
پهنای باند مورد نیاز
پهنای باند مورد نیاز جهت فرایند استخراج رمزارز همانطور که انتظار میرود، به چندین عامل مختلف بستگی دارد؛ عواملی همچون رمزارز مورد نظر جهت استخراج، سرعت استخراج رمزارز و نوع استخر استخراج رمزارزی که به آن متصل شدهاید.
هر الگوریتم استخراج رمزارز از لحاظ میزان پهنای باند مصرفی با الگوریتم دیگر متفاوت است. از طرف دیگر استفاده از یک اینترنت خانگی با سرعت ۱ مگابیت در ثانیه(1 mbps) هم برای فرایند استخراج رمزارز کافی بوده و بخش زیادی از پهنای باند(نزدیک به ۹۸ درصد) بلااستفاده خواهد بود. آمار منتشر شده توسط برخی استخرهای استخراج رمزارز حاکی از آن است که یک اتصال اینترنت با سرعت متوسط ۱۰ مگابیت بر ثانیه به راحتی میتواند دادههای ورودی و خروجی بیش از یک هزار دستگاه ماینر را بدون مشکل اداره کند.
البته بدون وجود هیچ نقطهی ارجاع یا مقالهای جهت کسب اطلاعات بیشتر، این پاسخها هیچ کمکی به کاربر نمیکنند. بنابراین تیم کوینیت بر آن شد که سادهترین و مقرون به صرفهترین روش برای نظارت بر پهنای باند دانلود و آپلود یک ریگ ماینینگ متوسط را بررسی و نتایج بدست آمده را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.
اندازهگیری پهنای باند مورد نیاز یک ریگ ماینینگ
زمانی که وارد صنعت استخراج رمزارز میشویم، همواره به دنبال آن هستیم که با پایینترین هزینه به بالاترین سطح درآمدزایی برسیم. تقریباً هر هزینهی اضافی که در روند استخراج رمزارز وجود داشته باشد، در نهایت از میزان سودآوری کسر خواهد شد.
در این مقاله فرض بر آن است که کاربر یک روتر قدرتمند و مدرن با قابلیت اندازهگیری میزان ترافیک ورودی و خروجی را ندارد. در صورتی که چنین دستگاهی در اختیار داشته باشید، احتمالاً دیگر نیازی به مطالعهی این مقاله نخواهید داشت؛ زیرا به سادگی با مراجعه به بخش اندازهگیری ترافیک روتر میتوانید از پهنای باند مصرفی اطلاع پیدا کنید.
به هر حال، در این مقاله تیم کوینیت به دنبال سادهترین و ارزان قیمتترین راهحل است که نیازی به سختافزاری گرانقیمت و جانبی نداشته باشد.
نرمافزار بیتمتر اواس(BitMeter OS)
در وهلهی اول باید گفت که نرمافزار بیتمتر بر خلاف نامش یک سیستم عامل نیست؛ بلکه OS مخفف کلمهی اوپن سورس(Open Source) به معنای «منبع باز» میباشد. این نرمافزار کاربردی دقیقاً همان کاری را انجام میدهد که ما به دنبال آن هستیم. نرمافزار بیتمتر قابلیت آن را دارد که دادههای خروجی و دادههای ورودی دستگاههای استخراج رمزارز را محاسبه و اندازهگیری کند.
چند دلیل برای استفاده از نرمافزار بیتمتر به جای سایر موارد موجود:
- نرمافزار بیتمتر اواس کاملاً رایگان است(همانطور که گفته شد تیم کوینیت به دنبال سادهترین و مقرون به صرفهترین راهحل است)
- نسخههای مختلفی از این نرمافزار منتشر شده و کاربران سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس و مکینتاش میتوانند به سادگی از مزایای آن بهرهمند شوند.
- فرایند نصب و راهاندازی آن بسیار ساده است.
- میزان استفاده از دادهها به روشهای مختلفی اندازهگیری شده و کاربر میتواند به سادگی نتایج بدست آمده را مشاهده کند.
آموزش نصب و راهاندازی نرمافزار بیتمتر اواس به سادهترین شکل ممکن:
در این بخش قصد داریم راهنمای قدم به قدم نصب و راهاندازی نرمافزار بیتمتر اواس را ارائه کنیم.

