
- باجافزارها امروزه به یکی از مهمترین نگرانیهای حوزهی امنیت سایبری تبدیل شدهاند بهطوری که در هر ده ثانیه یکبار یک قربانی مورد هدف این نوع حملات قرار میگیرد. شرکت کپکام که توسط عناوین مشهور سری رزیدنت اویل(Resident Evil)، شیطان هم میگرید(Devil May Cry) و ... شناخته میشود نیز به قربانی حملات باجافزارها تبدیل شده است.
حملات باجافزاری امروزه به یکی از مهمترین انواع فعالیتهای مجرمانه تبدیل شده است که رمزارزها را به عنوان روش پرداخت مورد استفاده قرار میدهند. در این حملات طیف گستردهای از قربانیان مورد حمله قرار میگیرند که، افراد عادی، تالارهای شهر، دانشگاهها و مراکز صنعتی را شامل میگردد. با این وجود، در طی چند روز گذشته هکرها هدف جدیدی را به جمع قربانیان این حملات افزودهاند.
شرکت کپکام(Capcom)، شرکت بازی سازی مشهوری است که عناوین محبوبی همانند شیطان هم میگرید(Devil May Cry)، رزیدنت اویل(Resident Evil)، مِگامن(Megaman) و استریت فیشر(Street Fighter) را در کارنامه دارد.
دادههای شرکت کپکام 11 میلیون دلار ارزش دارد
شرکت کپکام در ابتدای نوامبر 2020 در اطلاعیهای اعلام کرد که هدف حملهی کامپیوتری قرار گرفته است. با این وجود، این شرکت در رابطه با نوع حملات توضیحات بیشتری را ارائه نکرده است و تنها اعلام کرد که بخشی از فعالیتهای خود را متوقف کرده است و این حادثه را به مقامات گزارش داده است:
با این وجود، یکی از متخصصان امنیت سایبری با نام مستعار پنکاکلولز(Pancak3lullz) که موفق به بررسی بخشی از کُد بدافزار شده است، اعلام کرده است که شرکت کپکام توسط یک باجافزار مورد حمله قرار گرفته است. وی افزود که این باجافزار توسط یک گروه با نام مستعار رگنار لوکر(Ragnar Locker) توسعه داده شده است.
این متخصص امنیت سایبری اعلام کرد که گروه هکری رگنار لوکر با موفقیت فایلهای موجود در 2 هزار کامپیوتر فعال در شبکهی کپکام را رمزگذاری کرده است و در مقابل ارائهی کلید رمزگشایی به ارزش 11,000,000 دلار بیت کوین درخواست کرده است. در این حمله 2 ترابایت فایل و اطلاعات شرکت کپکام از دسترس خارج شده است.

فایل اسناد، گذرنامهها، گزارشهای فروش، گزارش وضعیت حساب بانکی، قراردادها و تعدادی از پایگاههای داده شامل اطلاعات استراتژیک این شرکت از جمله دادههایی هستند که تحت تاثیر این حمله قرار گرفتهاند.
هر ده ثانیه یک قربانی هدف باجافزارها قرار میگیرد
در حالی که اغلب هکرها در حملات باجافزارها رمزارزهای بیت کوین و مونرو را از قربانیان خود درخواست میکنند، گسترش تعداد این دسته از حملات یک نقطهی تاریک را برای صنعت رمزارزها ایجاد کرده است.
رمزارزها در حقیقت مشکلات ناشی از ردیابی و جابهجایی داراییها را برطرف میسازند و امکان ارسال داراییها به هر نقطه از جهان را امکانپذیر میسازند. در طول چند ماه اخیر ارتکاب این نوع از جرایم به شدت افزایش یافته است، بهطوری که برآورد شده است در طول هر 10 ثانیه یک کسب و کار قربانی حملات باجافزارها قرار میگیرند. در حالی که این زمان در سال 2016 به میزان 2 دقیقه برآورد شده است.
آر.اویل(REvil) امروزه به عنوان یکی از مشهورترین گروههای فعال در حوزهی باجافزارها بهشمار میآید. این گروه در طول چند ماه گذشته چهرههای شناخته شده همانند دونالد ترامپ(Donald Trump)، لیدی گاگا(Lady Gaga) و مدونا(Madonna) را هدف حملات خود قرار داده است.
بدون شک، این پدیدهی نامطلوب به چالش جدی برای نسلی تبدیل شده است که بیش از گذشته به فنآوری دیجیتالی وابستگی یافته است و اصل پشتیبانگیری از اطلاعات حساس را نادیده میگیرد.
نظر شما نسبت به حملهی باجافزاری به شرکت کپکام چیست؟ آیا کپکام برای دسترسی به این اطلاعات تسلیم خواستهی هکرها خواهد شد؟ آیا باجافزارها امروزه به مهمترین چالش امنیت سایبری در این مقطع زمانی تبدیل شدهاند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.