
- دونالد ترامپ(Donald Trump)؛ رئیس جمهور آمریکا در روز پنجشنبه؛ بیست و هشتم می فرمان اجرایی جدیدی را با عنوان «جلوگیری از سانسور آنلاین» بر علیه شبکههای اجتماعی امضاء کرد. شبکهی اجتماعی توئیتر که ترامپ از آن برای اطلاعرسانی عمومی استفاده میکند، اخیرا به دو پست وی برچسب اعتبارسنجی زده است و این موضوع خشم ترامپ را به همراه داشته است.
اعمال برچسب هشدار به پست توئیتری دونالد ترامپ
ترامپ اخیرا در یک پست توئیتری ادعا کرده بود که استفاده از سیستم رایگیری پستی بدون شک منجر به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحدهی آمریکا خواهد شد، توئیتر لینکی را با عنوان «کشف حقایق در رابطه با رایگیری پستی» به این توئیت اضافه کرد. ترامپ در واکنش به این اقدام اظهار داشت که شرکت توئیتر در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا مداخله میکند. وی در توئیت دیگری اظهار داشت که شرکت توئیتر کاملا در برابر آزادی بیان قرار گرفته است و من به عنوان رئیس جمهور ایالات متحدهی آمریکا اجازهی وقوع چنینی اتفاقی را نخواهم داد.
رایگیری پستی چیزی بیش از کلاهبرداری نیست. صندوقهای پستی به سرقت خواهند رفت، آراء به سرقت خواهند رفت و بهطور جعلی امضاء خواهند شد و یا حتی امکان چاپ جعلی برگههای رایگیری وجود دارد. دولت کالیفرنیا برگههای رایگیری را به میلیونها نفر ارسال میکند، تمام کسانی که در این ایالت زندگی میکنند، بدون توجه به هویت و یا نحوهی ورود به این کشور، برگهها را دریافت خواهند کرد. در این زمان متخصصان در آراء مردمی که در گذشته حضور در انتخابات را تجربه نکردهاند مداخله خواهند کرد. این یک انتخاب تقلبی خواهد بود. دونالد ترامپ
فرمان اجرایی دونالد ترامپ بر علیه شبکههای اجتماعی
دونالد ترامپ روز پنجشنبه از دفتر ریاست جمهوری اظهار داشت که افزودن برچسب اعتبارسنجی توئیتر به توئیتهای وی نوعی مداخله در انتخابات ریاست جمهوری و مقابله با آزادی بیان محسوب میشود. وی توئیتر، اینستاگرام و یوتیوب را شرکتهای بزرگی توصیف کرد که قدرت زیادی در اختیار دارند و با سانسور گزینشی محتوای منتشر شده به آزادی بیان آسیب میرسانند. وی معتقد است که پلتفرمهای شبکههای اجتماعی قدرت زیادی کسب کردهاند. ترامپ اظهار داشت:
امروز برای دفاع در مقابل یکی از جدیترین خطراتی که در طول تاریخ ایالات متحدهی آمریکا، این کشور با آن مواجه شده است، حاظر شدهایم. تعداد کمی از شبکههای اجتماعی قدرتمند بهطور انحصاری بخش عظیمی از ارتباطات خصوصی و عمومی در ایالات متحدهی آمریکا را کنترل میکنند. دونالد ترامپ
تبعات کشمکش میان شبکههای اجتماعی و دونالد ترامپ
دستور اجرایی دونالد ترامپ حمایتهای قانونی گستردهای که برای پشتیبانی از شرکتهای تکنولوژی ارائه شده است را از بین میبرد و امکان مقابلهی قانونی بر علیه روش مدیریت محتوای آنلاین در این شرکتها را ایجاد میکند.
چگونگی فیلتر محتوا توسط شرکتهای بزرگ حوزهی تکنولوژی همواره بحث برانگیز بوده است و رویکرد دونالد ترامپ درمقابل این شرکتها احتمالا از آغاز نبردهای سیاسی گستردهای در حوزهی تکنولوژی خبر میدهند.
سانسور اطلاعات یکی از مباحث مهم پیرامون فعالیت شبکههای اجتماعی محسوب میشود. بر اساس گزارش کوینیت، فعالان حوزهی رمزارزها نیز در گذشته با مشکل سانسور اطلاعات از سوی شرکت گوگل مواجه شدهاند.
دیدگاه ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین(Vitalik Buterin)؛ یکی بنیانگذاران اتریوم معتقد است که تجربهی چنین شرایطی ضرورت ایجاد پلتفرم غیر متمرکز را نشان میدهد.

در همین زمان بوترین استدلال میکند که برچسبگذاری و ارائهی هشدار به محتوای خطرناک روش بهتری نسبت به حذف کامل محتوا محسوب میشود. وی نسبت به تهدید استقلال شرکت توئیتر با استفاده از قدرت سیاسی اظهار نگرانی کرده است.
دونالد ترامپ همان ادعا را در پلتفرم فیسبوک نیز منتشر کرده است، با این وجود شرکت فیسبوک هیچ اقدامی را نسبت به این پست دونالد ترامپ انجام نداده است. بر اساس گزارش کوینیت، شرکت فیسبوک اخیرا اهمیت تکنولوژی بلاکچین را درک کرده است.
توضیحات جک دورسی
جک دورسی(Jack Dorsey)؛ مدیرعامل شرکت توئیتر توضیحاتی را نسبت به رویکرد این شرکت در ارائهی هشدار برای برخی از محتواهای ارسال شده ارائه کرد.
ما همچنان به برچسبگذاری اطلاعات نادرست در زمینهی انتخابات در سطح جهان ادامه خواهیم داد. شرکت تلگرام اشتباهاتی که در این زمینه مرتکب میشود را میپذیرد. این رویکرد ما را در جایگاه «داور حقیقت» قرار نمیدهد. هدف ما اتصال اظهارات متناقض به یکدیگر است تا مردم بتوانند خودشان قضاوت کنند. ایجاد شفافیت بیشتر از سوی ما یک اقدام حیاتی است بنابراین مردم میتوانند به وضوح نتیجهی این اقدامات را مشاهده کنند. جک دورسی
نظر شما نسبت به رویکرد شرکت توئیتر و واکنش دونالد ترامپ نسبت به این موضوع چیست؟ آیا سانسور اطلاعات نیاز به ایجاد شبکهی اجتماعی غیرمتمرکز را نشان میدهد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.