- آقای گوین آندرسن یکی از توسعهدهندگان سابق هستهی بیت کوین به تازگی با انتشار چندین پست توییتری اعلام نموده که مقیاسپذیری شبکهی بیت کوین تنها با اتخاذ سه مرحلهی ساده ممکن خواهد بود. به گفتهی او پس از مقیاسپذیر شدن شبکهی اتریوم میتوان بیت کوین را بر روی این شبکهی رمزارزی توکنیزه کرد و از فناوریهای مقیاسپذیری آن از جمله شاردینگ بهرهمند شد. صحبتهای وی سروصدای زیادی در جوامع رمزارز به پا کرده و باعث عصبانیت طرفداران بیت کوین شده است.
مقیاسپذیری بیت کوین امکانپذیر است
رمزارز بیت کوین طی سالیان گذشته شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینهی مقیاسپذیری بوده است. به عنوان مثال میتوان به فناوری سگرگیتد ویتنس(Segregated Witness یا همان SegWit) اشاره کرد که توسط کاربران صنعت رمزارز و ارائه دهندهی خدمات مرتبط مورد پذیرش عمومی قرار گرفت. این فناوری توانست با افزایش تعداد تراکنشهای جای گرفته در یک بلاک بیت کوین، کارمزد شبکه را کاهش دهد.
علاوه بر این با عرضهی شبکهی لایتنینگ نیز تغییر و تحولات مثبتی در شبکهی بیت کوین ایجاد شد. شبکهی لایتنینگ(Lightning Network) در واقع یک راهحل مقیاسپذیری لایهی دوم بود که در راستای کاهش کارمزد، افزایش سرعت و تقویت پروتکلهای حفظ حریم خصوصی شبکهی بیت کوین، تراکنشها را به خارج شبکه(Off-Chain) انتقال میداد.
گرچه به مرور زمان شاهد تغییرات چشمگیر و پیشرفتهای قابل قبولی در شبکهی بیت کوین بودهایم، اما به نظر میرسد که تحولات این شبکهی رمزارز همچنان کافی نیست و به تغییرات بیشتری برای رسیدن به وعدههای آن نیاز دارید. در ماه می حدود یک هفته شاهد افزایش ناگهانی تراکم تراکنشهای شبکهی بیت کوین بودیم، این روند باعث شد تا کارمزد هر تراکنش به ۵ تا ۱۰ دلار افزایش یافته و صف تراکنشهای در انتظار تایید نیز بسیار طولانی شود.
با تمام این تفاسیر، به گفتهی یکی از توسعهدهندگان قدیمی هستهی بیت کوین این مشکل را میتوان با استفاده از اتریوم حل کرد!
آیا اتریوم میتواند به مقیاسپذیری شبکهی بیت کوین کمک کند؟
آقای گوین آندرسن(Gavin Andresen) یکی از توسعهدهندگان هستهی بیت کوین که سابقاً با ساتوشی ناکاموتو همکاری داشته و پس از مدتی به عنوان «چهرهی بیت کوین» در رسانههای اجتماعی شناخته میشد، اخیراً با انتشار چندین پست توییتری اظهار نموده که بیت کوین میتواند تنها «در سه مرحلهی بسیار ساده» به مقیاسپذیری مورد نظر دست یابد.
وی در پست توییتری که روز ۱۲ام ژوئن منتشر کرده بود، سه مرحلهی یاد شده را نام برد:
- اتریوم را مقیاسپذیر کنید.
- بیت کوینهای خود را به صورت عدم نیاز به اعتمادسازی توکنیزه کنید.
- با استفاده از توکنهای پوشیده شده(wrapped tokens) بر روی نسخهی دوم شبکهی اتریوم تراکنشهای خود را انجام دهید.
آنچه گوین آندرسن به عنوان سه مرحلهی ساده توصیف کرده، در واقع استفاده از پیشرفتهای تکنولوژیکال اتریوم برای افزایش مقیاسپذیری بیت کوین است. در این حالت، با ارائهی بیت کوین بر روی شبکهی اتریوم این رمزارز میتواند از فناوری شاردینگ و سایر پروتکلهای مقیاسپذیری جامعهی اتریوم نیز بهرهمند شود.
در این بین طرفداران بیت کوین سریعاً نسبت به صحبتهای آقای آندرسن واکنش نشان داده و رویکرد خاص خود را پیش گرفتند.
به عنوان مثال یکی از کاربران نوشته است «از اینکه شما چند سال قبل از دخالت در پروژهی بیت کوین و صفحهی گیتهاب آن اخراج شدهاید بسیار خوشحال هستند». شایان ذکر است که چند سال قبل پس از مشاجرهی سنگین بین توسعهدهندگان هستهی بیت کوین، آقای آندرسن از دسترسی به هستهی بیت کوین برای همیشه منع شد.
سایر طرفداران بیت کوین نیز به دلایلی همچون اجرای الگوریتم اثبات سهام(PoS) در نسخهی دوم شبکهی اتریوم که اساس مقیاسپذیری این شبکه در آینده خواهد بود و مقایسهی آن با سیستم اثبات کار شبکهی بیت کوین و خطرات احتمالی همراه آن، ایدهی «مقیاسپذیری اتریوم» را مورد تمسخر قرار دادند.
ایرادات اساسی یک نظریهی جالب
برخی کاربران اظهار نمودهاند که ایدهی گوین آندرسن از لحاظ تئوری میتواند یک مفهوم جالب و کاربردی را ارائه کند، اما توکنیزه کردن بیت کوین بر روی شبکهی اتریوم مشکلات و مسائل پیچیدهی زیادی را به همراه خواهد داشت.
یکی از آخرین تلاشهای صورت گرفته در شبکهی بیت کوین برای توکنیزهسازی این رمزارز، پروژهی tBTC میباشد. این پروژه در زمان راهاندازی وعده داد که میتواند غیرمتمرکزترین نسخهی بیت کوین بر روی شبکهی اتریوم باشد.
پروژهی tBTC در ابتدای راه آنقدر سروصدا به پا کرد که حتی خبرگزاریهای شناخته شده نیز مقالات مختلفی در رابطه با آن منتشر کردند. در آن زمان استدلال شده بود که این پروژه میتواند شکاف بین جامعهی بیت کوین و جامعهی اتریوم را پر کند.
پروژهی tBTC در ماه می به دلیل اشکالات فنی بوجود آمده در قراردادهای هوشمند زیرساختی که فعالیتهای سیستم را برعهده داشتند، دچار مشکلات اساسی شد و از کار افتاد.
گرچه دارایی رمزارزی هیچکس از بین نرفت، اما این موضوع به توسعهدهندگان نشان داد که با راهاندازی کامل این پروژه و بهرهبرداری از مزایای آن فاصلهی زیادی داریم. علاوه بر این، لازم به یادآوری نیست که شاید برخی کاربران شبکهی بیت کوین تمایلی به ادغام داراییهای خود در شبکهی اتریوم نداشته باشند.
نظر شما در رابطه با راهحل پیشنهاد ارائه شده توسط آقای اندرسن چیست؟ آیا با استفاده از فناوریهای مقیاسپذیری اتریوم و توکنیزه کردن بیت کوین در این شبکهی رمزارزی میتوان به مقیاسپذیری رسید، درحالیکه تسلط بیت کوین به عنوان اولین و بزرگترین رمزارز موجود همچنان حفظ شود؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.