
- با وجود این که امروز بیت کوین به عنوان یک دارایی با ارزش شناخته میشود و برخی از فعالان حوزهی رمزارزها این دارایی را با عنوان «طلای دیجیتالی» میشناسند، اخیراً حکم عجیب دادگاه منطقهای سنپیترزبورگ موجب تعجب همگان شده است. این دادگاه در یک پروندهی آدمربایی و زورگیری اعلام کرد که رمزارزها در قوانین روسیه به صورت یک دارایی رسمی شناخته نمیشوند و در نتیجه سارقان مجبور به بازگرداندن داراییهای سرقت شده نیستند.
حکم دادگاه روسیه در پروندهی آدمربایی و سرقت بیت کوین
یک دادگاه ناحیهای در کشور روسیه در یک حکم عجیب اعلام کرد: «از آنجایی که رمزارزها در روسیه قانونگذاری نشدهاند و هیچگونه چهارچوب قانونی برای بیت کوین وجود ندارد، سرقت این رمزارز جرم محسوب نمیشود.» به همین دلیل در یک پروندهی سرقت متهمان تنها به بازگرداندن ارزهای فیات سرقت شده محکوم شدهاند.
دادگاه منطقهای سنپیترزبورگ(St. Petersburg) در روز سهشنبه سیام ژوئن حکم خود را در رابطه با پروندهی سرقت بیت کوین و آدمربایی را اعلام کرد.
سرقت رمزارزها جرم محسوب نمیشود. به دلیل فقدان ضوابط قانونی نمیتوان (بیت کوین) را در قوانین مدنی به رسمیت شناخت.دادگاه منطقهای سنپیترزبورگ
موضوع این پرونده به سال 2018 باز میگردد که در آن دو مامور سرویس امنیت فدرال روسیه(FSB) و همدستان آنها قربانی را ربوده و 5 میلیون روبل(معادل 90,000 دلار پول نقد و 99.7 بیت کوین به ارزش 900,000 دلار در آن زمان) از وی اخاذی کردهاند. آدم ربایان به هشت تا ده سال حبس محکوم شدند.
قربانی در بخشی از فرآیند دادرسی از دادگاه منطقهای سنپیترزبورگ درخواست کرد تا مجرمان را به بازگرداندن دارایی سرقت شده از وی محکوم کند. دادگاه تا حدودی به نفع قربانی رای داده است و در حقیقت اعلام کرده است که سارقان باید 5 میلیون روبل را بپردازند. با این وجود، دادگاه روسیه با استناد بر این موضوع که رمزارزها در قوانین روسیه به عنوان دارایی قانونی شناخته نمیشوند، در خواست قربانی برای بازگرداندن این دسته از داراییهای سرقت شده را اجابت نکرده است.
سردرگمی سازمانها و نهادهای دولتی در ارزیابی بیت کوین
قربانی قادر خواهد بود در دادگاه مدنی درخواست تجدید نظر ارائه کند. با این وجود، صرف نظر از تمامی فرآیندهای قانونی حکم دادگاه روسیه عجیب بهنظر میرسد، چراکه دادگاه در حقیقت اعلام کرده سرقت بیت کوین جرم محسوب نمیشود. در حالی که بیت کوین در تمامی صرافیها قابلیت تبدیل به ارزهای فیات را دارا است و به عنوان یک دارایی با ارزش محسوب میشود.
بر اساس گزارش کوینیت، دادگاه منطقهای نیویورک نیز پیشنهاد اولیهی توکنهای گرام را به صورت فروش اوراق بهادار غیرقانونی ارزیابی کرده بود با این وجود شرکت تلگرام ادعا میکرد که توکنهای گرام اوراق بهادار محسوب نمیشوند.
نظر شما نسبت به حکم دادگاه روسیه در پروندهی آدمربایی و سرقت داراییها چیست؟ آیا به این دلیل که رمزارزها در قوانین به رسمیت شناخته نشدهاند، میتوان به مجرمان برای سرقت این دارایی چراغ سبز نشان داد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.