
- در حال حاضر کشور ایالات متحده قوانین مشخصی در زمینهی رمزارزها و فناوری بلاکچین نداشته و هر ایالت این کشور رویکرد متفاوت خود(گاهاً ضد رمزارزها) را اتخاذ کرده است. با این حال، اخبار منتشر شده نشان میدهد که قانونگذاران ۴۸ ایالت سراسر این کشور اکنون گرد هم آمدهاند تا یک چهارچوب نظارتی منسجم و کامل برای این حوزه و کسب و کارهای مرتبط تدوین کنند. به گفتهی آنها اتخاذ چنین رویکردی علاوه بر کاهش هزینههای جاری و آزادسازی منابع دولتی، منجر به پیشبرد اهداف آمریکا در زمینههای مختلف خواهد شد.
یک چهارچوب نظارتی یکپارچه
اخبار مربوط به چهارچوب نظارتی مربوط به حوزهی رمزارزها در ایالات متحده حاکی از آن است که قانونگذاران ایالتی این کشور در حال بررسی لوایح و مقررات مختلف با هدف پیشبرد و پیشرفت آمریکا در بازار رمزارزها و فناوری بلاکچین هستند.
اخبار فوق نشان میدهد که قانونگذاران و تنظیمکنندگان مالی در ۴۸ ایالت اکنون به دنبال یک مجموعهی واحد از قوانین و چهارچوبهای نظارتی برای شرکتهای حوزهی فناوری مالی و صنعت رمزارزها هستند. این رویکرد نظارتی جدید قرار است ۷۸ شرکت حوزهی پرداخت از جمله پیپل(PayPal)، وسترن یونیون(Western Union) و کسب و کارهای مرتبط با رمزارز را تحت پوشش قرار دهد.

به عنوان بخشی از این طرح جدید، قرار است که کنفرانس ناظران و سرپستان بانکهای دولتی ایالات متحده(CSBS) یک چهارچوب ارائهی مجوز واحد به شرکتهای فعال حوزهی خدمات مالی ارائه کنند.
همچنین گفته شده که قانونگذاران چند ایالت نیز بر روند صدور مجوز و روند تطابق با قوانین جدید نظرات خواهند داشت. این برنامهی اعطای مجوز شامل عناصری خواهد بود که بر مسائل مرتبط با امنیت سایبری و پروتکلهای مبارزه با پولشویی(AML) تمرکز ویژهای دارند.
کاهش هزینههای جاری و آزادسازی منابع
با اجرایی شدن این طرح اعطای مجوز واحد، شرکتهای فعال حوزهی رمزارز که در خاک ایالات متحده فعالیت دارد، دیگر لازم نیست با قوانین متفاوت هر ایالات دست و پنجه نرم کرده و همواره به دنبال ارائهی یک راهکار ویژه جهت انطباق با آنها باشند. این چهارچوب جدید همچنین باعث کاهش قابل توجهی هزینههای مربوط به انطباق و اتخاذ قوانین و دستورالعملها خواهد شد، هزینههای هنگفتی که باعث میشد شرکتهای حوزهی کریپتو تمایلی به گسترش فعالیتهای خود نداشته باشند.
جدا از صرفهجویی در هزینهها، این چهارچوب معین و واحد باعث خواهد شد که شرکتهای حوزهی رمزارز در راستای پیگیری برنامههای توسعه و گسترش فعالیت خود قدم بردارند. این درحالیست که تا پیش از این، هر ایالت در آمریکا قوانین و مقررات مختص به خود را داشت و برخی از آنها به هیچ عنوان با حوزهی رمزارز سازگار نبودند.
به گفتهی جان ریان(John Ryan) رئیس کنفرانس ناظران و سرپستان بانکهای دولتی ایالات متحده، این رویکرد باعث تضعیف و از بین رفتن قدرت نظارتی قانونگذاران ایالتی نمیشود؛ در عوض، وی استدلال میکند که قرار است از مزایای اشتراکگذاری یک فرهنگ اطلاعاتی بهرهمند شوند.
طبق آنچه در بیانیهی مطبوعاتی آژانس CSBS آمده است، این رویکرد جدید ارائهی مجوز به آزادسازی منابع دولتی نیز کمک شایانی خواهد کرد.
نظر شما در رابطه با این رویکرد نظارتی آمریکا و تصویب یک چهارچوب قانونی یکپارچه برای رمزارزها و فناوری بلاکچین چیست؟ آیا آمریکا قصد دارد تا به قطع حوزهی کریپتو تبدیل شده و در این زمینه هم با چین به رقابت بپردازد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.