اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

تجهیزات ماینینگ بیت کوین از همیشه کمیاب‌تر شده‌اند

بررسی وضعیت سفارش‌گیری تجهیزات استخراج رمزارز در وب‌سایت سازندگان این تجهیزات نشان می‌دهد که کل ظرفیت فروش اسیک‌ها تا بهار سال آینده تکمیل شده است

نکات برگزیده مطلب
  • سطح تقاضا در بازار تجهیزات ماینینگ معمولاً به‌طور متناسب با بازار مبادلات رمزارز دچار تغییر می‌شود. بازار صعودی کنونی بیت کوین افزایش تقاضا برای خرید تجهیزات ماینینگ را به همراه داشته است. بررسی این بازار نشان می‌دهد که حجم زیادی از سفارش‌های پیش خرید تجهیزات قدرتمند استخراج بیت کوین تا ماه می سال آینده‌ی میلادی در صف انتظار قرار گرفته‌اند. این موضوع افزایش سطح تقاضا برای خرید این تجهیزات از سوی سرمایه‌گذاران حقوقی(شرکت‌ها و موسسات) را به وضوح نشان می‌دهد.

کمیابی در بازار تجهیزات ماینینگ بیت کوین

وب‌سایت رسمی شرکت بیت‌مین نشان می‌دهد که سفارش‌دهندگان محصولات پرچمدار این شرکت یعنی انت‌ماینر اس19پرو(S19 Pro)، اس19(S19) و تی19(T19) باید برای دریافت سفارشات خود تا ما می 2021 صبر کنند. در حقیقت مشخص می‌گردد که سفارش‌های پیش خرید این تجهیزات تا پیش از تاریخ اشاره شده تکمیل شده است.

اتمام موجودی اسیک بیت‌مین

به‌طور مشابه، رقیب قدرتمند شرکت بیت‌مین یعنی شرکت میکرو‌.بی.تی(MicroBT) نیز وضعیت سفارش محصول پرچمدار خود؛ واتس‌ماینر ام30(WhatsMiner M30) را «اتمام فروش» اعلام کرده است. سخنگوی این شرکت اعلام کرد که میکروبی‌تی محصولات خود را از ماه آوریل تا می به صورت پیش‌فروش به فروش رسانده و ظرفیت خالی برای این شرکت تا زمان اشاره شده وجود ندارد.

کاهش میزان عرضه‌ی بیت کوین به دلیل اجرای سومین هالوینگ این رمزارز و افزایش تقاضا در حقیقت جهش قیمت این دارایی را موجب شده است. در نتیجه، تقاضا برای خرید تجهیزات استخراج بیت کوین افزایش یافته و ظرفیت محدود شرکت‌های تولید کننده‌ی تراشه‌ برای بیت‌مین و میکرو‌بی‌تی، کمبود این تجهیزات در بازار را موجب شده است.

سخنگوی شرکت میکرو.بی.تی در برنامه‌ی پیام‌رسان وی‌چت اظهار داشت: «ما همچنان به سختی تلاش می‌کنیم تا برای افزایش ظرفیت دریافت سفارش‌های پیش خرید، ظرفیت بیشتری را برای تولید تراشه‌ها از شرکت سامسونگ دریافت کنیم. از طرف دیگر، شرکت بیت‌مین تراشه‌های خود را از شرکت تایوانی تی.اس.ام.سی(TSMC) تهیه می‌کند.

فروش تجهیزات ماینینگ در بازارهای ثانویه

با این وجود، همچنان امکان خرید روز این تجهیزات با قیمت بالاتر(به‌طور پرمیوم) و در حجم محدود، از توزیع‌کنندگان واسط این تجهیزات وجود دارد.

بررسی پیشنهاد‌های فروش انت‌ماینر اس 19 بیت‌مین در سرویس پیام‌رسان وی‌چت نشان می‌دهد که فروشندگان واسط برای این محصول 3,800-4,100 دلار را در خواست می‌کنند.

در مقابل، قیمت فروش نقدی همین محصول در ابتدای ماه نوامبر 3,300 دلار اعلام شده بود. در همین زمان قیمت سفارش اس19پرو برای تحویل در ماه آوریل 2,684 دلار عنوان شده است.

با این وجود، کاهش موجودی تجهیزات ماینینگ در زمان افزایش قیمت بیت کوین کاملاً طبیعی است. این پدیده در بازار صعودی بیت کوین در ژوئن 2019 و سال 2017 نیز تجربه شده است. هم‌اینک افزایش تقاضا از سوی سرمایه‌گذاران حقوقی در خارج از چین، سفارش خرید گسترده برای این تجهیزات را به همراه داشته است.

مایک کولیر(Mike Colyer)؛ مدیرعامل شرکت فاندری(Foundry) شرکت تابعه‌ی گروه ارزهای دیجیتالی(Digital Currency Group) که در حوزه‌ی تهیه‌ی تجهیزات استخراج بیت کوین و ارائه‌ی خدمات مالی به اوپراتورهای آمریکایی فعالیت دارد، اظهار داشت: «ما مشتریان زیادی را در اختیار داریم که قصد دارند بیش از 1,000 دستگاه استخراج را در یک سفارش خریداری کنند.»

کولیر اظهار داشت که در سال‌های اخیر تعداد زیادی مزارع استخراج رمزارز در آمریکای شمالی راه‌اندازی شده‌اند اما همانند گذشته، ظرفیت عرضه‌ی تراشه با ظرفیت سازندگان تجهیزات استخراج رمزارز متناسب نیست.

سفارش تجهیزات از سوی ماینر‌های چینی کاهش یافته است

کوین دژون جی(Kevin Dejun Ge)؛ اوپراتور یکی از مزارع استخراج بیت کوین اظهار داشت: «در سال 2020 میلادی تقاضای خرید تجهیزات اسیک از سوی اوپراتور‌های چینی به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است. اساساً ظرفیت تولیدکنندگان تجهیزات اسیک از سه ماهه‌ی سوم سال جاری میلادی به خریداران خارجی اختصاص یافته است.» وی توضیح داد:

ظرفیت شرکت‌های بیت‌مین و میکرو‌بی‌تی اساساً توسط اوپراتور‌های بزرگ حوزه‌ی استخراج و صندوق‌های دارایی خریداری شده است که در راستای اهداف خودشان در صنعت استخراج رمزارز فعالیت می‌کنند و یا این تجهیزات را به قیمت بالاتری در بازارهای ثانویه به فروش می‌رسانند. Kevin Dejun Ge

وی متوسط ارزش سفارش این موسسات را 15 میلیون دلار(تقریباً 5 هزار دستگاه انت ماینر اس 19) عنوان کرده است. اما جی معتقد است که رشد خرید این تجهیزات از سوی دیگر کشور‌ها به معنای افزایش سهم آن‌ها در هش‌ریت شبکه‌ی بیت کوین نیست و تنها قرار داد میان دو طرف معامله را نشان می‌دهد. در حقیقت به‌کارگیری این تجهیزات توسط ماینر‌ها به شرایط بازار بستگی دارد.

سفارش‌های پیش خرید، بازارهای آتی تجهیزات ماینینگ را شامل می‌شود و سرمایه‌گذاران بزرگ می‌توانند در سفارش‌های خود از تخفیف قابل توجهی بهره‌مند شوند. بنابراین، در صورتی که در زمان تحویل تجهیزات، قیمت بیت کوین به‌طور قابل توجهی افزایش یابد. این سرمایه‌گذاران قادر خواهند بود محصولات خریداری شده را در قیمت بالاتر به سرمایه‌گذاران چینی به‌فروش برسانند.

در همین زمان کاهش حاشیه‌ی سود برای فعالیت در صنعت استخراج بیت کوین، می‌تواند موجب نگرانی ماینر‌ها گردد. کاهش پاداش ماینر‌ها در نتیجه‌ی اجرای هالوینگ بیت کوین در سال جاری میلادی به همراه کمیابی تجهیزات و افزایش سختی شبکه به سطح بیشینه‌ی خود، حاشیه‌ی سود ماینر‌ها را کاهش داده است.

رشد فعالیت ماینر‌ها در شبکه‌ی اتریوم

به‌نظر می‌رسد که کاهش حاشیه‌ی سود ماینر‌ها در شبکه‌ی بیت کوین، آن‌ها را به فعالیت در شبکه‌ی اتریوم سوق داده است، زیرا بسیاری از ماینر‌های شبکه‌ی بیت کوین در چین هم‌اکنون به استخراج اتریوم می‌پردازند که دوره‌ی بازگشت سرمایه‌ی آن 3 ماه محاسبه شده است. با این وجود دوره‌ی بازگشت سرمایه برای جدیدترین تجهیزات ماینینگ بیت کوین در همین سطوح قیمتی تقریباً دو سال برآورد می‌گردد.

فلکس یانگ(Flex Yang)؛ یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل شرکت بابل فایننس(Babel Finance) که در حوزه‌ی ارائه‌ی وام رمزارزی فعالیت دارد، اعلام کرد: «بسیاری از وام‌گیرندگان(حتی ماینر‌های شبکه‌ی بیت کوین) در حال گسترش فعالیت خود در حوزه‌ی استخراج اتریوم هستند.»

نظر شما نسبت به کمیاب شدن تجهیزات استخراج رمزارز در بازار چیست؟ آیا تولید کنندگان تراشه‌ها ظرفیت خود را برای صنعت استخراج رمزارز افزایش خواهند داد؟ آیا تجربه‌ی رکود پیشین در بازار تجهیزات ماینینگ مانع توسعه‌ی ظرفیت برای تولید این تجهیزات شده است؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا