- کلاهبرداری، سرقت و فعالیتهای تبهکارانه همواره موضوعات جذابی برای ساخت یک فیلم و یا سریال محسوب میشوند. پروژهی کلاهبرداری وانکوین که زمانی طی مسیر موفقیت بیت کوین را به قربانیان وعده میداد، هماکنون به موضوع ساخت فیلم «فیک(جعلی)» تبدیل شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، کیت وینسلت(Kate Winslet) بازیگر فیلم تایتانیک نیز در این فیلم حضور خواهد داشت.
ساخت فیلم «فیک» با موضوع رمزارزها
در طول تاریخچهی صنعت رمزارزها که با تولد بیت کوین آغاز شده است پروژههای مختلفی تلاش کردهاند تا مسیر موفقیت بزرگترین رمزارز بازار را تکرار کنند. در این میان سودجویان و کلاهبرداران نیز شرایط حاکم بر صنعت رمزارزها را برای فعالیت مخرب خود مناسب ارزیابی کرده و پروژههای کلاهبرداری متعددی را راهاندازی کردهاند.
پروژهی کلاهبرداری بیتکانکتکوین(Bitconnect)، پلاس توکن(Plus token) و وان کوین(OneCoin) از جمله طرحهای کلاهبرداری شناخته شده محسوب میشوند.در حقیقت این طرحها و داستان آنها به حدی جالب بهنظر میرسد که ساخت یک فیلم بر اساس داستان پروژهی وانکوین کلید خورده است.
کیت وینسلت(Kate Winslet)؛ بازیگر آمریکایی فیلم تایتانیک و برندهی جایزهی اسکار نیز در این فیلم ایفای نقش خواهد کرد. این فیلم که در هالیوود ساخته خواهد شد داستان واقعی زندگی یکی از قربانیان این طرح کلاهبرداری را روایت خواهد کرد.
بر اساس گزارش وبسایت دِدلاین(Deadline)؛ کیت وینکلوس قرارداد ایفای نقش در فیلم «فیک(Fake) به معنای جعلی» را منعقد کرده است. داستان این فیلم از کتاب جن مکآدام(Jen McAdam) و داگلاس تامسون(Douglas Thompson) سرچشمه گرفته است. مکآدام که تهیه کنندگی این فیلم را بر عهده خواهد داشت، یکی از قربانیان پروژهی رمزارزی وان کوین محسوب میگردد.
اسکات زد برنز(Scott Z. Burns) نویسندگی و کارگردانی فیلم «جعلی» را برعهده خواهد داشت. وی نویسندگی و گزارش درام سیاسی یازده سپتامبر بر اساس گزارش سازمان سیا را نیز بر عهده داشته است.
پروژهی کلاهبرداری وانکوین
پروژهی کلاهبرداری وانکوین در سال 2014 توسط روجا ایگناتووا(Ruja Ignatova) در بلغارستان بنیانگذاری شده است. وانکوین در ابتدا برای جذب کاربران ساختار رایج بازاریابی چند سطحی را مورد استفاده قرار داده است اما پس از شکوفایی صنعت رمزارزها و با وجود آنکه این پروژه از فنآوری بلاکچین نیز بهرهمند نشده بود، تکرار موفقیت بیت کوین به قربانیان وعده داده شده است.
مکآدام که گروه حمایت از قربانیان پروژهی کلاهبرداری وانکوین را راهاندازی کرده است، اظهار داشت که پیش از درک این حقیقت که پروژهی وانکوین از فنآوری بلاکچین بهره نمیبرد و در نتیجه قادر به ارائهی محصول رمزارزی نخواهد بود، وی، خانواده و دوستانش بیش از 250,000 یورو(298,800 دلار) را در این پروژه از دست دادهاند.
ایگناتووا در تاریخ هفتم می به پولشویی، کلاهبرداری و جعل اوراق بهادار متهم شده است. با این وجود، وی از سال 2017 تاکنون بهطور عجیبی ناپدید شده است. کنستانین ایگناتووا(Konstantin Ignatova)؛ برادر بنیانگذار پروژهی وانکوین نیز در ماه مارس با اتهامات مشابهی متهم شده است. وی در آن زمان پذیرفت که بر علیه خواهرش شهادت دهد. ارزش داراییهای از دست رفتهی قربانیان این پروژه 5 میلیارد دلار برآورد شده است.
فیلم فیک نخستین اثر سینمایی برای پروژهی وانکوین محسوب نمیشود. در همین زمان شبکهی تلوزیونی بیبیسی(BBC) در حال ساخت یک برنامهی تلوزیونی در رابطه با ایگناتووا است.
نظر شما نسبت به ساخت فیلمسینمایی در رابطه با پروژهی کلاهبرداری وانکوین چیست؟ آیا چنین برنامههایی چهرهی صنعت رمزارزها را مخدوش خواهند ساخت و یا با افزایش آگاهی عمومی کاهش تعداد قربانیان بعدی پروژههای کلاهبرداری را به همراه خواهند داشت؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.