christopher Giancarlo) رئیس پیشین کمیسیون مبادلات آتی کالا در اکتبر سال 2019 اعتراف کرد که آژانس تحت مدیریت وی با خزانه‌داری ایالات متحده، کمیسیون بورس اوراق بهادار(SEC) و شورای اقتصاد ملی این کشور برای سرکوب افزایش باورنکردنی قیمت و ارزش بیت کوین در سال ۲۰۱۷ مشورت کرده است.

این طرح با حمایت دولت در دسامبر سال 2017 به اوج خود رسید زیرا پلت‌فرم‌های CME و CBOE هر دو قراردادهای آتی بیت کوین را لیست کردند( تنها یک روز پس از افزایش قیمت بیت کوین تا مرز 19700 دلار).

در ماه می 2019 برد شرمن(Brad Sherman) یک عضو ارشد كنگره ایالات متحده، از همكاران خود خواست تا رمزارزها را غیرقانونی اعلام كنند. رئیس جمهور دونالد ترامپ هم در جولای 2019 با انتشار یک پست توییتری اعلام کرد:

من طرفدار بیت کوین و سایر رمزارزها نیستم، رمزارزهایی که پول محسوب نمی‌شوند و ارزش آنها بسیار فرار و بی‌ثبات است Brad Sherman

این درحالیست که چندی قبل، استیون منوچین(Steven Mnuchin) وزیر خزانه‌داری ایالات متحده وعده‌ی ” وضع الزامات جدید و بسیار چشم‌گیر” در مورد رمزارزها داده است.

در ماه اکتبر سال 2019، سناتورهای آمریکایی تا آنجا پیش رفتند که به سه شرکت حمایت کننده از پروژه رمزارزی شرکت فیس‌بوک نامه‌ای بسیار طویل فرستاده و به “خطرات ایجاد شده توسط این پروژه برای مصرف کنندگان، موسسات مالی قانونی و سیستم مالی جهانی” اشاره کردند.

با وجود اینکه بیت کوین به عنوان یک رقیب جدی برای ارز فیات مورد توجه قرار نمی‌گیرد، اما برخی مطمئن هستند که بازار رمزارزها در آینده‌ای نزدیک به ارزش چند تریلیون دلاری خواهد رسید.

نقدینگی و سهولت دسترسی

پلت‌فرم BAKKT یک محصولی طراحی شده در اختیار دارد که می‌تواند موانع قابل توجه سرمایه‌گذاری متقابل در بیت کوین را کاهش می دهد. قراردادهای آتی بیت کوین که قابلیت تحویل فیزیکی را دارند. این محصول جدید امکان خرید بیت کوین در یک پلت‌فرم کاملاً قانونی را فراهم می‌آورد.

طبق گزارشات پیشین، پلت‌فرم بکت توسط بورس بین‌قاره‌ای(Intercontinental Exchange) و تحت نظارت بوس اوراق بهادار نیویورک مدیریت می‌شود. افرادی که مایل به مبادله‌ی چنین کالاهایی هستند، باید این کار را از طریق کارگزاران قانونی که مبادله‌ی سهام و معاملات آتی را بر عهده دارند، انجام دهند.

برای سال‌های متمادی، سرمایه گذاران خرد در انتظار راه‌اندازی پلت‌فرم BAKKT بودند، زیرا پیش‌بینی شده بود که راه‌اندازی این پلت‌فرم یک سیگنال قوی برای این است که سرمایه گذاران سازمانی به سمت بازار رمزارزها حرکت کرده و حجم زیادی از نقدینگی به این بازار وارد خواهد شد.

پیشرفت؟

پس از راه‌اندازی  این پلت‌فرم، آنچه به نظر می رسید یک راه‌حل عالی است، تنها توانسط یک حجم متوسط مبادله‌ی روزانه را تولید کند؛ روندی  که تا به امروز هیچ تغییر چشم‌گیری در بازار رمزارزها ایجاد نکرده است. دلایل متعددی در رابطه با این مورد وجود دارد:

  • در حال حاضر تنها تعداد کمی کارگزار قانونی محصولات پلت‌فرم بکت را ارائه می‌کنند.
  • مقررات داخلی بسیاری از صندوق‌ها سرمایه‌گذاری اجازه‌ی مالکیت سرمایه‌گذاری‌های فیزیکی مبتنی بر بیت کوین را نمی دهد.
  • برای تأمین اعتبار و نقدینگی مورد نیاز توسط بکت به کاغذبازی اضافی‌(کنترل) نیاز است.
  • بیت کوین فیزیکی به عنوان حاشیه معاملات مارجین پذیرفته نشده است.
  • محدود بودن ساعات فعالیت پلت‌فرم بکت که باعث محدود شدن فعالیت شرکت‌های سراسر جهان می‌شود.

گرچه مقررات داخلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری را می‌توان تغییر داد، اما برای یک صندوق سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری چنین تغییری منطقی به نظر نمی‌رسد.

تحلیلگران و مدیران شرکت‌های سرمایه‌گذاری اعلام کرده‌اند که اضافه شدن یک کلاس دارایی خدمات ارائه شده توسط شرکت‌های مدیریت دارایی سکولار، افزایش شدید مخاطرات شخصی را به همراه خواهد داشت.

صنعت رمزارزها بدون حضور سرمایه‌گذاران سازمانی هم گسترش خواهد یافت

این بخش از مقاله به منظور دور کردن سرمایه‌گذاران از بیت کوین و سایر رمزارزهای موجود نیست. مفسران و تحلیلگرانی که هیچ تجربه‌ای در رابطه با بازار رمزارزها ندارند، پیش‌بینی‌های قابل توجهی در رابطه با وضعیت بلند مدت صنعت رمزارزها ارائه کرده‌اند. به گفته‌ی آن‌ها در صورتی که مجموع سرمایه‌ی صنعت رمزارزها رقمی پایین‌تر از ۱ تریلیون دلار باشد، شما همچنان زود هنگام به این بازار وارد شده‌اید و این موضوع لزوماً برای نهاد‌های سرمایه‌گذاری بزرگ چیز خوبی نیست.

احتمالاً با یک روند صعودی نامحدود در این کلاس دارایی مواجه خواهیم شد و ورود سرمایه‌گذاران سازمانی هم به تدریج پس از آغاز این روند صعودی محقق شده و پس از مدتی با هجوم ناگهانی آن‌ها مواجه می‌شویم. در حال حاضر، درک این نکته ضروری است که صنعت صندوق های سرمایه‌گذاری با در اختیار داشتن چند هزار میلیارد دلار سرمایه، دلایل کافی برای سرمایه‌گذاری در چنین کلاس دارایی نوظهوری را ندارند.

صنعت رمزارزها به حضور صندوق‌های سرمایه‌گذاری بزرگ نیازی ندارد؛ گرچه حضور آن‌ها باعث تسهیل و تسریع روند افزایش ارزش و گسترش هرچه بیشتر خواهد شد. بیت کوین برای افراد عادی یک نوع پول به شمار آمده و به خودی خوب می‌تواند نوعی سرمایه‌گذاری هم باشد.

به نظر شما دیگر چه عواملی باعث دوری جستن این شرکت‌ها از دنیای رمزارزها می‌شود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

منبع
Cointelegraph.com

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا