- از زمان آغاز معاملات آتی بیت کوین در پلتفرم CME، سرمایهگذاران خواهان قراردادهای آتی اتریوم وال استریت محور بودند. اما دلیل این درخواست چه بود؟ شاید سرمایهگذاران حوزهی رمزارزها فکر میکنند که این مشتقات باعث تسهیل فرایند خرید رمزارز اتریوم توسط سرمایهگذاران سازمانی خواهد شد.
قراردادهای آتی اتریوم
به گفته یک مبادلهگر برجستهی حوزهی رمزارزها «به زود شاهد راهاندازی قراردادهای آتی اتریوم در پلتفرم CME خواهیم بود». وی این احساسات را به این باور نسبت داد كه با معرفی پروتکل اثبات سهام پس از عرضهی نسخهی دوم اتریوم(ETH 2.0)، تقاضا برای مشتقات اتریوم به شدت افزایش خواهد یافت، از این رو با لیست شدن قراردادهای آتی فرایند پاسخ به نیاز و سطح تقاضا صورت خواهد گرفت.
به گفتهی وی اگر لیست شدن قراردادهای آتی اتریوم در CME به واقعیت تبدیل شود، تاثیر زیادی بر قیمت اتریوم و آغاز یک روند افزایشی خواهد داشت. البته هیچ دلیل و مدرکی جز افزایش سطح تقاضا برای قراردادهای آتی پس از عرضهی نسخهی دوم اتریوم ذکر نشده است، با این حال کمیسیون معاملات آتی کالا(CFTC) اخیراً از این ایده به صورت جدی حمایت کرده است.
هیث تاربرت(Heath Tarbert) رئیس کمیسیون CFTC در ابتدای سال جاری اعلام کرد که انتظار دارد در آیندهای نه چندان دور شاهد حضور قراردادهای آتی اتریوم در بازار آمریکا باشد. به گفتهی وی:
مطمئناً ما شاهد عرضه و پیشرفت قراردادهای آتی بیت کوین بودهایم، هم قراردادهای مبتنی بر پول نقد و هم قراردادهای فیزیکی. حدس من این است که ما در آینده شاهد عرضهی قراردادهای آتی اتریوم هم خواهیم بود، و از آنجا که همه چیز شروع به مهاجرت به فضای کالا میکند، ما شاهد چیزهای بیشتری خواهیم بود. Heath Tarbert
در روزهای پایانی سال گذشته و در رویدادی که در واشنگتن برگزار شد، آقای تاربرت اظهار داشت که انتظار دارد این مشتقات طی شش تا دوازده ماه آینده به بازار عرضه شوند.
از آنجا که اتریوم از نظر قانونگذاران و تنظیمکنندگان به عنوان یک کالا در نظر گرفته شده است، وظیفهی قانونگذاری مشتقات حوزهی رمزارزها بر عهدهی کمیسیون CFTC ایالات متحده میباشد.
احتمال وجود تقاضا برای قراردادهای آتی اتریوم
به نظر میرسد که تقاضا از سمت سازمانها برای خرید اتریوم وجود دارد، همین موضوع یک دلیل دیگر برای عرضهی هرچه سریعتر قراردادهای آتی اتریوم در بازار است.
شرکت چند میلیارد دلاری فیدلیتی(Fidelity) که در زمینهی مدیریت دارایی فعالیت دارد، اواخر سال گذشته اعلام کرد که در پاسخ به تقاضا، این شرکت قصد دارد خدمات مربوط به قراردادهای آتی اتریوم را اجرایی و عرضه کند.
علاوه بر این شرکت سرمایهگذاری حوزهی رمزارز گریاسکیل(Grayscale) نیز در سه ماههی ابتدایی سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰۰ میلیون دلار رمزارز ETH خریداری کرده است، که طبق گزارشات مربوطه بخش اعظم این حجم رمزارز توسط سرمایهگذاران سازمانی خریداری شده است.
با وجود تقاضای سازمانی برای خرید اتریوم و تایید قراردادهای آتی توسط کمیسیون CFTC، تنها چیزی که به ظاهر باعث توقف عرضهی قراردادهای آتی شده، دو دل بودن صرافیهای مبادلهی رمزارز برای ارسال درخواست جهت لیست شدن این محصول است.
زیاد امیدوار نباشید
درحالیکه بسیاری از کاربران و تحلیلگران در انتظار رونمایی از قراردادهای آتی اتریوم هستند، برخی بر این باورند که اتریوم آمادگی چنین چیزی را ندارد.
نوئل آچسون(Noelle Acheson) مدیر تحقیقات پلتفرم کویندسک در مقالهای که اخیراً منتشر شده نوشت «بسیار بعید به نظر میرسد که ما در آیندهی نزدیک شاهد حجم بالایی از مبادلهی قراردادهای آتی اتریوم در یک صرافی قانونی آمریکایی باشیم».
وی با ارائهی دلایل مختلف بر اظهارات خود تاکید کرد. این دلایل عبارتند از:
- نقدینگی نسبی اتریوم در مقایسه با بیت کوین
- عدم اطمینان و نگرانیهای موجود در رابطه با اجرایی شدن مکانیسم اثبات سهام در این بلاکچین و هاردفورکهای احتمالی پس از مشاجرههای پس از آن
- هک دائو(DAO)
- مطرح شدن قابلیتهای شبه امینیتی برای دریافت سود سپردهگذاری ETH با بروزرسانیهای آتی
- این واقعیت که اتریوم به عنوان یک دارایی برای سرمایهگذاری ساخته نشده است.
وی استدلال میکند که خصوصیات ذاتی اتریوم باعث میشود تا این رمزارز بسیار نامشخص و غیرقابل پیشبینیتر از بیت کوین باشد. با تمام این تفاسیر، گرچه کمیسیون CFTC ممکن است قراردادهای آتی اتریوم را بدون هیچ دردسری تایید و قانونی اعلام کند، اما در آخر باز هم صرافیهای مبادلاتی خواهند بود که هنگام لیست کردن این محصول جدید، اعتبار خود را به خطر انداختهاند.
نظر شما در رابطه با عرضهی قراردادهای آتی اتریوم چیست؟ آیا این محصول میتواند منجر به شکوفایی و افزایش قیمت اتریوم شود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.