اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

بانک فدرال رزرو در حال ساخت اولین رمزارز بانکی آمریکا است

بانک فدرال رزرو شعبه‌ی بوستون با همکاری دانشگاه ام‌آی‌تی(MIT) در حال بررسی روند ساخت یک رمزارز بانکی با مقیاس‌پذیری بالا می‌باشد

نکات برگزیده مطلب
  • چندی قبل شایعاتی در رابطه با بررسی روند ساخت و تولید رمزارز بانکی توسط بانک فدرال رزرو آمریکا منتشر شده بود، حال به نظر می‌رسد که شعبه‌ی بوستون فدرال رزرو با همکاری بخش ارزهای دیجیتال دانشگاه فناوری ماساچوست(DCI) در تلاش برای ساخت یک رمزارز بانکی با کاربری عمومی است.

رمزارز بانکی آمریکا

بخش ارزهای دیجیتال دانشگاه فناوری ماساچوست(DCI) قرار است در راستای طراحی و توسعه‌ی یک ارز دیجیتال به شعبه‌ی ایالت بوستون بانک فدرال رزرو کمک کند. گفته شده که این رمزارز بانکی با هدف مقیاس‌پذیری برای استفاده‌ی عموم مصرف‌کنندگان عرضه خواهد شد.

رمزارز بانکی CBDC

دها نارولا(Neha Narula) مدیر بخش ارزهای دیجیتال در دانشگاه MIT اعلام نموده که «ما در حال تلاش براس ایجاد یک سیستم معاملاتی با توان بالا و تاخیر بسیار کم هستیم که مصرف کننده به سادگی بتواند از آن استفاده کند. این سیستم باید امنیت و انعطاف‌پذیری لازم برای تعریف یک پول ملی را هم داشته باشد».

پروژه‌ی مشترک این دو سازمان که سال‌هاست با یکدیگر همکاری نزدیک دارند، هنوز هم در مراحل اولیه‌ی خود قرار دارد و اطلاعات زیادی در رابطه با آن تا به امروز منتشر نشده است. با این حال، تمرکز توسعه‌دهندگان بر روی ساخت نسخه‌ی جدید از دفاتر دیجیتال بین بانکی نیست، بلکه آن‌ها به دنبال چیزی هستند که قابلیت استفاده توسط مصرف‌کنندگان و عموم مردم را داشته باشد.

برآورد و تخمین زدن توان عملیاتی مورد نیاز برای چنین فناوری بسیار دشوار است، اما با در نظر گرفتن این موضوع که جمعیت آمریکا چیزی حدود ۳۳۰ میلیون نفر بوده و دلار این کشور پرکاربردترین واحد پولی در جهان به شمار می‌آید(حتی برخی کشورها به صورت رسماً آن رو پذیرفته‌اند)، این توان عملیاتی باید خیلی بالاتر از اعداد و ارقام معمول باشد.

ساخت یک فناوری جدید

به گفته‌ی خانوم نارولا وظیفه‌ی بخش ارزهای دیجیتال دانشگاه فناوری ماساچوست ساخت یک فناوری جدید است که تحت مجوز دانشگاه MIT منتشر خواهد شد. پیش‌بینی شده است که این پروژه طی دو تا سه سال آینده به بهره‌برداری رسیده و به صورت عمومی عرضه شود؛ صحبت‌های نهایی در رابطه با این موضوع که آیا در نهایت از این ارز دیجیتال جدید به عنوان یک دلار دیجیتال و جایگزین احتمالی برای پول نقد فعلی استفاده خواهد شد یا خیر هم بر عهده‌ی قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران است. به نظر می‌رسد که از موضوعات اساسی و مورد بحث در رابطه با این پروژه تصمیم‌گیری در مورد سطح حریم خصوصی و ناشناس بودن مصرف‌کنندگان است.

دها نارولا در رابطه با این موضوع اعلام نموده که:

بنابراین در سال دوم، ما به طور دقیق‌تر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که برای دستیابی به حریم خصوصی و ناشناس بودن در این پروژه به چه چیزهایی نیاز خواهیم داشت، در عین حال سازگاری با قوانین و مقررات موجود هم در نظر گرفته خواهد شد. Neha Narula

محققان و توسعه‌دهندگان این پروژه فناوری‌های موجود را بررسی کرده‌اند و هیچ مورد مناسبی برای پیشبرد اهداف خود پیدا نکرده‌اند. بنابراین، بخش DCI وظیفه‌ی ساخت یک فناوری کاملاً جدید و قابل بهره‌برداری است:

به نظر ما هیچ یک از پلت‌فرم‌های موجود به طور خاص برای بهره‌برداری از رمزارزهای بانکی(CBDC)ها طراحی نشده‌اند؛ و مطمئن نیستیم که این فناوری‌ها توانایی رفع الزامات مورد استفاده توسط رمزارز بانکی را داشته باشند. البته شاید پلت‌فرم‌های موجود توانایی انجام این کار را داشته باشند، اما وظیفه‌ی ما این است که کار را از ابتدا شروع کرده و هر آنچه در رابطه با یک رمزارز بانکی جدید در نظر داریم را طراحی کنیم. The MIT Digital Currency Initiative

بلاک‌چین آری یا نه؟

در حال حاضر، خانوم نارولا در رابطه با این موضوع که آیا اساس و پایه‌ی این رمزارز بانکی جدید فناوری بلاک‌چین خواهد بود یا خیر، هیچ اظهار نظری نکرده است. وی در رابطه با این سوال پاسخ داد که «ما در حال ایجاد طرحی هستیم که بهترین بهره‌وری را از سیستم‌های توزیع شده و رمزگذاری شده در اختیارمان قرار دهد».

بخش ارزهای دیجیتال دانشگاه فناوری ماساچوست جندی قبل فناوری‌های زیرساخت پروژه‌ی لیبرا(Libra پروژه‌ی رمزارزی فیس‌بوک) را مورد بررسی قرار داده است؛ به گفته‌ی نارولا، گرچه این فناوری جالب به نظر می‌رسد، اما بانک‌های مرکزی تمایلی ندارند که از یک فناوری ساخته شده توسط بخش خصوصی استفاده کنند، یک فناوری که کنترل کامل آن را در دست ندارند.

وی در ادامه توضیح داد که گرچه DCI برای روند توسعه‌ی این پروژه چندین فعال حوزه‌ی رمزنگاری را در اختیار گرفته است، اما ممکن است در آینده از کمک‌های خارجی بهره ببرند. همچنین اعلام شده است که تمامی تحقیقات و کد‌های تولید شده توسط DCI که در طول پروژه مورد استفاده قرار گرفته‌اند، در آینده به صورت عمومی در دسترس قرار خواهند گرفت.

در حال حاضر مشخص نیست که این تنها پروژه‌ی ارز دیجیتال دولت ایالات متحده است یا خیر، اما اگر چنین باشد، به نظر می‌رسد که در زمینه‌ی تولید ارزهای دیجیتال کشور آمریکا بسیار عقب‌تر از چین بوده و در این رقابت پیروز میدان نیست.

نظر شما در رابطه با تلاش‌های بانک فدرال رزرو در راستای توسعه‌ی اولین رمزارز بانکی چیست؟ آیا دولت این کشور در حال تلاش برای رقابت با چین در زمینه‌ی ارزهای دیجیتال است؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا