
- همبستگی میان بازارهای معاملاتی همواره مورد توجه فعالان این حوزه قرار دارد، در حقیقت بازارهای معاملاتی از یکدیگر تاثیر میپذیرند و عاملهگران حرفهای این ویژگی را برای تصمیمگیری بهتر در این بازارها مورد استفاده قرار میدهند. با این وجود رمزارزهای موجود در بازارهای معاملاتی نیز از یکدیگر تاثیر میپذیرند و یکی از معاملهگران شناخته شدهی بازار رمزرازها بهمنظور شناسایی بهتر آلتکوینهایی که برای صعود آماده هستند نموداری را طراحی کرده است.
دفتر استراتژیهای معاملاتی هاساکا
دفتر استراتژیهای معاملاتی یکی از معاملهگران شناخته شدهی بیت کوین اخیراً بهطور گستردهای مورد توجه فعالان بازار رمزارزها قرار گرفته است. این معاملهگر که در شبکهی اجتماعی توییتر با عنوان «هاساکا(Hsaka)» شناخته میشود، ماتریس همبستگی را بهمنظور شناسایی بهتر آلتکوینهایی که برای صعود آماده هستند را طراحی کرده است.

این نمودار تمامی ارزهای قابل مبادله در بخش مبادلات قراردادهای آتی صرافی بایننس و میزان همبستگی قیمتی آنها با یکدیگر در طول 14 روز گذشته را نشان میدهد. امتیاز نزدیک به 1 برای هر رمزارز نشان میدهد که قیمت دو دارایی کاملا منطبق با یکدیگر تغییر میکند(کاملا دارای همبستگی هستند)، امتیاز نزدیک به -1 نشان میدهد که در میان دو دارایی همبستگی معکوس وجود دارد و امتیاز 0 نشان میدهد که دو دارایی با یکدیگر همبستگی ندارند.
هاساکا در این پست توییتری تصویر ضمیمه شده را «دفتر استراتژی معاملاتی برای انجام مبادلات در چرخهی کنونی بازار آلتکوینها» نامیده است. این مطلب به سرعت در میان فعالان صنعت رمزارزها مورد توجه گستردهای قرار گرفته است. لوک مارتین(Luke Martin)؛ رئیس شرکت کوین لیست(Coinist) دفتر استراتژی هاساکا را یکی از مفیدترین ابزارهای تحلیلی در شرایط کنونی بازار توصیف کرده است:

همبستگی میان بازارهای مالی یکی از جنبههای مهم فعالیت در بازارهای مالی را تشکیل میدهد. بر اساس گزارش کوینیت، پلنبی(PlanB) معتقد است که به دلیل همبستگی بیت کوین با شاخص سهام آمریکا قیمت این دارایی در آینده افزایش خواهد یافت.
همبستگی میان رمزارزهای بازار
این نمودار همبستگی جالب میان قیمت رمزارزها را نشان میدهد. به عنوان مثال زیکش(Zcash) بیشترین همبستگی را با تغییرات قیمت بیت کوین دارد، همچنین رمزارز شرکت ریپل(XRP) بیشترین همبستگی را با تغییرات قیمت توکن اتریوم(ETH) دارد. توکن کامپ(COMP) که توسط یکی از پلتفرمهای فعال در سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز(DeFi) با نام کامپوند(Compound) منتشر شده است، کمترین میزان همبستگی با دیگر رمزارزهای بازارهای مبادلاتی را دارا است و غالباً نسبت به این رمزارزها دارای همبستگی منفی است.
بهطور کلی رمزارزها تمایل دارند سطح بالایی از همبستگی را به نمایش بگذارند و بر اساس گزارش شاخهی تحقیقاتی صرافی بایننس(Binance Research) اتریوم در سال 2019 بالاترین میزان همبستگی با دیگر داراییها را ارائه کرده است. اتر و بیت کوین؛ دو رمزارز بزرگ بازار از نظر ارزش بازار معمولا سطح بالایی از همبستگی را ارائه کردهاند. نمودار هاساکا نیز همبستگی این دو دارایی را در طول دو هفتهی اخیر در سطح 0.66 نشان میدهد که به وجود همبستگی نسبتاً بالا در میان این دو دارایی اشاره دارد.
هاساکا به یکی از مهمترین مفروضات وجود همبستگی میان رمزارزهای موجود در پروتکل یونیسواپ(Uniswap) نیز اشاره کرده است:

نظر شما نسبت به استفاده از دفتر استراتژیهای معاملاتی هاساکا برای شناسایی آلتکوینهایی که آماده طی کردن روند صعودی هستند چیست؟ آیا وجود همبستگی بالا میان رمزارزهای بازار ویژگی مطلوبی برای این بازار مالی نوظهور محسوب میگردد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.
وجود ضرایب همبستگی ارتباطی به استعداد رشد(صعود) که در سرتیتر مقاله ادعا شده است ندارد.
در عمل امکان پیش بینی را میتواند به تریدر بدهد آنهم در صورتی که lag در دنبال روی (tracement) بین دو رمزارز وجود داشته باشد.
به این مفهوم که با افزایش بیت کوین بدلیل همبستگی بالا با زی کش، بتوان از فرصت سیگنال صعود استفاده کرد.
در آلت های قوی این فرصت اندک و نزدیک به هیچ است.
سلام دوست گرامی، ممنون از نظرتون
همونطور که خودتون گفتید تاخیر و همبستگی میان بازارهای معاملاتی فرصت را بوجود میاره اما باید به نکاتی توجه داشته باشید: 1-در مقاله گفته شده که وجود همبستگی به تریدرهای کمک میکنه رمزارزهای هدف را پیدا کنن بعدش باید شاخصهای مختلف را بررسی کنن و ترید کردن تنها بر مبنای همبستگی و بدون در نظر گرفتن دیگر فاکتورها کار درستی به نظر نمیرسه، یعنی باید تمامی عوامل دیگه هم چک بشه
2- همبستگی همیشه یک عدد ثابت نیست و تغییر میکنه گاهی ممکنه در طول زمان و با تغییر شرایط بازار یا بالغ شدن بازار همبستگی عناصر تشکیل دهنده(رمزارزها) کم و یا زیاد بشه
3- تاخیری که گفتید در ماکتها و بازارهای مختلف فرق میکنه و همین معامله گرا هستن که با بهره گیری از این شرایط باعث تغییر شرایط سایر عناصر بازار میشن(مثلا با دیدن سقوط بیت کوین اقدام به فروش آلتکوینها میکنن حالا هرچقدر تریدر سریعتر عمل کنه(به کمک ابزارهای معاملاتی) میتونه در قیمت بالاتری بفروشه این کاملاً بستگی به خود تریدر و روش فعالیتش داره