- علیرغم گذشت مدت کوتاهی از راهاندازی شبکهی اصلی شلی(Shelley) توسط تیم توسعهی کاردانو(IOHK)، آنها با انتشار گزارشی از برنامههای آتی و نقشهی راه جدید رونمایی کردند. به گفتهی توسعهدهندگان کاردانو، قرار است تا پایان ماه مارس ۲۰۲۱ شاهد عرضهی شبکهی اصلی گوگن(Goguen) و آغاز فعالیتهای آن باشیم. تحلیلگران و فعالان حوزهی رمزارز بر این باوراند که راهاندازی گوگن میتواند باعث به چالش کشیدن اتریوم شود، زیرا پس از آغاز کار گوگن شبکهی کاردانو غیرمتمرکز شده و زبانهای برنامهنویسی متعددی جهت توسعهی قراردادهای هوشمند در اختیار کاربران قرار میدهد.
آیندهی کاردانو
علاوه بر اخبار منتشر شده در رابطه با راهاندازی سیستم پاداشدهی مداوم در شبکهی اصلی شلی(Shelley) به نظر میرسد که کاربران و طرفداران کادانو باز هم اطلاعیهها و اخبار مثبت و خوشحال کنندهی دیگری نیز دریافت کردهاند. توسعهدهندگان این پروژهی رمزارزی محبوب اخیراً از یک نقشهی راه توسعهی جدید رونمایی کردهاند که در آن مراحل مختلف توسعه و آیندهی این شبکهی رمزارزی به نمایش درآمده است. به گفتهی توسعهدهندگان کاردانو، پس از شلی قرار است روند توسعهی شبکهی گوگن(Goguen) آغاز شود.
پس از مدتها انتظار، علاقهمندان میتوانند نسبت به راهاندازی و استقرار شبکهی اصلی گوگن امیدوار باشند. تیم توسعهی کاردانو(IOHK) اخیراً گزارشی در رابطه با این موضوع منتشر نموده و در بخشهای مختلف آن به جزئیات روند توسعه پرداخته است. نقشهی راه ارائه شده توسط این تیم نشان میدهد که روند توسعه و راهاندازی گوگن تا ماه مارس ۲۰۲۱ ادامه خواهد یافت.
یک پروژهی بلند پروازانه
با در نظر گرفتن مدت زمان لازم برای توسعه و راهاندازی شبکهی اصلی شلی، به نظر میرسد که چهارچوب زمانی آغاز کار شبکهی اصلی گوگن کمی بلند پروازانه و غیرمحتمل به نظر میرسد.
شبکهی شلی پیش از عرضه چندین مرتبه با مشکلات و چالشهای متفاوت روبرو شد و توسعهدهندگان مجبور شدند بارها و بارها تاریخ عرضهی شبکهی اصلی آن را به تعویق بیاندازند. بر همین اساس به نظر میرسد که چهارچوب زمانی ارائه شده در رابطه با عرضهی شبکهی اصلی گوگن بسیار غیرمنتظره است، به علاوه اینکه شبکهی گوگن بسیار قدرتمندتر و پیچیدهتر از شلی طراحی شده است.
کاردانو با استفاده از گوگن به جنگ اتریوم میرود
بسیاری از تحلیلگران و فعالان بازار بر این باوراند که راهاندازی شبکهی اصلی گوگن باعث به چالش کشیدن اتریوم خواهد شد. شاید دلیل اصلی این امر روشهای تسهیل شدهی گوگن برای رمزگذاری قراردادهای هوشمند و ارائهی زبانهای برنامهنویسی مختلف است که کار را برای توسعهدهندگان سادهتر میکند.
توسعهدهندگان در شبکهی اتریوم تنها میتوانند از زبان برنامهنویسی سالیدیتی(Solidity) استفاده کنند. درحالیکه زبان برنامهنویسی جدید پلوتوس که برای توسعهی قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار میگرد، دارای قابلیتهای پیشرفتهتر و پیچیدهای است که باعث تسهیل فعالیت توسعهدهندگان میشود. این برخلاف زبان برنامهنویسی شبکهی اتریوم است که تنها اجازه میدهد کدهای موجود را کپی کرده و اصلاحات جزئی در آن اعمال کنید.
علاوه بر این، گوگن همراه با زبان برنامهنویسی مارلو(Marlowe) عرضه میشود که به کاربران غیرفنی و تازهکار اجازه میدهد به سادگی قرارداد هوشمند بسازند. این ویژگی منحصر به فرد باعث گسترش چشمگیر پایگاه کاربری شبکهی کاردانو خواهد شد.
کاربران اتریوم میتوانند به سمت کاردانو حرکت کنند
به نظر میرسد که ویژگیهای چشمگیر و پیشرفتهی شبکهی اصلی گوگن باعث خواهد شد تا توسعهدهندگان و شرکای شبکههای دیگر به سمت کاردانو جذب شوند. در این حالت، ممکن است توسعهدهندگان شبکهی اتریوم هم به شبکهی کاردانو را ترجیه دهند.
یکی از اصلیترین جنبههای پیشرفت شبکهی کاردانو میتواند حرکت از سیستم متمرکز فعلی به سمت یک سیستم غیرمتمرکز باشد. انتظار میرود که این امر پس از راهاندازی شبکهی گوگن و پشتیبانی از یک شبکهی کاملاً غیرمتمرکز توسط کاردانو، امکانپذیر شود.
نظر شما در رابطه با نقشهی راه توسعهی کاردانو چیست؟ آیا در آیندهای نه چندان دور شاهد پیشرفت این شبکهی رمزارزی و به چالش کشیدن اتریوم خواهیم بود؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.