- شرکت تتر اخیراً ۳۹ آدرس اتریوم دارای رمزارز پایدار(USDT) را به لیست سیاه خود اضافه نموده و باعث شده داراییهای موجود در آین آدرسها به حالت تعلیق درآمده و دیگر قابل استفاده نباشند. گزارشات منتشر شده در رابطه با این موضوع حاکی از آن است که مجموع رمزارزهای پایدار مسدود شده توسط تتر چیزی حدود ۴۶ میلیون دلار است.
لیست سیاه تتر
شرکت تتر که ماکیت بزرگترین رمزارز پایدار(USDT) بازار با همین نام را برعهده دارد، اخیراً ۳۹ آدرس اتریوم که مجموعاً چیزی بالغ بر ۴۶ میلیون دلار رمزارز USDT در آنها وجود داشته را به لیست سیاه خود اضافه کرده و باعث شده تا این داراییهای رمزارزی به حالت تعلیق درآید.
فیلیپ کستونگای(Philippe Castonguay) یکی از محققان حوزهی اتریوم در شرکت هورایزن گیمز(Horizon Games) از دادههای بدست آمده از پلتفرم دون آنالیستیک(Dune Analytics) برای ساخت یک داشبورد جهت ردیابی تعداد آدرسهای اضافه شده به لیست سیاه توسط تتر استفاده کرده است. بزرگترین آدرس اضافه شده به لیست سیاه تتر دارای بیش از ۴/۵ میلیون دلار رمزارز پایدار USDT بوده و در روز ۵ام آوریل به این لیست وارد شده است.
تمام آدرسهایی که توسط تتر به لیست سیاه شرکت اضافه شدهاند دیگر قابلیت مبادلهی تتر را نداشته و تمام داراییهای موجود در آن حسابها به حالت تعلیق درآمده است.
استوارت هوگنر(Stuart Hoegner) مشاور عمومی شرکت بیتفینکس(Bitfinex که همکاری نزدیک با تتر دارد) به رسانهها اعلام نموده که تتر در حال همکاری با آژانسهای اجرای قانون بینالمللی بوده و در صورت نیاز حسابهای اعلام شده توسط آنها را مسدود میکند. وی در رابطه با این موضوع توضیح داد:
در روند تحقیقات آژانسهای اجرای قانون شرکت تتر به طور مرتب کمک کرده و همکاری میکند. با استفاده از ویژگی معلقسازی داراییها، تتر توانسته به کاربران و صرافیهای زیادی کمک کند تا داراییهای رمزارزی خود را پس از هک و سرقت شدن، دوباره بدست آورند. Stuart Hoegner
دلایل احتیاطی
اریک وال(Eric Wall) افسر ارشد اطلاعاتی شرکت آرکین استس(Arcane Assets) با انتشار یک پست توییتری اظهار داشت که تازهترین رویداد تعلیق حسابهای تتر در روز ۱۴ام ژوئن رخ داده است که در آن چیزی حدود ۹۳۹ هزار واحد رمزارز USDT وجود داشته است. این حجم از دارایی تنها ۲۲ ساعت پیش از تعلیق و اضافه شدن به لیست سیاه از یک حساب صرافی بایننس به این آدرس انتقال یافته است. علاوه بر این، آقای وال توضیح داد که بیشتر داراییهای تعلیق شده صرفاً اقدامات پیشگیرانه بودهاند زیرا «به نظر میرسد اکثر این داراییهای رمزارزی مشکوک به طرحهای هرمی یا کلاهبرداری هستند و یا برای محافظت از دیگران در برابر خطاهایی همچون 0x000…0001 به حالت تعلیق درآمدهاند. ۳ آدرس مدتی پس از اینکه به حالت تعلیق آمده بودند، دوباره آزاد شده و به فعالیتهای خود بازگشتند».
اینگونه رویدادها عموماً باعث بیاعتمادی سازمانهای مرکزی و کاربران دنیای رمزارزها شده و میتواند مقاومت رمزارزهای ثانویه در برابر سانسور و دستکاری نهادهای مرکزی را زیر سوال ببرد. در همین راستا یکی از کاربران توییتر با انتشار یک پست توضیح داد که تنها رمزارزهای پایدار دای(DAI) و sUSD واقعاً در برابر سانسور مقاوم بوده و تحت مدیریت یک نهاد متمرکز نیستند.
نظر شما در رابطه با قابلیت کنترل داراییهای رمزارزی دیگران توسط شرکت تتر چیست؟ آیا این موضوع باعث زیر سوال رفتن قابلیت ضد سانسور رمزارزهای پایدار نمیشود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.