- طی روزهای گذشته شاهد آغاز یک روند صعودی چشمگیر در بازار رمزارزهای ثانویه بودهایم، یک روند افزایشی قدرتمند که در رمزارزهای کوچکتر بسیار مشهود میباشد. با این حال رمزارز بیت کوین با در اختیار داشتن بیشترین سرمایهی در حال گردش، تغییرات چشمگیری نداشته و نتوانسته نقطهی مقاومت ۹۳۰۰ دلار را شکست دهد. عدم افزایش ارزش بیت کوین در کنار جهش قیمت اغلب رمزارزهای ثانویهی موجود در بازار باعث شده تا سطح تسلط BTC بر بازار رمزارزها با کاهش چشمگیر مواجه شده و به پایینترین نقطه طی ۵ ماه گذشته برسد. کوینمارکتکپ اعلام نموده که تسلط بیت کوین بر بازار در حال حاضر چیزی حدود ۶۲ درصد میباشد.
جهش بازار رمزارزهای ثانویه
وضعیت بازار رمزارزها طی ۲۴ ساعت گذشته نمونهی دیگری است که نشان میدهد بازار رمزارزهای ثانویه اخیراً با نوسان همراه بوده و به دنبال آغاز یک روند افزایشی است. این تمایل به جهش ناگهانی به شکل ویژهای در بین رمزارزهای ثانویهی کوچکتر که سرمایهی در حال گردش پایینی دارند، بسیار مشهود است. در حال حاضر بیشترین افزایش ارزش به رمزارز تررا(LUNA) تعلق دارد که در کمتر از یک روز کاری با افزایش ۴۰ درصدی روبرو شده و ارزش هر واحد آن به چیزی حدود ۰/۳۷ دلار رسیده است.
پروتکل باند(Band Protocol) نیز با افزایش ۳۲ درصدی در جایگاه بعدی قرار داشته و توانسته طی ۲۴ گذشته به لیست ۱۰۰ رمزارز برتر بازار رمزارزها وارد شود. شرکت توسعهدهندهی این پروژه اخیراً با یک پلتفرم بازیهای غیرمتمرکز به نام بتپروتکل(BetProtocol) همکاری نزدیکی برقرار نموده و قرار است در آیندهی نزدیک «دادههای مرتبط با ورزشهای ممتاز و حوزهی ورزشهای الکترونیکی» را ارائه کند.
یکی دیگر از پروژههای موجود که با افزایش چشمگیر مواجه شده، پروژهی رمزارزی سویپ(Swipe) است. روند صعودی این پروژه که از چند روز قبل آغاز شده، همچنان ادامه داشته و به نظر نمیرسد که تمایلی برای توقف داشته باشد. توکنهای این پلتفرم کارت اعتباری که چندی قبل توسط شرکت بایننس حق مالکیت آن خریداری شد، تا چند هفته قبل تنها ۰/۵۵ دلار ارزش داشت، این درحالیست که هر واحد SXP اکنون بالغ بر ۱/۹ دلار قیمتگذاری میشود. این ارقام نشان دهندهی یک جهش ۲۰۰ درصدی در کمتر از یک هفته میباشند.
پروژههای رمزارز امپلفورث(Ampleforth)، کاوا(Kava) و کوانت(Quant) نیز از جمله پروژههای رمزارزی هستند که با افزایش ارزش دو رقمی مواجه شدهاند.
سقوط هم داشتیم!
آن روی سکه نیز پروژهی فلکسا کوین(FXC) قرار دارد. این پروژهی رمزارزی اخیراً دچار نوسان شدید شده و این بار یک سقوط ۲۵ درصدی را تجربه میکند. پروژههای الراند و رزرو رایت نیز از جمله دیگر پروژههای موجود در بازار هستند که به ترتیب با کاهش ۹ و ۶/۵ درصدی ارزش مواجه شدهاند.
این وضعیت صعودی در بازار رمزارزهای ثانویه در پروژههای رمزارزی بزرگ که سرمایهی در حال گردش بالایی دارند کمتر مشهود میباشد. رمزارزهای اتریوم، ریپل، بیت کوینکش، بیت کویناسوی و کاردانو به هیچ عنوان تغییر چشمگیری طی روزهای گذشته نداشتهاند، درحالیکه توکنهای بایننس طی ۲۴ ساعت یک جهش ۵ درصدی را شاهد بودهاند.
شایان ذکر است که صرافی بایننس اخیراً معادل ۶۰ میلیون دلار توکن BNB را سوزانده است. همچنین ممکن است این روند افزایش به دلیل شایعات منتشر شده در رابطه با سکوی پرش بایننس(Binance Launchpad) باشد. گفته میشود که این پلتفرم به زودی یک پروژهی IEO ارائه خواهد کرد.
عدم تحرکت باعث کاهش سلطهی بیت کوین میشود!
همانطور که طی هفتههای گذشته مشخص شده است، رمزارز بیت کوین فعلاً تمایل ندارد از منطقهی مبادلاتی فعلی خود یعنی ۹ هزار تا ۹ و ۳۰۰ دلار خارج شود. چند ساعت قبل، این رمزارز بزرگ سعی کرد تا یک روند افزایشی را آغاز کند، با این حال نتوانست از مرز ۹۲۵۰ عبور کند. این عدم توانایی در جهش باعث شد تا قیمت هر واحد بیت کوین به ۹۱۸۰ دلار باز گردد.
در نتیجه، از آنجا که بیت کوین یک مرتبهی دیگر در تصاحب نقطهی مقاومت ۹۳۰۰ دلاری ناکام ماند، درحالیکه اغلب رمزارزهای موجود در بازار به ویژه رمزارزهای کوچکتر با افزایش چشمگیر ارزش روبرو شدند، سطح تسلط بیت کوین در بازار کاهش یافت. این معیار سرمایهی در حال گردش بیت کوین را با مجموع سرمایهی بازار مقایسه میکند.
دادههای منتشر شده توسط پلتفرم کوینمارکتکپ(CoinMarketCap) نشان میدهد که سطح تسلط بیت کوین بر بازار رمزارزها پس از رویداد هالوینگ ۲۰۲۰ و نقطهی اوج ۶۲ درصدی آن روزها، حال در یک روند نزولی گرفتار شده است. آمار و ارقام حاکی از آن است که در حال حاضر سطح تسلط بیت کوین چیزی حدود ۶۲ درصد میباشد، رقمی که پایینترین نقطه طی ۵ ماه گذشته به شمار میآید.
نظر شما در رابطه با آمار و ارقام منتشر شده و کاهش چشمگیر سطح تسلط بیت کوین بر بازار رمزارزها چیست؟ ادامهی این روند به کجا ختم خواهد شد؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.