اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

بانک مرکزی عربستان از فن‌آوری بلاکچین برای توزیع نقدینگی استفاده می‌کند

بانک مرکزی عربستان سعودی(SAMA) برای اولین بار در خاورمیانه به کمک شبکه‌ی بلاکچین بخشی از نقدینگی مورد نیاز سیستم بانکی را در میان بانک‌های این کشور توزیع کرد

نکات برگزیده مطلب
  • بانک مرکزی عربستان سعودی بخشی از ۱۳.۳ میلیارد دلار دارایی توزیع شده در میان بانک‌های این کشور را به کمک فن‌آوری بلاکچین ارائه کرده است. اطلاعاتی از بانک‌های مشارکت کننده در این طرح، حجم دارایی ارسال شده به کمک این روش و نوع شبکه‌ی بلاکچین مورد استفاده منتشر نشده است. با این وجود، این موضوع گامی بلند برای گسترش استفاده از فن‌آوری بلاکچین در سیستم بانک‌داری سنتی محسوب می‌گردد.

توزیع نقدینگی در میان بانک‌های کشور عربستان سعودی به کمک فن‌آوری بلاکچین

بانک مرکزی عربستان سعودی(سما) در روز دوشنبه اعلام کرد که بخشی از نقدینگی مورد نیاز سیستم بانکی این کشور را «از طریق تکنولوژی بلاکچین» به بانک‌های این کشور ارائه کرده است. در حقیقت 50 میلیون ریال سعودی(معادل 13.3 میلیارد دلار) در روز یکم ژوئن به کمک این روش توزیع شده است.

بانک مرکزی عربستان

در همین زمان، سما اعلام کرده است که بانک‌ها متوسط نسبت پوشش نقدینگی(LCR) را در سطح 201 درصد حفظ کرده‌اند. یعنی بانک‌های سعودی پول بیشتری برای تامین تعهدات خود به مشتریان در کوتاه مدت در اختیار داشتند.

میانگین نسبت کفایت سرمایه(Capital Adequacy Ratio) که معیاری برای سنجش صداقت مالی است، 18.6 درصد گزارش شده است. در نتیجه این فاکتور در محدوده‌ی هدف بلند مدت عربستان سعودی(18-20 درصد) قرار گرفته است.

بانک مرکزی عربستان سعودی نام بانک‌هایی که از طریق نو‌آوری بلاکچین مبالغ را دریافت کرده‌اند را اعلام نکرده است، همچنین همچنان سهمی از بسته‌ی 50 میلیون ریالی که از طریق شبکه‌ی بلاکچین ارسال شده است نیز مشخص نیست. بعلاوه، نوع پلتفرم بلاکچینی که در این فعالیت مورد استفاده قرار گرفته است نیز مشخص نشده است.

به‌نظر می‌رسد که بانک مرکزی عربستان سعودی برای نخستین مرتبه از طریق شبکه‌ی بلاکچین نقدینگی مورد نیاز بانک‌های این کشور را ارائه می‌کند. با این وجود بانک مرکزی عربستان از گذشته با فن‌آوری بلاکچین آشنایی دارد. بر اساس گزارش کوینیت، سما در سال 2018 از سیستم پرداخت بین‌المللی ایکس‌کارنت(xCurrent) استفاده کرده‌ است.

نظر شما نسبت به به‌کارگیری فن‌آوری بلاکچین در سیستم توزیع پول در میان بانک‌های عربستان سعودی چیست؟ آیا سیستم رایج بانک‌داری برای ادامه‌ی حیات به استفاده از فن‌آوری‌های نوظهور همانند تکنولوژی بلاکچین متکی خواهد بود؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

دکمه بازگشت به بالا