اخبار و مقالاتاسکم و قانونگذاری - Scam & Regulation

صرافی‌ها اطلاعات مربوط به فعالیت کاربران را به سازمان‌های دولتی گزارش می‌کنند!

یک منبع ناشناس اخیراً اطلاعات تکان دهنده‌ای را در رابطه با گزارش فعالیت کاربران در صرافی‌های متمرکز به سازمان‌های دولتی ارائه کرده است

نکات برگزیده مطلب
  • یک منبع آگاه به تاکتیک‌ دولت‌ها در نظارت بر حوزه‌ی رمزارزها اعلام کرده است که نظارت دولت‌ها بر رمزارزها بیش از چیزی است که کاربران عادی تصور می‌کنند. وی که تجربه‌ی فعالیت در بخش سازگاری با قوانین پلتفرم‌های مبادلاتی متمرکز و خودپرداز‌های رمزارزی را در کارنامه دارد، از اجرای دستورالعمل گزارش فعالیت‌های مشکوک تحت استاندارد جداگانه‌ای در پلتفرم‌های مبادلاتی متمرکز خبر داده است.

سازمان‌های دولتی بر تمامی فعالیت‌های مبادلاتی در صرافی‌های متمرکز دسترسی دارند

بر اساس گزارش کوینیت، صرافی کوین‌بیس(Coinbase) اخیرا به دلیل تلاش برای فروش پلتفرم نظارت بر رمزارزها به اداره‌ی مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده‌ی آمریکا(DEA) و اداره‌ی درآمد داخلی ایالات متحده‌ی آمریکا(IRS) مورد انتقاد کاربران قرار گرفته است. در روزهای گذشته نمایندگان صرافی کوین‌بیس اعلام کرده‌اند که سرویس آنالیز این شرکت اطلاعات شخصی کاربران را با نهاد‌های قانونی به اشتراک نمی‌گذارد. آن‌ها ادعا می‌کنند که تمامی داده‌ها را از طریق اطلاعاتی که به‌طور عمومی در دسترس قرار دارد، جمع‌آوری می‌کنند. با این وجود، گزارش داده‌های فعالیت کاربران صرافی‌ها و حفاظت از این داده‌ها یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کاربران را تشکیل می‌دهد.

گزارش فعالیت کاربران صرافی‌ها

اگرچه ادعای اخیر صرافی کوین‌بیس ممکن است حقیقت داشته باشد، یک منبع آگاه که در حوزه‌ی سازگاری صرافی‌ها با قوانین و خودپرداز‌های بیت کوین فعالیت کرده است، به‌طور ناشناس مدعی شده است که چند نهاد دولتی در ایالات متحده‌ی آمریکا سال‌ها است که به‌طور فعال بر فعالیت کاربران در تقریبا تمامی صرافی‌های متمرکز و ارائه دهندگان خدمات نگه‌داری از رمزارزها نظارت دارند.

این منبع ناشناس اعلام کرده است که تاریخچه‌ی تاکتیک‌های نظارت بر رمزارزها به نخستین روزهای تولد بیت کوین باز می‌گردد. این روش‌ها پس از هک صرافی Mt. Gox در روزهای پایانی سال 2013 که سرقت 850,000 بیت کوین را موجب شده است، گسترش یافته است. این منبع توضیح داد:

من برای صرافی‌های رمزارزی، شرکت‌های ارائه‌ی خود‌پرداز بیت کوین و سرویس‌دهندگان عمومی رمزارزها کار کرده‌ام. تمامی آن‌ها درگیر فعالیت‌های نظارتی  دولت‌ها هستند و انتخاب دیگری ندارند. Anonymous Sources

اجرای سختگیرانه‌ی دستور‌العمل گزارش فعالیت‌های مشکوک کاربران در صرافی‌ها

وی ادعا کرده است که دستورالعمل گزارش فعالیت‌های مشکوک(SAR) رویکرد محبوب دولت ایالات متحده‌ی آمریکا است. اگرچه گزارش فعالیت‌های مشکوک در بیشتر کسب و کارهای مربوط به انتقال پول رایج است، اما گزارش فعالیت‌های مشکوک در حوزه‌ی فعالیت‌های رمزارزی تحت استاندارد جداگانه‌ای اجرا می‌گردد. وی اظهار داشت:

در موسسات مالی سنتی تراکنش‌های مشکوک تحت معیار‌های مشخصی تعریف می‌شوند. این رویکرد در بازارهای مبادلات بیت کوین و دیگر رمزارزها صادق نیست. از آنجایی که دولت آمریکا نسبت به رمزارزها نگران است، معیار تراکنش‌های مشکوک در زمان فعالیت هر کاربری در حوزه‌ی رمزارزها برآورده می‌گردد.
Anonymous Sources

وی افزود: «سرویس‌دهندگان فعال در حوزه‌ی رمزارزها به‌طور قانونی موظف هستند بدون توجه به دیگر فعالیت‌های کاربر معیار تراکنش‌های مشکوک را به تمامی تراکنش‌های رمزارزی با ارزش بالاتر از 5,000 دلار اعمال کنند. و بسیاری از سرویس‌دهندگان این معیار را بر تراکنش‌‌های با ارزش کمتر نیز اعمال می‌کنند. سرویس‌دهندگان از نظر قانونی می‌توانند این داده‌ها را برای کاربران و یا عموم مردم منتشر کنند. ما نمی‌توانیم به کاربران اعلام کنیم که فعالیت‌های شما را گزارش می‌کنیم. سرویس‌دهندگان نمی‌توانند از اجرای این رویکرد امتناع ورزند، زیرا در این صورت مجوز فعالیتشان را از دست خواهند داد، در این شرایط ممکن است با جریمه و یا حتی احکام قانونی سنگین‌تری مواجه شوند.»