با استفاده از یک نرمافزار مرورگر اینترنت به وبسایت ذیل مراجعه کنید
https://codebox.net/pages/bitmeteros
در این صفحه اطلاعات کاملی در رابطه با نرمافزار بیتمتر در اختیار کاربران قرار داده شده است. شما میتوانید با مطالعهی این صفحهی اینترنتی بخشهای مختلف نرمافزار بیتمتر را آموخته و از آن به صورت حرفهای استفاده کنید.
در مرحلهی بعد، در قسمت سمت چپ این صفحه بر روی گزینهی آبی رنگ دانلود(Download) کلیک کنید.
در صفحهی بعدی نسخههای مختلف نرمافزار بیتمتر در اختیار شما قرار گرفته و باید گزینهی مناسب را براساس سیستمعامل مورد استفاده دانلود کنید. در نظر داشته باشید که حتماً از نسخهی با ثبات(Stable) این نرمافزار استفاده کنید، زیرا نسخهی آزمایشی(experimental) به نوعی نسخهی بتا محسوب شده و غالباً دارای مشکلات نرمافزاری است.
بر روی گزینهی دانلود کلیک کرده و بیتمتر اواس را در سیستم خود ذخیره کنید. به یاد داشته باشید که فایل دانلود شده از نوع .zip بوده و فشرده میباشد؛ بنابراین برای باز کردن آن به نرمافزارهایی همچون WinZip یا WinRar نیاز دارد.
فایل نصب نرمافزار را اجرا کرده و بر روی گزینهی «I Agree» کلیک کنید.
در صفحهی بعد با استفاده از گزینهی مرور(Browse) محل نصب نرمافزار را انتخاب کرده و سپس از بر روی گزینهی نصب(Install) کلیک کنید.
در این مرحله صبر کنید تا نرمافزار بر روی رایانهی شما نصب شده و در پایان بر روی گزینهی بستن(Close) کلیک کنید. حال نرمافزار بیتمتر اواس آمادهی استفاده است.
نظارت بر میزان استفاده از دادهها توسط ریگ ماینینگ
پس از پایان مراحل نصب نرمافزار با یک صفحهی اینترنتی در مرورگر مواجه میشوید که به پیشنهاد میکند از رابط کاربری تحت وب استفاده کنید. برای این کار بر روی گزینهی سبز رنگ کلیک کنید.
تیم کوینیت نرمافزار بیتمتر را بر روی ویندوز ۱۰ نصب کرده است، بنابراین احتمال تفاوت آدرس IP و پوریت مورد استفاده در سایر سیستم عاملها وجود دارد.
در این مرحله میتوانید با مراجعه به لینک «localhost:2605/index.html» به داشبورد نرمافزار بیتمتر اواس متصل شوید. در این صفحه همانند آنچه در تصویر ذیل مشاهده میکنید، میزان دانلود و آپلود سیستم قابل رویت خواهد بود.
بررسی میزان مصرف یک ریگ ماینینگ معمولی
ریگ ماینینگ مورد استفاده توسط تیم کوینیت که نرمافزار بیتمتر اواس را بر روی آن نصب کردهایم، از ویندوز ۱۰ استفاده کرده و یک ریگ ۶ کارته جهت استخراج رمزارزهای اتریوم و لایبری کریدیت(Library Credits) با استفاده از نرمافزار کلیمور(Claymore’s Dual Miner) نسخهی ۱۱ میباشد. در ادامهی مطلب تیم کوینیت میزان اینترنت مورد استفاده توسط ریگ ماینینگ فوق طی ۷ روز را بررسی و به شکل نمودار ارائه کرده است.
همانطور که در جدول فوق مشاهده میکنید، سطح دانلود ریگ ماینینگ چند برای اطلاعات آپلود شده است، بنابراین میتوان گفت که پهنای باند دانلود اینترنت بسیار مهمتر از آپلود آن میباشد. با این حال، این جدول اطلاعات خاصی جز میزان مصرف داده در اختیار کاربر قرار نمیدهد، بنابراین برای درک بهتر آن باید آن را مقایسه کرد.
