- همزمان با ظهور اسیکها فعالان حوزهی رمزارزها استفاده از این تجهیزات برای استخراج رمزارزها را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند. در همین راستا بخشی از فهالان صنعت ماینینگ در دستهی موافقان و بخشی دیگر در سمت مخالفان بهکارگیری این تجهیزات قرار گرفتهاند و در نتیجه پروژههای مبتنی بر الگوریتم اثبات کار نیز به دو دستهی سازگار با اسیکها و مقاوم در برابر اسیکها قابل طبقهبندی است. با این وجود، نتیجهی تحقیقات جدید نشان میدهد که افزایش نفوذ اسیکها در شبکهی بیت کوین امنیت این شبکه را بهطور قابل توجهی افزایش میدهد.
اسیکها امنیت شبکهی بیت کوین را افزایش میدهند
تحقیقات جدید نشان میدهد که افزایش تعداد ماینرهایی که از اسیکها یا مدارهای مجتمع دارای کاربرد خاص(ASIC) استفاده میکنند، بهترین گزینه برای امنیت شبکهی بیت کوین در آینده محسوب میشوند. در حقیقت، پذیرش گستردهی اسیکها برای استخراج بیت کوین هزینهی اجرای حملات 51 درصد را تا 2 هزار درصد افزایش خواهد داد.
رود گارات(Rod Garratt) محقق دانشگاه سانتا بارا(Santa Barbara) در کالیفرنیا با همکاری مارتین ون اورت(Maarten van Oordt) یکی از اعضای بانک کانادا نتایج تحقیقات مشترکشان را در روز دهم جولای و در کنفرانس یونیتایز(Unitize) منتشر کردهاند.
آنها هزینهی اجرای حملات 51 درصد در شبکهی بیت کوین را با توجه به تجهیزاتی که برای حفظ امنیت شبکه مورد استفاده قرار میگیرد مورد ارزیابی قرار دادهاند. تحقیقات نشان میدهد که در صورتی که تجهیزات ماینینگ مورد استفاده برای استخراج بیت کوین بهطور کامل با اسیکها جایگزین گردد، افزایش قابل توجهی در امنیت شبکهی بیت کوین را شاهد خواهیم بود.
از آنجایی که اسیکهای طراحی شده برای استخراج بیت کوین(اسیکهای مبتنی بر الگوریتم Sha256) برای انجام فعالیتهای دیگر کاربردی ندارند و در حقیقت خارج از شبکهی بیت کوین و رمزارزهای مبتنی بر این الگوریتم ارزش ندارند، مهاجمان قادر نخواهند بود از فروش تجهیزات مورد استفاده برای اجرای حملات سود کسب کنند. در نتیجه مهاجمان باید هزینهی بالاتری را نسبت به ارزش رمزارزهای حاصل از اجرای حملات پرداخت مضاعف(Double Spend) پرداخت کنند. این موضوع اجرای حملات مقرون به صرفه در این شبکه را به فعالیتی پیچیده و دشوار تبدیل میکند.
نگرانی پیرامون امنیت شبکهی بیت کوین
برخی از اعضای جامعهی کاربران بیت کوین در دستهی مخالفان استفاده از اسیکها برای استخراج بیت کوین قرار دارند. این موضوع اجرای هاردفورک و در نتیجهی تولد بیت کوین گُلد(Bitcoin Gold) را در سال 2017 موجب گردید. بیت کوین گُلد با هدف مقابله با اسیکها و ایجاد امکان مشارکت افراد عادی ایجاد شده است. گارات معتقد است که به همین دلیل بیت کوین گُلد تعدادی از 51 درصد را تجربه کرده است که پرداخت مضاعف به ارزش 18 میلیون دلار را در این شبکه موجب گردیده است. در حالی که تاکنون هیچ حملهی موفقی در شبکهی بیت کوین ثبت نشده است. در حقیقت، اجرای حملات 51 درصد در شبکهی بیت کوین بسیار هزینهبر است و این موضوع عامل بازدارندهی مهمی برای مهاجمان و افزایش امنیت شبکه محسوب میگردد.
وی همچنین توضیح داد که برخی از کاربران نسبت به سیاست جایگزینی پاداش ماینرها با کارمزدهای شبکهی بیت کوین در یک بازهی زمان طولانی اظهار نگرانی میکنند.
در همین راستا خطر توقف فعالیت ماینرها(که هماکنون عمدتا به پاداش استخراج هر بلاک به عنوان مشوق فعالیت در شبکه متکی هستند) و کاهش هشریت، شبکهی بیت کوین را تهدید میکند. چراکه در صورت وقوع این سناریو هزینهی اجرای حملات برای مهاجمان کاهش مییابد.
گارات کاهش احتمال توقف فعالیت ماینرها به دلیل نوسانات قیمت بیت کوین را دیگر مزیت استفاده از تجهیزات اسیک برای استخراج بیت کوین عنوان کرده است. این واقعیت موجب میگردد تا قدرت شبکهی بیت کوین در برابر نوسانات قیمت این رمزارز در بازار افزایش یابد.
نظر شما نسبت به نتیجهی تحقیقات پیرامون نقش اسیکها در افزایش امنیت شبکهی بیت کوین چیست؟ آیا ساتوشی ناکاموتو با پیشبینی ظهور اسیکها شبکهی بیت کوین را بهطور امن طراحی کرده است؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.