قیمت اتر از سوی یک طرح کلاهبرداری تهدید میشود
هیجان گستردهی فعالان صنعت رمزارزها پیرامون سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز(DeFi) ممکن است بزودی به بدترین کابوس فعالان صنعت رمزارزها تبدیل شود. با این وجود، سرمایهگذاران فعال در پلتفرمهای ارائهی وام و یا سرویسهای کسب سود از استخرهای نقدینگی دلیل احتمالی این پدیده محسوب نمیشوند. در عوض شرکتکنندگان در طرح بزرگ کلاهبرداری که توسط چند متخصص صنعت بلاکچین با عنوان پانزی امالام(Ponzi/MLM) نامگذاری شده است مسئول این سناریوی احتمالی شناخته میشوند که قیمت اتر را تهدید میکند.
در حقیقت، هشدار اخیر کارشناسان نسبت به پروژهی پُر ریسک فورسیج(Forsage) منتشر شده است که در اکوسیستم سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز راهاندازی شده است. این پروژه نیز همانند دیگر پروژههای کلاهبرداری در صنعت رمزارزها همانند پلاس توکن(PlusToken)، بیتکانکت(Bitconnect) و وان کوین(Onecoin) بازدهی کاملا جذابی را به قربانیان احتمالی پیشنهاد میدهد و با ورود افراد بیشتر به این حوزه جذابیت این طرح نیز افزایش مییابد.
فورسیج(Forsage) چیست؟
اصول عملکرد فورسیج به این شکل است که شخصی در ابتدا 0.05 اتر(ETH) برای پیوستن به پروژه پرداخت میکند. این پروژه برای عضویت هر فرد با استفاده از لینک فورسیج 0.025 اتر به فرد معرف پرداخت میکند. 0.025 اتر باقی مانده به اعضاء بالاترین سطح هرم ارسال میگردد و در نتیجه بخش بزرگی از داراییها به افراد ناشناسی پرداخت میشود که در راس این هرم قرار دارند و احتمالاً سازندگان این طرح هرمی هستند.
اما زمانی که اعتماد کاربران نقض شود، در نتیجهی هجوم سرمایهگذاران برای خارج کردن داراییهایشان این هرم دیگر پایدار نخواهد بود. در نتیجهی وقوع این سناریو کاربران و اعضاء راس هرم با فروش اترهای جمعآوری شده احتمالا موجب کاهش قیمت اتر در بازارهای نقدی مبادلات خواهند شد. دوی ون(Dovey Wan)؛ بنیانگذار شرکت مدیریت داراییهای پریمیتیو ونچرز(Primitive Ventures) به تجربهی این سناریو در آینده معتقد است.

طرح کلاهبرداری فورسیج در آستانهی سقوط است
این متخصص صنعت رمزارزها رفتار کاربران در طرح فورسیج را بررسی کرده و سپس نتیجهگیری خود را در میان دنبالکنندگانش به اشتراک گذاشته است. قرارداد هوشمند فورسیج تنها در طول 30 روز گذشته به ارزش 35.2 میلیون دلار اتر دریافت کرده است. با این وجود، بررسی دادهها نشان میدهد که حجم کل اترهای تزریق شده به قراردادهای هوشمند در حال کاهش است. این روند هشدار دهنده در طرحهای کلاهبرداری درآستانهی سقوط قابل مشاهده است.

فورسیج تیم توسعهدهندهی مشخصی ندارد و درصورت بروز خطا هیچ راهی برای پیگیری مشکلات وجود نخواهد داشت. در وب سایت این پروژه اعلام شده است:
موفقیت افراد به خود آنها بستگی دارد. هیچ ریسکی در پلتفرم فورسیج وجود ندارد. شما باید برای پس گرفتن هزینهی عضویت یک نفر را به پلتفرم دعوت کنید. وبسایت فورسیج
نظر شما نسبت به تهدید قیمت اتریوم از سوی یک پروژهی کلاهبرداری مشابه توکنپلاس چیست؟ آیا کاربران فورسیچ به سرنوشت مشابه کاربران دیگر طرحهای کلاهبرداری دچار خواهند شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.