- شرکت فیسبوک پس از اجرای اصلاحات در بخش توسعهی کیف پول لیبرا، برند کالیبرا(Calibra) را به نوی(Novi) تغییر داد. کالیبرا یک شرکت زیرمجموعهی فیسبوک محسوب میگردد و توسعهی کیفپول پروژهی رمزارزی فیسبوک؛ لیبرا(Libra) را برعهده دارد. فیسبوک با وجود تغییر برند کالیبرا، تعهدات و اهداف بلند مدت آن را تغییر نداده است.
تغییر بِرَندِ کیفپول کالیبرا به نووی
شرکت فیسبوک در روز بیست و ششم می سال 2020 میلادی از تغییر برند کیفپول کالیبرا به نووی خبر داد. نووی از کلمات لاتین «novus» به معنای «جدید» و «via» به معنای «مسیر» الهام گرفته شده است. دیوید مارکوس(David Marcus)؛ یکی از سازندگان و عضو هیئت مدیرهی لیبرا اظهار داشت که به دلیل «سردرگمی کاربران» نسبت به نسخهی پیشین این پروژه، تغییر نام ضروری بهنظر میرسید.
شرکت فیسبوک ادعا کرده است که پس از راهاندازی لیبرا کاربران قادر خواهند بود به سادگی ارسال یک پیام، پولهایشان را ارسال کنند. کاربران نووی قادر خواهند بود از کیفپول دیجیتالی نووی بهطور مشابه با برنامهی پیامرسان فیسبوک و واتساپ(WhatsApp) همانند یک برنامهی مستقل استفاده کنند.
هیچگونه تغییر پنهانی در فرآیند ارسال، دریافت و یا برداشت پول اعمال نخواهد شد و انتقال داراییها بهطور بلادرنگ پردازش خواهد شد. تمامی کاربران کیفپول نووی با شناسهی ملی احراز هویت میشوند و تدابیر حفاظت از کاربران در برابر کلاهبرداری بهطور سراسری در این برنامه اعمال خواهد شد. اطلاعیهی شرکت فیسبوک
پیشبینی میشود که نسخهی اولیهی کیفپول دیجیتالی نووی همزمان با راهاندازی شبکهی لیبرا ارائه شود. در ابتدا، کیفپول نووی تنها در کشورهای خاصی در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. این محصول دارای ویژگیهایی است که فرآیند انتقال جهانی پول را به فعالیتی بلادرنگ و امن تبدیل میکند.
تغییرات پروژهی لیبرای فیسبوک
پس از رونمایی شرکت فیسبوک از پروژهی رمزارزی لیبرا، مباحثههای گستردهای پیرامون این پروژه در میان فعالان حوزهی رمزارزها و سیستمهای قانونگذاری سراسر جهان شکل گرفت. بر اساس گزارش کوینیت، مخالفت قانونگذاران کشورهای مختلف موجب تغییر اهداف عنوان شده برای پروژهی لیبرا به عنوان «یک ارز دیجیتالی واحد در سطح جهان» شده است.
سختگیری نهادهای قانونگذاری موجب خروج تعدادی از شرکای این پروژه شده است. این موضوع موجب تردید بسیاری از فعالان حوزهی رمزارزها نسبت به موفقیت و یا شکست لیبرا در آینده شده است.
اگرچه شرکت فیسبوک چندین مرتبه ویژگیهای اصلی این پروژه را مورد بازبینی قرار داده است، اما همچنان برای راهاندازی لیبرا تلاش میکند. در حقیقت فیسبوک تغییرات مهمی را در نسخهی اولیهی لیبرا اعمال کرده است بهطوری که بسیاری از فعالان نسخهی جدید لیبرا را با عنوان «لیبرا 2.0» نامیدهاند.
در حقیقت لیبرا بهجای معرفی یک واحد پولی جدید(بر اساس اهداف پیشین این پروژه) قصد دارد سبدی از ارزهای مختلف را ایجاد کند که هرکدام از آنها توسط دولتهای مختلفی پشتیبانی میشوند.
همچنین امکان مشارکت تمامی افراد در شبکهی لیبرا از نقشهی راه پیشین این پروژه حذف شده است. لیبرا هماکنون یک سیستم بسته را شامل میشود که درآن تنها اعضای مورد تایید انجمن لیبرا میتوانند در شبکه فعالیت کنند.
نظر شما نسبت به اقدام اخیر شرکت فیسبوک در جهت تغییر برند کیفپول کالیبرا به نووی چیست؟ آیا برند نووی تغییرات ایجاد شده در این پروژه را بازتاب میکند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید