اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

پیام‌رسان مالی سوئیفت، سیستم پرداخت مبتنی بر بلاک‌چین خود را راه‌اندازی کرد

منابع مطلع اظهار داشتند که نو‌آوری پرداخت بلاکچین سوئیفت(SWIFT BPI) در مقیاس کوچک مورد آزمایش قرار گرفته و انتظار می‌رود که در آینده‌ی نزدیک عرضه شود

نکات برگزیده مطلب
  • سوئیفت(SWIFT) به عنوان یک پلتفرم پیام‌رسان مالی هم‌اکنون به‌طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این وجود پردازش بسیار کُند تراکنش‌ها و شفافیت ناکافی در اخذ کارمزد نارضایتی کاربران را به همراه داشته است. در همین راستا منابع مطلع اعلام کرده‌اند که نو‌آوری پرداخت بلاکچین سوئیفت(SWIFT BPI) با هدف بهبود پردازش تراکنش‌ها به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

ضرورت به‌روزرسانی سیستم پرداخت سوئیفت

پیام رسان مالی سوئیفت(SWIFT) در آخرین نسخه از نقشه‌ی اولیه(White Paper) سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت(GPI) اعلام کرده است که این ابزار به‌طور پیوسته و پویا بروزرسانی خواهد شد. در حقیقت ظهور فن‌آوری بلاکچین و ناکارآمدی ابزار‌های رایج پردازش تراکنش‌ها ضرورت به‌کارگیری نو‌آوری‌های جدید‌تر را نشان می‌دهد. سوئیفت نیز در طی سال‌های به‌طور پیوسته فرآیند توسعه را طی کرده است.

بلاکچین سوئیفت

در پایان سال 2016 میلادی نخستین فاز پروژه‌ی سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت(GPI) تکمیل گردید. در آوریل 2017، فن‌آوری دفتر کل توزیع شده(DLT PoC) به عنوان بخشی از سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت رسماً راه‌اندازی گردید و در نتیجه سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت با استفاده از تکنولوژی بلاکچین راه‌اندازی گردید. از این زمان تاکنون سوئیف سرویس پرداخت بین المللی و دفتر کل توزیع شده‌اش را به‌طور پیوسته بروزرسانی کرده است.

سوئیفت در دهه‌ی 1970 راه‌اندازی شده است. ایجاد سرویس جهانی پیام‌رسانی مالی و یک زبان جهانی برای پیام‌رسانی مالی در سطح جهان اهداف اولیه‌ی این پروژه را تشکیل می‌دهند. پس از راه‌اندازی سرویس پیام‌رسانی سوئیفت در سال 1997 میلادی، این محصول به‌طور گسترده مورد استقبال سازمان‌های مالی قرار گرفت و جایگزین فن‌آوری تلکس(Telex) شده است. پلتفرم‌های پیام‌رسانی، ایجاد سیستم‌های کامپیوتری برای تایید و مسیر‌یابی پیام‌ها خدمات اصلی ارائه شده از سوی سوئیفت را تشکیل می‌دهند. در همین زمان توسعه‌ی استاندارد‌های پیام‌رسانی درک ساده‌تر پیام‌های منتشر شده را در سراسر جهان امکان‌پذیر می‌سازد و همچنین ارسال خودکار، پذیرش و پردازش داده‌ها در میان کاربران را امکان‌پذیر می‌سازد.

پروژه‌های رمزارزی در برابر سوئیفت

با این وجود، ظهور تکنولوژی بلاکچین و تجربه‌ی شرایط آشفتگی در مبادلات جهانی مانع توسعه‌ی پایدار شبکه‌ی سوئیفت شده است. در همین زمان زمان طولانی برای پردازش تراکنش‌ها در شبکه‌ی سوئیفت مورد انتقاد کاربران قرار گرفته است. جوزف یانگ(Joseph Young)؛ تحلیلگر نشریه‌ی فوربز(Forbes) در دسامبر 2018 اظهار داشت: «هم‌اکنون 45 سال از زمان راه‌اندازی سیستم سوئیفت سپری شده است و راندمان این سیستم بسیار پایین است به‌طوری که تکمیل انتقالات بانکی بین‌المللی(wire transfers) 3-4 روز کاری به‌طول می‌انجامد. پرداخت‌های بزرگ بدون در اختیار داشتن اسناد غیرممکن است اما شبکه‌ی رمزارزها حجم بالایی از تراکنش‌ها را به‌طور کارآمدتری پردازش می‌کنند.»

ارزیابی تغییرات سوئیفت در طول سه سال گذشته

  • سوئیفت در سال 2017 به‌طور رسمی سیستم جدیدی را بر مبنای تکنولوژی دفتر کل توزیع شده راه‌اندازی کرده است.
  • پروژه‌ی سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت(GPI) در سال 2018 وارد مرحله‌ی آماده‌سازی فنی شده است. این انجمن در ژانویه‌ی 2018 تفاهم‌نامه‌ای را برای مطالعه‌ی به‌کارگیری فن‌آوری بلاکچین در فرآیندهای پردازشی پیش از انجام تراکنش‌ها با هفت موسسه‌ی سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار امضاء کرده است. انجمن سوئیفت و فن‌آوری مالی هوشمند جهانی(سوئیفت بلاکچین) در روز سیزدهم نوامبر تواقفنامه‌ی همکاری را امضاء کرده‌اند. سوئیفت هند(SWIFT India) در نوامبر 2018 به همراه یک شرکت فعال در حوزه‌ی فن‌آوری مالی به نام مونتاگو(MonetaGo)، آزمایش فن‌آوری دفتر کل توزیع شده(DLT) را با هدف بهبود بهره‌وری و امنیت محصولات مالی آغاز کرده است.
  • در سال 2019 به‌طور رسمی مرحله‌ی راه‌اندازی سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت(GPI) آغاز شده است. سوئیفت در سی‌ام ژانویه‌ی 2019 میلادی در همکاری با شرکت آر‌تری(R3) از برنامه‌ی اثبات مفهومی(PoC) خودش رونمایی کرده است. پس از این زمان و در ماه مارس سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت در شش بانک اسپانیایی راه‌اندازی شده است، این سیستم در ماه می به بازارهای اروپایی گسترش یافت. گزارش منتشر شده در ماه ژوئن اعلام می‌کند که در پی راه‌اندازی موفق پلتفرم مفهومی آر‌تری کوردا(R3Corda)، بزودی سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت بر روی پلتفرم مبادلاتی مبتنی بر فن‌آوری دفتر کل توزیع شده بر روی شبکه‌ی اینترنت را فعال خواهد کرد.

راه‌اندازی نو‌آوری پرداخت بلاکچینی سوئیفت

گوتفرید لایبراند(Gottfried Leibbrandt)؛ مدیرعامل سوئیفت خطاب به 8 هزار شرکت کننده‌ی کنفرانس سیبوس(Sibos) اظهار داشت که سرویس پرداخت بین المللی سوئیفت در نظر دارد تکنولوژی بلاکچین را مورد استفاده قرار دهد. پتانسیل این فن‌آوری برای بهبود ساختار اخذ کارمزد انتقال و کاهش زمان تسویه‌ی تراکنش‌ها(تا حد تسویه‌ی تقریبا بلادرنگ) هدف قرار گرفته است.

بر اساس اظهارات منابع مطلع، نو‌آوری پرداخت بلاکچین(SWIFT BPI) که محصول سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت محسوب می‌گردد، در مقیاس کوچک مورد آزمایش قرار گرفته و انتظار می‌رود که در آینده‌ی نزدیک عرضه شود. بر همین اساس اظهار داشتند:

تاکنون بیش از 80 بانک متعهد شده‌اند تا نو‌آوری پرداخت بلاکچین سوئیفت را با عنوان پلتفرم جدیدشان مورد استفاده قرار دهند. در صورت تحقق این پروژه، زمان تکمیل تراکنش‌ها در سیستم پرداخت بین المللی سوئیفت از 5 روز به یک روز و یا کمتر(حتی نزدیک به سطح پردازش بلادرنگ تراکنش‌ها) کاهش خواهد یافت. منابع مطلع

اقدامات سوئیفت در این پروژه‌ی جدید در مقایسه با دیگر فعالان این صنعت نسبتا محافظه‌کارانه ارزیابی می‌گردد. با توجه به گستردگی استفاده از سوئیفت و ابعاد عظیم این ابزار راه‌اندازی و ترویج محصول جدید سوئیفت تاثیرات گسترده‌ای را نیز به همراه خواهد داشت، در نتیجه ایجاد انقلاب گسترده در سیستم پرداخت و تسویه‌ی جهانی تراکنش‌ها مستلزم احتیاط و دقت زیادی است.

نظر شما نسبت به به‌کارگیری تکنولوژی بلاکچین در سیستم سوئیفت چیست؟ آیا این فن‌آوری اجرای تراکنش‌ها و مبادلات جهانی با استفاده از سیستم سوئیفت را متحول خواهد ساخت؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکمه بازگشت به بالا