- چندی قبل اسنادی در رسانهی اجتماعی توییتر منتشر شد که نشان میداد آقای کریگ رایت(Craig Wright) مالکیت آدرس موسوم به 1Feex را در اختیار دارد. این درحالیست که حدود ۸۰ هزار واحد بیت کوین سرقت شده از صرافی امتیگاکس پس از این حادثه به آدرس فوق انتقال یافته و همچنان در آن آدرس دست نخورده باقی مانده است. حال آقای رایت با انتشار بیانیهای توضیح داد که هیچ نقشی در هک صرافی مذکور نداشته و تمام بیت کوینهای موجود در آدرس فوق را «خریداری» کرده است.
کریگ رایت یک دزد است؟
آقای کریگ رایت(Craig Wright) کسی که مدعی نام ساتوشی ناکاموتو بوده و اکنون به نام محقق ارشد پروژهی NChain شناخته میشود، اخیراً به موضوع هک شدن صرافی امتیگاکس(Mt. Gox) و ادعا برخی مبنی بر دخالت وی در این حادثه پرداخته است.
طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت، هفتهی گذشته آقای ریکاردو اسپاگنی(Ricardo Spagni) مدیر ارشد رمزارز پیگیرگریز مونرو(XMR) با انتشار چند پست توییتری تصاویری از اسناد دادگاهی منتشر کرد که در آنها به ارتباط آقای رایت و آدرسهای موسوم به «1Feex» پرداخته شده بود. بخش اعظم رمزارزهای سرقت شده از صرافی امتیگاکس در آدرسهای 1Feex ذخیره شده است.
در بخشی از این پستهای توییتری هم نوشته شده «بیایید واضح حرف بزنیم، آقای رایت چندی قبل(به واسطهی وکلای خود) اعتراف کرده که ۸۰ هزار واحد بیت کوین از صرافی امتیگاکس به سرقت برده است».
پست توییتری آقای اسپاگنی در واقع به دلیل نامههایی است که توسط وکلای آقای رایت منتشر شده و در آنها ذکر شده که آقای رایت کنترل یکی از آدرسهای 1Feex که ۸۰ هزار واحد رمزارز سرقت شدهی امتیگاکس در آن ذخیره شده است را در اختیار دارد.
آقای رایت مدعی خرید این رمزارزهاست
در بیانیهای که امروز توسط کریگ رایت منتشر شده است، وی مدعی شده که رمزارزهای موجود در کیفپول 1FeeX را اواخر فوریهی ۲۰۱۱ خریداری کرده است و «در تاریخ ۱ام مارس به آدرس منتقل ارسال شدهاند».
وی در ادامه توضیح داده است که «تمام بیت کوینهای یاد شده، که اکنون تحت مالکیت شرکت تجاری تولیپتریدینگ(Tulip Trading) قرار دارند، همچنان در آدرس فوق ذخیره شده و دستنخورده باقی ماندهاند».
طبق صحبتهای آقای رایت، تنها مدرک ارائه شده به عنوان بخشی از این اتهامات یک گفتگوی متنی در نرمافزار اسکایپ است که بین مارک کارپلس(Mark Karpeles) و جد مککالب(Jed McCaleb) صورت گرفته، با این حال این مدارک تنها یک پروندهی متنی بیاعتبار هستند و نه یک گزارش معتبر از طرف خود اسکایپ.
آقای رایت در ادامه توضیح داده است:
هیچ سند یا مدرک معتبر دیگری از جمله سوابق داخلی، حسابداری یا مواردی از این دست از توسط صرافی امتیگاکس در رابطه با اتهامات فوق ارائه نشده است. Craig Wright
کریگ رایت همچنین تاکید کرد که مارک کارپلس پیش از این یک مرتبه به جرم دستکاری سوابق و مدارک محکوم شده است.
مدرک معتبری وجود ندارد
در این بیانیهی جدید همچنین ذکر شده که تراکنش بیت کوین آدرس 1Feex در چهارچوب زمانی ۱۱ مارس ۲۰۱۱ و یا سال ۲۰۱۴ که حادثهی هک صرافی امتیگاکس رخ داده، به پلیس گزارش داده نشدهاند؛ این درحالیست که صرافی مذکور هم هیچ تلاشی در راستای باز پس گیری این رمزارزها نداشته است. آقای رایت اسناد فوق را مشکوک توصیف کرده است، زیرا به گفتهی او اسناد اسکایپ نشان میدهد که کارپلس از اینکه رمزارزهای سرقت شده در آدرس 1Feex ذخیره شدهاند، خبر داشته است.
در پایان این بیانیه نیز آقای رایت اعلام نموده که هرکس از جمله تیم انحلال صرافی امتیگاکس میتوانند برای ادعای مالکیت بیت کوینهای یاد شده با وکلای او تماس بگیرند.
دعوی کریمن و رایت
به عنوان بخشی از نبرد حقوقی ادامه دار آقای رایت، وی مدعی شده که مالکیت آدرسهای موسوم به Tulip Trust را در اختیار دارد، تعداد آدرس ذخیرهسازی بیت کوین که در مجموع چیزی حدود ۱/۱ میلیون واحد رمزارز بیت کوین در آنها ذخیره شده است و کریگ رایت مدعی میباشد که با همکاری دیو کلیمن(Dave Kleiman) آنها را استخراج کرده است. آقای کلیمن در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفت.
درگذشت وی باعث شد که آقای رایت دیگر توانایی دسترسی به رمزارزهای فوق را نداشته باشد. وی اکنون درگیر یک پروندهی قضایی مرتبط با املاک تحت مالکیت آقای کلیمن میباشد. رایت چندی قبل اعلام کرده بود که پس از پایان این پروندهها بدون شک حق مالکیت آدرسهای Tulip Trust دوباره بدست خواهد گرفت. جلسهی دادگاه مرتبط با این پرونده برای تاریخ ۶ام جولای در منطقهی جنوبی فلوریدا برنامهریزی شده است.
نظر شما در رابطه با بیانیهی کریگ رایت و ادعای وی مبنی بر خرید ۸۰ هزار واحد رمزارز موجود در آدرس 1Feex چیست؟ آیا او در هک صرافی امتیگاکس نقش داشته و یا واقعاً رمزارزها مذکور را خریداری کرده است؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.