چشمانداز پهنای باند مصرفی
در ادامه قصد داریم تا با یک مثال ساده میزان مصرف ریگهای استخراج رمزارز را مقایسه و به نتیجهی کلی برسیم. در این مثال مشاهدهی یک فیلم از به صورت آنلاین مورد بررسی قرار میگیرد. میزان اینترنت مصرف شده جهت مشاهدهی یک فیلم با کیفیت 1080p و کیفیت 720p به شرح ذیل است:
البته در نظر داشته باشید که حجم اینترنت مصرف شده برای مشاهدهی این فیلم رابطهی مستقیم با مدت زمان آن دارد، یعنی هرچه فیلم طولانیتر باشد، حجم مصرفی نیز بیشتر خواهد بود. به طور متوسط مشاهدهی یک فیلم دو ساعته با کیفیت 1080p را حدود ۵ گیگابایت در نظر میگیریم. بنابراین مشاهدهی این فیلم به صورت کامل نیازمند ۵ گیگابایت دانلود است.
در مرحلهی اول باید «گیگابایت» را به «مگابایت» تبدیل کنیم. همانطور که میدانید هر گیگابایت معادل ۱۰۲۴ مگابایت است. بنابراین ۵ گیگابایت برابر است با ۵۱۲۰ مگابایت.
حال با مقایسهی این عدد و اعداد ارائه شده در جدول تیم کوینیت میتوانید دریابید که حجم اینترنت مصرفی توسط ریگهای استخراج رمزارز بسیار ناچیز بوده و عملاً موارد دیگری همچون پایداری و عدم قطعی اینترنت دارای اهمیت هستند.
همانطور که در جدول فوق مشاهده میکنید، مجموع اینترنت مصرفی یک ریگ ماینینگ معمولی طی ۲۴ ساعت حدود ۷۵ مگابایت است. این بدان معناست که پهنای باند مورد استفاده برای مشاهدهی یک فیلم با کیفیت قابل قبول معادل پهنای باند مصرفی ریگ ماینینگ طی ۶۸ روز کامل میباشد.
صحبتهای پایانی
درحالیکه انرژی و میزان مصرف برق در زمان استخراج رمزارز بزرگترین نگرانی کاربران به شمار میآید، پهنای باند و سرعت اینترنت یکی از عوامل کم اهمیت تلقی میشود. همانطور که در این مقاله به آن پرداخته شد، میزان ترافیک مصرفی صنعت استخراج رمزارز برای زیرساختهای مدرن امروزی بسیار ناچیز به حساب میآید.
اگر شما یک ریگ ماینینگ چند ده میلیون تومانی در اختیار دارید که ماهانه میتواند چند صد هزار تومان یا بیشتر برای شما کسب درآمد کند، پرداخت هزینهی اینترنت چند هزار تومانی آن عملاً در برابر هزینههای جاری دیگری همچون قبض برق و هزینهی نگهداری و غیره، ناچیز خواهد بود.
در صورت وجود هرگونه ابهام، سوالات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.
بنده با تست هایی که انجام دادم
متوجه شدم که هر چه سرعت اینترنت شما بالاتر باشد میزان درآمد شما نیز بالاتر خواهد رفت
اما حجم اینترنت تغییری نمیکند و روزانه کمتر از 100 مگابایت استفاده میکند
بستگی به پکتهای ارسالی و دریافتی به استخر داره و کیفیت اینترنت یقیناً شیرهای ریجکت و یا استیل شده را کاهش میده و در آمد شما بالاتر میره
با سلام و وقت بخیر
اطلاعیه از شرکت مخابرات اومده برای معرفی کسانی که بیت کویین استخراج میکنند به وزارت برق
و گفتند از طریق مصرف زیاد اینترنت. واقعا از این طریق میخوان بفهمن که چه کسی بیت کویین استخراج میکنه مثلا خانوار 5 نفره که به یک مودم وصل هستند و بالایی دارن هم میخوان معرفی کنند😂
و یا قراره اون ip که بیت کویین استراخ میکنه برای هرخط رو پیدا کنند و اونو بگن.
چجوریه داستانش ممنونم میشم بهم بگین
mohammad_to1995@yahoo.com
اصلاً همچین چیزی نداریم و در حد شوخیه!
چی نداریم؟!