کدام‌یک از سازمان‌های آمریکا اطلاعات فعالیت کاربران را در حوزه‌ی رمزارزها جمع‌آوری می‌کنند؟

این منبع در پاسخ به پرسش «کدام یک از سازمان‌ها به داده‌های فعالیت کاربران در حوزه‌ی رمزارزها علاقه نشان می‌دهند»، اعلام کرد که «گزارش‌ها با شبکه‌ی اجرای مالی ایالات متحده‌ی آمریکا(FinCEN)، اداره‌ی درآمد داخلی ایالات متحده‌ی آمریکا(IRS)، پلیس فدرال آمریکا(FBI) و دیگر سازمان‌های اجرایی در ایالات متحده‌ی آمریکا به اشتراک گذاشته می‌شوند.»

تنها سازمان‌های اجرایی در ایالات متحده‌ی آمریکا گزارش‌ها را درخواست نمی‌کنند:

علاوه بر آمریکا، چین، ژاپن، روسیه، انگلیس  و … بر اساس موقعیت شما اطلاعات را درخواست می‌کنند. اما تقریبا هر قدرتی در جهان به‌طور قانونی روشی را برای نظارت بر اطلاعات کاربران در اختیار دارد. Anonymous Sources

این منبع همچنین اعلام کرد که اطلاعات ارائه شده جزئیات زیادی را شامل می‌شود. اطلاعات درخواست شده عبارتند از:

نوع رمزارزهایی که نگهداری می‌کنید، منبع مالی اصلی که صرف خرید رمزارزها شده است، میزانی سودی که در یک دوره‌ی زمانی مشخص کسب می‌کنید، آژانس‌ها می‌توانند تمامی این اطلاعات را درخواست کنند. آن‌ها مقصد ارسال رمزارزها در زمان خارج کردن این دارایی‌ها از سرویس‌دهندگان را نیز ردیابی می‌کنند. بنابراین درصورتی که رمزارزهایتان را با استفاده از روش‌های ذخیره‌سازی سرد نگه‌داری می‌کنید این احتمال وجود دارد که برخی از سازمان‌های دولتی جهان از این دارایی‌ها آگاهی داشته باشد. جابه‌جا کردن این دارایی‌ها اهمیتی ندارد، درصورتی که یک صرافی متمرکز از این دارایی‌ها نگه‌داری کرده باشد، دولت‌ها می‌توانند شما را ردیابی کنند. Anonymous Sources

آیا دارایی شما تحت نظارت دولت‌ها قرار دارد؟

چگونه می‌توان تشخیص داد که آیا دارایی شما تحت نظارت سازمان‌های دولتی قرار دارد؟ این منبع اظهار داشت که پاسخ این سوال بسیار ساده است. «درصورتی که در گذشته فُرم‌های مربوط به قوانین ضد پولشویی را تکمیل کرده باشید، به احتمال زیاد این اطلاعات توسط یک سازمان درخواست شده است. نظارت بر فعالیت کاربران از طریق بررسی فرم‌های ضد‌پولشویی و احراز هویت مشتریان صورت می‌گیرد. دلیل اخذ این اطلاعات در زمان ثبت نام کاربران در پلتفرم صرافی‌ها چیست؟ شما تحت نظارت قرار دارید!»

اگرچه سرویس‌دهندگان به‌طور قانونی نمی‌توانند کاربرانشان را نسبت به تهیه‌ی گزارش از فعالیت آن‌ها آگاه کنند، اما نشانه‌هایی وجود دارند که نظارت سازمان‌های دولتی بر فعالیت کاربران را نشان می‌دهند:

منجمد شدن حساب‌های کاربری یا دارایی‌ها؛ اگر در هنگام ورود به حساب کاربری نزد پلتفرم‌های مبادلاتی با مشکل مواجه شدید، اتفاقات مشابه نشان می‌دهد که احتمالا حساب کاربری شما بدون اطلاع به صورت فعالیت مشکوک گزارش شده است. یا احتمالا سازمان دولتی اطلاعاتی در رابطه با حساب کاربری شما یا دارایی‌هایتان درخواست کرده است. در این شرایط تا زمان پایان یافتن فرآیند بازبینی به حساب کاربریتان دسترسی نخواهید داشت.

آیا می‌توانید از نظارت دولت‌ها بر دارایی‌هایتان جلوگیری کنید؟

کاربران فعال در حوزه‌ی رمزارزها در محیطی فعالیت می‌کنند که عمدتا بر اساس آرمان‌های حاکمیت فردی و احترام به حریم خصوصی کاربران ساخته شده است. پروژه‌های متعددی وجود دارند که برای ایجاد خدمات غیرمتمرکز و محبوب در حوزه‌ی رمزارزها تلاش می‌کنند. این منبع ناشناس در رابطه با اجتناب از برآورده ساختن تقاضای دولت‌ها برای دسترسی به داده‌های کاربران سراسر جهان اظهار داشت:

بر اساس اطلاعاتی که در اختیار دارم، صرافی‌های غیرمتمرکز و رمزارزهای پیگیر گریز تنها روش جلوگیری از دسترسی دولت‌ها به اطلاعات شما محسوب می‌شوند. در زمان استفاده از خدمات سرویس‌های متمرکز باید ریسک‌های مرتبط را قبول کنید! Anonymous Sources

نظر شما نسبت به اعمال چنین سطحی از نظارت بر فعالیت کاربران در صرافی‌های متمرکز چیست؟ آیا فعالان حوزه‌ی رمزارزها باید توسعه‌ی صرافی‌ها و پلتفرم‌های مبادلات غیرمتمرکز را با جدیت بیشتری پیگیری کنند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا