
پایگاه دادهی گزارش طرحهای کلاهبرداری بیت کوین را بررسی کنید
همزمان با افزایش محبوبیت بیت کوین، تعداد طرحهای کلاهبرداری برای سرقت این دارایی نیز به سرعت در حال گسترش است. بسیاری از اسکمرها(کلاهبرداران) با ایجاد طرحهایی همانند اهداء همگانی جعلی که پرداخت دو برابر دارایی ارسال شده را به کاربران وعده میدهد، از قربانیان خود درخواست میکنند بیت کوینهایشان را به آدرس آنها ارسال کنند. به عنوان مثال و بر اساس گزارش کوینیت هکرها اخیرا با استفاده از حساب کاربری چهرههای شناخته شده در توییتر طرح جعلی بازگرداندن دو برابر بیت کوینهای ارسال شده را پیشنهاد کردهاند.
بررسی آدرسها در وبسایت بیت کوین ایبوز(Bitcoin Abuse)
کاربران پیش از ارسال بیت کوینهایشان میتوانند گزارش آدرسهای استفاده شده در طرحهای کلاهبرداری را بررسی کنند. بیت کوین ایبوز(Bitcoin Abuse) وب سایت شناخته شدهای است که آدرسهای عمومی پایگاه دادهی مورد استفاده توسط هکرها و مجرمان را پوشش میدهد. در این وبسایت میتوانید آدرس خاصی را به عنوان اسکم گزارش کنید و آدرسهایی که توسط دیگران گزارش شدهاند را نیز مشاهده کنید.
در صورتی که آدرس بیت کوین جستجو شده در این وبسایت توسط دیگران گزارش شده باشد، این وبسایت اطلاعاتی را همانند تعداد دفعاتی که این آدرس به عنوان اسکم گزارش شده است، آخرین تاریخ و زمان ارسال گزارشها، تعداد کل بیت کوینهایی که دریافت کرده است و تعداد تراکنشهای آن را به شما نمایش میدهد. همچنین لینکی به سایت جستجوگر بلاکچین دات اینفو(Blockchain.info) وجود دارد تا بتوانید تراکنشهای این آدرس را ردیابی کنید. این وبسایت همچنین تمامی گزارشهای مرتبط با یک آدرس مشخص را به شما نمایش میدهد.

وبسایت بیت کوین ایبوز همچنین گزارش آماری را در رابطه با تعداد کلاهبرداریهای گزارش شده، ارائه میکند. در زمان نگارش این مقاله 156 گزارش کلاهبرداری در روز گذشته ثبت شده است و این آمار در طول یک هفتهی گذشته به 989 گزارش میرسد. همچنین 4,112 گزارش کلاهبرداری در طول ماه گذشته ثبت شده است.

بررسی آدرسها در وبسایت اسکم آلرت(Scam Alert)
اسکم آلرت(Scam Alert) وب سایت دیگری است که امکان بررسی آدرسهای بیت کوین را فراهم میکند. این پلتفرم توسط شرکت بلاکچینی مشهور وال آلرت(Whale Alert) که تراکنشهای بزرگ شبکههای بلاکچین را ردیابی میکند، ایجاد و راهاندازی شده است. ایجاد محیط امنتر در شبکههای بلاکچینی بر مبنای دریافت و انتشار گزارش فعالیت اسکمرها از اهداف این وبسایت را تشکیل میدهند. کاربران به گزارش طرحهای کلاهبرداری، سرقت و وبسایتهای کلاهبرداری در شبکههای بلاکچین و یا رمزارزهای مختلف تشویق میشوند.
زمانی که کاربران آدرسی که در گذشته توسط اسکمرها مورد استفاده قرار گرفته است را در این وبسایت گزارش میکنند، این وبسایت بلافاصله پیامی را با مضمون «کلاهبرداری تایید شد. فعالیت کلاهبرداری به کمک این آدرس توسط اسکم آلرت تایید شده است. رمزارزهایتان را به این آدرس ارسال نکنید.»
شما همچنین قادر خواهید بود گزارشهای مرتبط با یک آدرس مشخص همانند توضیحات مرتبط با کلاهبرداری صورت گرفته، وبسایتهای مرتبط، تعداد دفعات گزارش و ارزش مبالغ کلاهبرداری شده به دلار آمریکا را مشاهده کنید.

وبسایت اسکمآلرت همچنین اطلاعات مفیدی را در رابطه با انواع مختلف طرحهای کلاهبرداری همانند باجافزارها، فریب جنسی، طرحهای هرمی، اهداء جعلی، دارک وب و سرقت را شامل میگردد. در این وب سایت توصیههای عمومی همانند «به هر کسی اعتماد نکنید» و «پیش از اجرای تراکنش تاییدیه بگیرید» به چشم میخورد. فهرست 10 آدرس برتر مرتبط با طرحهای کلاهبرداری نشان میدهد که طرحهای هرمی، صرافیهای جعلی و اهداء جعلی بیت کوین موفقترین طرحهای کلاهبرداری محسوب میگردند.
فعالیت گستردهی اسکمرها در شبکههای اجتماعی
تعداد زیادی از طرحهای کلاهبرداری همانند اهداء جعلی رمزارز در ویدئوها و تبلیغات یوتیوب نیز وجود دارند. اسکمرها در طرحهای کلاهبرداری ادعا میکنند که افراد مشهور همانند ایلان ماسک؛( Elon Musk) مدیرعامل شرکت تسلا و اسپیسایکس، بیل گیتس(Bill Gates) بنیانگذار شرکت مایکروسافت و چامات پالیهاپیتیا(Chamath Palihapitiya) رئیس شرکت ویرجین گالاکتیک و جف بزوس(Jeff Bezos)؛ مدیرعامل شرکت آمازون بیت کوین اهدا میکنند. طرح کلاهبرداری ایلان ماسک یکی از موفقترین طرحهای کلاهبرداری محسوب میگردد و میلیونها دلار از این طریق نصیب اسکمرها کرده است.
وال آلرت در روز دهم جولای و پیش از حادثهی هک شدن توییتر گزارش کرد که «در طول چهار سال گذشته اسکمرها به ارزش 38 میلیون دلار بیت کوین سرقت کردهاند(در این گزارش طرحهای هرمی که در آنها مبالغ سرقت شده میلیاردها دلار ارزش دارد، درنظر گرفته نشده است) و 24 میلیون دلار از این مجموع در سال 2020 اتفاق افتاده است.
بسیاری از طرحهای فریبندهی مختلف در فضای اینترنت وجود دارند که قربانیان را به ارسال بیت کوین به آدرس انها ترغیب میکنند. همچنین طرحهای کلاهبری متنوعی از بیت کوین نیز وجود دارند و بسیاری از این ایمیلها ممکن است از شرکت گوگل(Google) و یا آسوشیتد پرس(Associated Press) اعتبار دریافت کرده باشند. با این وجود درصورتی که بیت کوینهایتان را به آدرسهای اشاره شده ارسال کنید احتمالا دیگر به این داراییها دسترسی نخواهید داشت. یکی از طرحهای کلاهبرداری علاوه بر سرقت داراییها اطلاعات شخصی 250,000 قربانی از 20 کشور جهان را نیز منتشر کرده است. در نتیجه همواره با احتیاط فعالیت کنید و پیش از ارسال بیت کوین به هر کسی تحقیقات لازم را انجام دهید.
نظر شما نسبت به طرحهای کلاهبرداری حوزهی رمزارزها چیست؟ آیا تاکنون در دام طرحهای اسکم افتادهاید؟ چگونه میتوان از قربانی شدن در طرحهای کلاهبرداران جلوگیری کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.