- پیشرفت فنآوری امروزه امکان صرفهجویی و بازیافت انرژی را در مکانهای مختلفی ایجاد کرده است. با این وجود عدم ارائهی مشوقهای کافی در این زمینه عدم تمایل صنایع مختلف را موجب شده است. کاهش فشار گاز در ایستگاههای تقلیل فشار گاز معمولا با استفاده از روشهای سنتی صورت میگیرد و انرژی گاز در این فرآیند به هدر میرود. با این وجود امکان استفاده از توربینهای انبساطی برای تولید برق از این محل وجود دارد و بهنظر میرسد امکان استخراج رمزارز و کسب درآمد از محل انرژی بازیافت شده در این روش، اجرای این طرح را در سه نیروگاه کشور موجب شده است.
فروش برق حاصل از توربینهای انبساطی سه نیروگاه به ماینرها
اعمال تعرفهی صادراتی برای صنعت استخراج رمزارز همواره مورد انتقاد فعالان این صنعت قرار داشته است و با وجود افزایش قیمت دلار و رمزارزها نیز رقابت ماینرهای ایرانی با سایر فعالان این حوزه در سراسر جهان با چالشهای متعددی مواجه است. از طرفی بر اساس گزارش کوینیت، ظرفیت مازاد نیروگاهها در فصول سرد سال بدون استفاده باقی مانده است که زیان مالکان نیروگاهها را نیز به همراه داشته است. اما بهنظر میرسد که با طرح فروش برق حاصل از توربینهای انبساطی سه نیروگاه کشور به ماینرها گام بزرگی در جهت تصحیح این رویکرد برداشته شده است.
بر اساس اعلام شرکت تولید برق حرارتی ایران، محسن طرزطلب؛ مدیرعامل این شرکت اخیراً اعلام کرده است که نوسانات شدید قیمت ارز و ثبات قیمت فروش برق به مشترکان شکاف گستردهای را در میان درآمد و هزینهی شرکت برق موجب شده است. وی ایجاد منابع درآمد پایدار را یکی از اهداف اصلی صنعت برق ایران عنوان کرده است.
طرزطلب استخراج و فروش رمزارزها را یکی از روشهای کسب درآمد در صنعت برق اعلام کرده است. وی افزود که بر اساس قوانین و مقررات ابلاغی هیات وزیران و وزارت نیرو امکان استفاده از انرژی الکتریکی تولید شده توسط واحدهای نیروگاههای توربین انبساطی برای استخراج رمزارز فراهم شده است.
توربینهای انبساطی انرژی را بازیافت میکنند
بر اساس اظهارات مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی توربینهای انبساطی از سوخت گاز، گازوئیل یا مازوت برای تولید برق استفاده نمیکنند و در عوض از طریق کاهش فشار گاز ورودی به نیروگاه برق تولید میشود. از طرفی برق تولید شده با استفاده از این روش در شبکهی داخلی تزریق و مصرف میشود و به شبکهی سراسری متصل نیست.
طرز طلب اعلام کرد که در سه نیروگاه رامین اهواز، نکا و شهید منتظری تجهیزات مربوط به تولید برق از توربینهای انبساطی نصب شده است. وی افزود که در این سه نیروگاه مجموعاً 30-40 مگاوات ظرفیت تولید برق از توربین انبساطی وجود دارد که در این مرحله تنها 15 مگاوات برای استخراج رمزارزها در نظر گرفته شده است و درآینده اسناد مزایدهی آن در سایت ستاد ایران بارگزاری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی اظهار داشت: «تلاش میشود درآمد حاصل از این بخش برای بهسازی و نوسازی نیروگاهها مورد استفاده قرار بگیرد.»
نظر شما نسبت به اظهارات اخیر مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی و استفاده از انرژی الکتریکی حاصل از بهکارگیری توربینهای انبساطی برای استخراج رمزارز چیست؟ آیا در آینده ایجاد طرحهای تشویقی بیشتری را برای صرفهجویی و بازیافت انرژی و امکان فروش انرژی الکتریکی حاصله را به ماینرها شاهد خواهیم بود؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.