- کاربران و تحلیلگران طرفدار شبکهی اتریوم کلاسیک(ETC) مدتهاست که نسبت به امنیت ضعیف شبکهی اتریوم اعتراض کرده و همواره به دنبال یک راهحل مناسب برای آن بودهاند. طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت، چند هفته قبل دو حملهی پیاپی به شبکهی اتریوم کلاسیک رخ داد و مجموعاً نزدیک به ۷۶۹۰ بلاک «ساماندهی مجدد» شد. حال طبق گزارشات شرکت بیتفلای(BitFly) به نظر میرسد که سومین حمله به این شبکه رخ داده و ۴ هزار بلاک دیگر مورد ساماندهی مجدد قرار گرفته است.
یک حملهی دیگر
بلاکچین اتریوم کلاسیک عصر روز شنبه یک بار دیگر مورد حملات ۵۱ درصد قرار گرفت، این سومین حملهی ۵۱ به شبکهی اتریوم کلاسیک طی یک ماه گذشته است که توسط شرکت فعال حوزهی ماینینگ بیتفلای(BitFly) گزارش شده است. طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت، اولین حمله به شبکهی ETC روز ۱م آگوست صورت گرفته است.
براساس پست توییتری منتشر شده توسط شرکت بیتفلای، در این حمله بیش از ۷ هزار بلاک یا معادل هفت روز ماینینگ در شبکهی اتریوم کلاسیک دچار «ساماندهی مجدد» شده است. در دو حملهی اول به شبکهی ETC به ترتیب ۳۶۹۳ و ۴ هزار بلاک ساماندهی مجدد شده بود.
نکتهی قابل توجه این است که آزمایشگاههای اتریوم کلاسیک(ETC Labs) که به عنوان سازمان توسعهدهنده و مسئول شبکهی ETC فعالیت دارد، هفتهی گذشته از استراتژی و رویکردهای جدید خود برای مقابله با اینگونه حملات خبر داده بود. یکی از استراژیهای معرفی شده توسط آزمایشگاههای اتریوم کلاسیک «ماینینگ دفاعی» میباشد که برای تثبیت و پایداری هشریت شبکه و همچنان مقاومت در برابر حملات ۵۱ درصد در نظر گرفته شده است.
استیوان لوها(Stevan Lohja) هماهنگکنندهی بخش فناوری در آزمایشگاههای اتریوم کلاسیک با ارسال نامهای به خبرگزاریها مختلف اعلام کرد که «زمانبعدی این حمله بسیار مشکوک است، زیرا دقیقاً یک روز پس از جلسهی توسعهدهندگان هستهی اتریوم کلاسیک با موضوع نوآوری تهاجمی در پروتکل اثبات سهام، صورت گرفته است».
همه به دنبال یک راهحل هستند
شرکت ایتیسی کوآپریتیو(ETC Cooperative) یک بنیاد برجستهی دیگر که از توسعهدهندگان شبکهی ETC حمایت میکند، پس از حملهی روز شنبه با انتشار یک پست توییتری اعلام کرد که «ما نسبت به حملهی امروز مطلع هستیم و در راستای آزمایش و ارزیابی راهحلهای پیشنهادی در سریعترین زمان ممکن، در حال همکاری با سایر نهادهای دخیل میباشیم».
پس از دو حملهی اول به شبکهی اتریوم کلاسیک، صرافی شناخته شدهی اوکیاکس اعلام کرد که به دلیل امنیت پایین این شبکهی رمزارز قصد دارد آن را از لیست رمزارزهای قابل مبادلهی خود حذف کند. صرافی کوینبیس(Coinbase) نیز اقدامات امنیتی شدیدی نسبت به این شبکهی رمزارز اتخاذ نموده و مدت زمان لازم برای تایید فرایند واریز و برداشت ETC را به شدت افزایش داده است.
براساس گفتههای سم بانکمن فراید(Sam Bankman-Fried) مدیرعامل صرافی مشتقات افتیاکس(FTX)، پس از حملهی اخیر به شبکهی اتریوم کلاسیک، آنها در حال تجدید نظر در رابطه با قراردادهای آتی دائمی شبکهی اتریوم کلاسیک هستند.
صحبتهای وی درحالیست که صرافی افتیاکس از مبادلات نقطهای شبکهی اتریوم کلاسیک پشتیبانی نمیکند و ناامنی شبکهی ETC هم تاثیر مستقیمی بر خطر ارائهی قراردادهای آتی نخواهد داشت.
تاثیر کم
با این وجود، به نظر میرسد که رمزارز ETC تحت تاثیر این حملات قرار نگرفته و هر واحد رمزارز ETC با قیمت ۶/۸۶ دلار مبادله میشود. این رقم نسبت به روزی که حملهی ۵۱ درصد دوم شکل گرفت، تنها ۴ درصد کاهش یافته است. رمزارز اتریوم کلاسیک در ماه آگوست با قیمتی بین ۶ تا ۸ دلار در بازار رمزارزها مبادله شده است.
نظر شما در رابطه با حملهی سوم به شبکهی اتریوم کلاسیک و امنیت ضعیف این شبکهی رمزارز چیست؟ چه راهکاری برای افزایش امنیت و مقابله با چنین حملاتی وجود دارد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.