- شرکت انودیا در روز دوم دسامبر کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ خود را به بازار عرضه کرده است. این محصول ارزان قیمت سری ۳۰ کارتهای گرافیکی این شرکت محسوب میشود و عملکرد مناسبی را برای استخراج رمزارزها ارائه میکنند. در این مقاله عملکرد این محصول را در صنعت ماینینگ مورد بررسی و مقایسه قرار میدهیم.
معرفی مختصر کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ تی.آی
در طول چند ماه گذشته شرکتهای تولید کنندهی کارتهای گرافیکی محصولات جدید خود رونمایی کردند و این محصولات را به گیمرها و ماینرهای مشتاق بروزرسانی و خرید کارتهای گرافیکی جدید عرضه کردهاند. شرکت انویدیا پس از عرضهی کارتهای گرافیکی سری RTX 3070 و RTX 3080 و RTX 3090در روز دوم دسامبر جدیدترین محصول خود را با نام آر.تی.ایکس 3060 تی.آی(RTX 3060 Ti) منتشر کرده است.
با این وجود، پس از عرضهی این محصول با قیمت 399 دلار در فروشگاهها، کل موجودی کارتهای گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ تی.آی در طول چند دقیقه به پایان رسیده است.
کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 تی.آی از تراشهی 8 نانومتری بهره میگیرد و از دایرکتایکس12(DirectX 12) نیز پشتیبانی میکند. پردازندهی گرافیکی این محصول فضای نسبتاً زیادی را اشغال میکند و ابعاد آن 392 میلیمتر مربع اعلام شده است. شرکت انودیا کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 تی.آی را به همراه حافظهی 8 گیگابایتی جی.دی.دی.آر 6(GDDR6) ساخته است. فرکانس هستهی این کارت گرافیکی 1410 مگاهرتز(MHz) عنوان شده است که امکان افزایش آن تا فرکانس 1665 مگاهرتز وجود دارد. همچنین فرکانس مموری آر.تی.ایکس 3060 تی.آی 1750 مگاهرتز و پهنای باند حاظفهی این کارت 448 گیگابیت بر ثانیه(GB/s) عنوان شده است.
اینودیا حداکثر توان مصرفی کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ تی.آی را 200 وات گزارش کرده است که با توجه به مشخصات فنی این محصول مقدار مطلوبی بهنظر میرسد.
عملکرد کارت گرافیکی ۳۰۶۰ تی.آی در حوزهی ماینینگ
بلافاصله پس از عرضهی کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 تی.آی تعدادی از ماینرهای خوش شانس که به این محصولات دسترسی یافتند، نتایج آزمایش عملکرد این کارت گرافیکی در صنعت استخراج رمزارز را منتشر کردهاند. کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 تی.آی در الگوریتم اتهش(Ethash) اتریوم با توجه به توان مصرفی پایین عملکرد مناسبی را ارائه کرده است. در حقیقت، ماینرها هشریت این کارت گرافیکی را 61 مگاهش بر ثانیه با توان مصرفی 120 وات گزارش کردهاند.
کارت گرافیکی 5700 شرکت ای.ام.دی را میتوان به عنوان رقیب نزدیک این محصول در نظر گرفت. در حالی هر دو محصول در سطح قیمتی تقریباً یکسانی قرار دارند، آر.تی.ایکس 3060 تی.آی هشریت بالاتری را به ماینرها ارائه میکند. بعلاوه کارتهای گرافیکی اینودیا معمولاً بر روی دیگر الگوریتمها نیز عملکرد مناسبتری را ارائه میکنند.
در صورتی که این محصول را با سایر کارهای سری 30 شرکت اینودیا مقایسه کنیم، آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ تی.آی در مقایسه با دیگر کارتهای سری 30 از نویز کمتری برخوردار است. جدول زیر مقایسهای از عملکرد کارتهای سری 30 را بر روی الگوریتم اتهش ارائه میکند.
محاسبات نشان میدهند که بر اساس اطلاعات در دسترس کارتهای گرافیکی 3080 و 3060 تی.آی نسبت به سایر کارتهای سری 30 برای ماینرها جذابتر بهنظر میرسند. در این میان کارت گرافیکی ۳۰۶۰ تی.آی کمترین سطح قیمت نسبت به عملکرد را ارائه میکند.
نظر شما نسبت به عملکرد کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ تی.آی در صنعت استخراج رمزارز چیست؟ آیا ماینرها این کارت گرافیکی را برای استخراج رمزارز مورد استفاده قرار خواهند داد؟ یا کارتهای گرافیکی شرکت ای.ام.دی همچنان پرکاربردترین محصولات در صنعت ماینینگ باقی خواهند ماند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.
سپاس از مقاله خوب و تحقیقی تان کاش مقایسه ای هم با 5700 ها میگذاشتید
سلام دوست گرامی
در جدول محصولات همرده را مقایسه کردیم و چون 5700 سری قبلی کارتهای ای.ام.دی محسوب میشه یه پاراگراف به مقایسهی این دو اختصاص داده شده