- براساس بیانیهی منتشر شده توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) به نظر میرسد که جی کلیتون(chairman Jay) رئیس این نهاد قانونگذاری قصد دارد تا پایان سال جاری و پیش از موعد مقرر(ماه ژوئن ۲۰۲۱) سمت فعلی خود را ترک کند. جی کلیتون یک از مقامات آمریکایی شناخته شده است که همواره نسبت به صنعت رمزارزها رویکرد سختگیرانه و منفی داشته است، این درحالیست که طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت نهاد نظارتی تحت مدیریت وی نیز طی سالیان گذشته نزدیک به ۱/۵ میلیارد دلار جریمهی مالی بر پروژههای ICO تحمیل کرده است.
کنارهگیری جی کلایتون
براساس بیانیهی مطبوعاتی که امروز از طرف کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) منتشر شده است، به نظر میرسد که جی کلیتون(Jay Clayton) رئیس فعلی کمیسیون فوقالذکر قرار است تا پایان سال جاری از سمت خود کنارهگیری کند. طبق این اعلامیه، به نظر میرسد که وی قصد دارد شش ماه زودتر از برنامهی از پیش تعیین شدهی قبلی یعنی ماه ژوئن ۲۰۲۱ خود را بازنشسته کند.
کلیتون در رابطه با این موضوع اعلام نموده که «کار در کنار مردان و زنان فوقالعاده با استعداد کمیسیون SEC برجستهترین بخش فعالیت شغلی من بود. من به تلاشهای جمعی کارکنان کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در زمینهی پیشبرد یکایک ماموریتهای سهجانبهی این نهاد و همچنین تمرکز بر روی منافع سرمایهگذاران جریان اصلی، افتخار میکند.
وی در ادامهی صحبتهای خود افزود:
اکوسیستم بازارهای سرمایه در آمریکا قویترین و زیرکترین زیرساخت مالی در جهان است، و به لطف سختکوشی تیم SEC ما روند حمایت از سرمایهگذاران را بهبود بخشیدیم، روند تشکیل سرمایه را برای مشاغل کوچک و بزرگتر را ارتقاء دادیم و بازارهای خود را به سمت عملکرد شفافتر و کارآمدتر سوق دادیم. Jay Clayton
آقای کلیتون از ماه می ۲۰۱۷ ریاست کمیسیون SEC را بر عهده داشته است؛ در دورهی تصدی او شاهد بزرگترین جهشهای مثبت بازار بیت کوین و موج گستردهی پروژههای عرضهی اولیهی سکه(ICO) نیز بودهایم. وی در جامعهی رمزارزها غالباً به دلیل موضعگیریهای سختگیرانه شناخته میشود، به ویژه رویکرد وی نسبت به تمام پروژههای ICO که اعلام کرده بود «تقریباً تمام ICOها در حال فروش اوراق بهادار ثبت نشده هستند». البته وی معتقد است که بیت کوین و شاید اتریوم به عنوان «اوراق بهادار» طبقهبندی نمیشوند.
رویکرد یک نهاد دولتی نسبت به صنعت رمزارزها
شایان ذکر است که طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در سالهای اخیر تعداد زیادی از پروژههای ICO را جریمهی نقدی کرده است. این نهاد تنظیمکنندهی بازارهای مالی تنها طی یک سال گذشته بالغ بر ۱/۲۶ میلیارد دلار جریمهی نقدی از پروژههای رمزارزی دریافت کرده است؛ البته بخش قابل توجهی از این مبلغ به واسطهی پروژهی ICO تلگرام جمعآوری شده و قرار است در آیندهای نامعلوم به سرمایهگذاری اصلی بازگردانده شود.
اخیراً آقای کلیتون از خودش رویکرد مثبتی نسبت به پروژهها و محصولات مبتنی بر فناوری بلاکچین نشان داده است. در یک سمینار که چندی قبل به صورت مجازی برگزار شد، وی اعلام کرد که «اینکه تمام درآمدها و [سهامها] توکنیزه شوند، بسیار اتفاق خوبی خواهد بود».
وی همچنین از ایدهی صندوقهای سرمایهگذاری قابل مبادله(ETF) توکنیزه شده نیز استقبال کرده و حمایت خود را از این ایده اعلام نموده است. به گفتهی وی صندوقهای سرمایهگذاری قابل مبادله اساساً نوعی سهام هستند که از تغییرات قیمت یک شاخص خاص تبعیت میکنند. کلیتون در رابطه با این ایده توضیح داده است که «ما حاضریم آن را امتحان کنیم؛ این درب کاملاً باز است. اگر میخواهید به ما نشان دهید که چطور یک محصول ETF را میتوان به صورتی که با افزایش کارایی همراه شود، توکنیزه کرد؛ ما قطعاً خواستار ملاقات با شما خواهیم بود. ما میخواهیم این فرآیند را تسهیل کنیم».
نظر شما در رابطه با کنارهگیری پیش از موعد جی کلیتون رئیس فعلی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده چیست؟ آیا پس از او این نهاد دولتی رویکرد بازتری نسبت به صنعت رمزارزها و پروژههای ICO پیدا خواهد کرد؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.