
- بانک مرکزی چین(PBoC) مدتهاست که فرآیند بررسی و آزمایش یوان دیجیتال را آغاز نموده و در چندین شهر بزرگ از جمله شنژن، این رمزارز بومی را به صورت رسمی عرضه کرده است. گرچه تا پیش از این مقامات مالی کشور چین بر روی مصرف داخلی این رمزارز تمرکز کرده و چندین مرتبه اعلام کرده بودند که یوان دیجیتال تنها کاربرد داخلی دارد، اما ادی یو(Eddie Yue) مدیر اجرایی ادارهی تنظیم قوانین مالی هنگکنگ(HKMA) روز جمعه با انتشار بیانیهای از همکاری خود با بانک مرکزی چین جهت بررسی کاربردهای یوان دیجیتال در پرداختهای برونمرزی خبر داد.
یوان دیجیتال بینالمللی شد!
ادارهی تنظیم قوانین مالی هنگکنگ(HKMA) به تازگی اعلام نموده که در حال همکاری با بانک مرکزی کشور چین(PBOC) جهت بررسی کاربردهای احتمالی رمزارز ملی و استفاده از آن در پرداختهای برون مرزی است.
ادی یو(Eddie Yue) مدیر اجرایی ادارهی تنظیم قوانین مالی هنگکنگ در بیانیهای که روز جمعه منتشر نموده، توضیح داده است که یکی از زیرمجموعههای بانک مرکزی چین با همکاری HKMA در حال انجام آزمایشات فنی متعدد جهت بررسی کاربردهای یوان دیجیتال در پرداختهای برون مرزی و بینالمللی میباشد.
در بخشهایی از این گزارش آمده است «از آنجا که سیستم مالی چین دیجیتالی شده و یوان دیجیتال هم مانند پول نقد توانسته به چرخهی اقتصادی وارد شود، مطمئناً گزینهی پرداخت رمزارزی به شهروندان هنگکنگ و موسساتی که نیازمند پرداختهای برون مرزی هستند، ارائه خواهد شد». این بدان معناست که خدمات مالی مرتبط با یوان دیجیتال به زودی در سراسر هنگکنگ ارائه شده و این رمزارز بومی قرار است به صورت رسمی در پرداختهای بینالمللی وارد شود.
البته طبق آنچه در گزارش فوقالذکر آمده است، هنوز هیچ چهارچوب زمانی مشخصی جهت راهاندازی رسمی یوان دیجیتال در این شهر ارائه نشده است.
تغییر رویکرد
کشور چین تا پیش از این بر روی موارد استفاده و کاربردهای رمزارز ملی در داخل کشور تمرکز کرده بود، مواردی همچون استفاده از پرداختهای الکترونیکی خرد و تسهیل استفاده از رمزارزها به عنوان یک ارز در کشور. با این حال، اکنون مقامات این کشور به دنبال تصویب رمزارز ملی در هنگکنگ(یکی از مراکز مالی مهم در آسیا) هستند تا در آیندهای نه چندان دور بتوانند از رمزارز بومی خود در سیستم مالی جهانی استفاده کنند.
در جلسهی شورای قانونگذاری ماه اکتبر، کریستوفر هوی(Christopher Hui) وزیر خزانهداری هنگکنگ اعلام کرد که این شهر به استفاده از ارزهای دیجیتال در پرداختهای خرد و خدمات مالی برون مرزی علاقه دارد. این صحبتها به نوعی با رویکرد ابتدایی بانک مرکزی چین که تنها به دنبال توسعهی یک رمزارز بومی جهت استفادهی داخلی بود، در تضاد کامل است. با تمام این تفاسیر به نظر میرسد که رویکرد مقامات قانونگذار حوزهی اقتصادی چین اکنون تغییر کرده و آنها به دنبال تسخیر بازارهای مالی بینالمللی به واسطهی رمزارز بومی خود هستند.
برنامههای بلند مدت و کوتاه مدت
این درحالیست که بانک مرکزی چین به عنوان بزرگترین بانک دولتی در این کشور، در ماه اکتبر یک قرعهکشی بزرگ راهاندازی کرد. طی این قرعهکشی بین تعداد زیادی از شهروندان که کیفپول دیجیتال بانک مرکزی را دانلود کرده و از یوان دیجیتال در پرداختهای خود استفاده کنند، حدود ۱/۵ میلیون دلار یوان دیجیتال توزیع شد. هدف از راهاندازی این قرعهکشی افزایش تمایل مردم به استفاده از یوان دیجیتال و فراگیر شدن آن در بین مردم جامعه بود، با این حال این برنامهی آموزشی-تفریحی تنها در شهر شنژن(یکی از بزرگترین شهرهای نزدیک به هنگکنگ) قابل دسترس بود.
نظر شما در رابطه با تغییر ناگهانی رویکرد مقامات مالی کشور چین و معرفی یوان دیجیتال به عنوان یک رمزارز بینالمللی به جای رمزارز بانکی بومی چیست؟ چه عواملی باعث شد تا یوان دیجیتال به یک رمزارز جهت استفاده دز پرداختهای برون مرزی تغییر ماهیت دهد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.