
با توجه به تاثیرگذاری احساسات بر تصمیمات معاملهگران، شناخت این پدیده اهمیت دارد. در این مقاله، پنج حس مختلف را که یک معاملهگر موفق باید در زمان سرمایهگذاری بر آنها تسلط داشته باشد را بررسی میکنیم.

روانشناسی فعالیت در بازارهای مبادلاتی و کنترل احساسات
یادگیری در رابطه با روانشناسی مبادلات میتواند به شما کمک کند تا احساسات خود را درک کنید و استراتژی صحیحی را برای انجام معاملات پیادهسازی کنید. یک معاملهگر موفق در زمان سرمایهگذاری بر روی رمزارزها باید بر پنج حس مختلف خود کنترل داشته باشد. این احساسات عبارتند از:
- طمع
- ترس
- امید، وسواس و اعتماد به نفس بیش از حد
- خستگی
- ناامیدی
اگرچه حسهای دیگری نیز در انسانها وجود دارند، پنج حس اشاره شده به شدت تصمیمگیری معاملهگران را تحت تاثیر قرار میدهند. اعمال اصول انضباط شخصی و پایبندی به برنامهی معاملاتی موثر برای مقابله با تاثیر احساسات بر فعالیت معاملهگران ضروری بهنظر میرسد.
شما میتوانید با استفاده از کمک مشاوران و شناسایی و کنترل احساساتی که فعالیت معاملهگران را تحت تاثیر قرار میدهند استراتژی سودآور معاملات رمزرازها را ایجاد کنید.
طمع
هر سرمایهگذاری تحت تاثیر حس طمع قرار گرفته و تصمیماتی را اتخاذ میکند که در چهارچوب استراتژی معاملاتی قرار ندارد. برخی از سرمایهگذاران با رعایت مجموعهای از قوانین و اصول مدیریت مالی این احساسات را کنترل میکنند. در همین زمان، دیگران نمیتوانند حس طمع خود را کنار بگذارند و فعالیت معاملاتی خود را به قمار تبدیل میکنند.
ما انسانها بهطور طبعیی به اخبار خوب واکنش مثبتی نشان میدهیم. اما حرص و طمع میتواند تصمیمات عجولانه را به همراه داشته باشد و در نهایت به فاجعهی تجاری منجر گردد. بنابراین، ایجاد سیستم مدیریت مالی میتواند به شما کمک کند تا زمان دستیابی به هدف فعالیت معاملاتی خودتان را متوقف کنید. به همین ترتیب میتوانید بر حس طمع کنترل داشته باشید.
ترس
حس طمع و ترس به یکدیگر شباهت دارند؛ یعنی زمانی که میترسید تمایل دارید در زمان انجام مبادلات واکنش منفی را ابراز نمایید. این حس معمولا موجب میشود تا معاملهگر زودتر و با کسب سود کم از موقعیت معاملاتی خود خارج شود و یا به دلیل انتشار خبرهای منفی معاملهای را انجام ندهد.

ترس از شناسایی زیان و عدم خروج به موقع از موقعیت معاملاتی نیز معمولا به زیان گستردهتری منجر میگردد. بنابراین حس ترس را نیز میتوان با بهکارگیری سیستم مدیریت مالی موثر تحت کنترل قرار داد. این رویکرد به شما کمک میکند با تنظیم محدودهی قابل تحمل(حد سود و حد ضرر) ریسک معاملات را بهطور شخصی مدیریت کنید.
امید، اعتماد به نفس بیش از حد و وسواس
امید برای موفقیت در زندگی ضروری است. با این وجود، امید بیش از حد ممکن است بر زندگی تاثیر منفی بگذارد. همین اصل بر فعالیت معاملهگران در بازارهای معاملاتی نیز حکمفرما است.
زمانی که امیدوارید فرصت معاملاتی بازدهی بالایی را برای شما به همراه داشته باشد، از دست دادن آن منطقی بهنظر نمیرسد اما اعتماد بیش از حد میتواند زیان گستردهای را به همراه داشته باشد.
از طرف دیگر، در یک موقعیت معاملاتی نادرست مقداری پول از دست دادهاید اما به دلیل امید به تغییر شرایط از این موقعیت خارج نمیشوید.
خستگی
گاهی اوقات در زمان فعالیت در بازار معاملاتی دچار خستگی میشوید، در حالی که این فعالیت در بازار تمرکز شما را بر پلتفرم معاملاتی کاهش میدهد. شما ممکن است با تکرار یک رویکرد خاص دچار خستگی شوید و به فعالیتهای دیگری همانند وبگردی در صفحات اینترنتی بپردازید.
در زمان خستگی ممکن است فرصتهای معاملاتی متعددی را از دست بدهید. برای جلوگیری از این موضوع باید اولویتهای خودتان را مشخص کنید و هرگز در زمان معاملات توجه خود را به فعالیتهای دیگر معطوف نکنید.
ناامیدی
ناامیدی زمانی اتفاق میافتد که یک اشتباه را چند مرتبه تکرار کنید، ریسک معاملات را نادیده بگیرید، قوانین را بشکنید و غیره. زمانی که اشتباهات احساسی را تکرار کردید، موقعیت را بازبینی کنید و در همین راستا رفتار حرفهای و روش کنترل بر احساساتتان را بیاموزید.
در این حالت، باید معاملات را برای چند روز متوقف کنید و در این زمان برای بازیابی آرامش تلاش کنید. پیش از آغاز مجدد فعالیت در بازار معاملاتی، اشتباهاتتان را بررسی کنید و تلاش کنید چهارچوبی را برای جلوگیری از این اشتباهات ایجاد کنید.
نتیجهگیری
رمزارزها ویژگیهای منحصربفردی را نسبت به ابزارهای مالی سنتی به کاربران پیشنهاد میکنند و انتظار میرود که همزمان با بلوغ این حوزه افراد بیشتری فعالیت در بازار مبادلات رمزارزها را تجربه کنند.

کنترل احساسات برای دستیابی به موفقیت اهمیت بالایی دارد. بنابراین، بر روی ایجاد سیستم مدیریت مالی تمرکز کنید و هرگز قوانین خودتان را زیرپا نگذارید. ممکن است در زمان اجرای قوانین فرصتهای متعددی را از دست بدهید اما هرگز نباید این قوانین را نادیده بگیرید. شما میتوانید پس از تجزیه و تحلیل معاملات این قوانین را اصلاح کنید.
نظر شما نسبت به تاثیرگذاری احساسات بر فعالیتهای شما در بازارهای مالی چیست؟ آیا روش ارائه شده در این مقاله را برای فعالیت در بازارهای مالی مورد استفاده قرار خواهید داد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.