- امروزه بانکهای مرکزی سراسر جهان در حال بررسی و یا آزمایش ایدهی انتشار ارز دیجیتالی بانک مرکزی هستند. با این وجود، فعالان صنعت رمزارزهانسبت به تاثیرات مثبت و یا منفی رمزارز ملی کشورها بر صنعت رمزارزی تردید دارند. ویتالیک بوترین در فستیوال فنآوری سنگاپور که در سال ۲۰۲۰ میلادی برگزار شده است بر اهمیت این محصولات در گسترش رمزارزها تاکید کرده است.
در آینده روشهای مختلفی برای تبدیل ارز دیجیتالی بانک مرکزی به رمزارزها ارائه خواهد شد
در حالی که توسعهی رمزارزهای ملی نگرانی فعالان صنعت رمزارزی را به همراه داشته است، ویتالیک بوترین؛ یکی از بنیانگذاران اتریوم دیدگاه خوشبینانهای را نسبت به تاثیر این محصولات بانکی بر صنعت رمزارزی ارائه کرده است. وی معتقد است که در آینده روشهای تبدیل ارز دیجیتالی بانکهای مرکزی(CBDCs) به رمزارزها توسعه خواهد یافت.
بوترین در فستیوال فنآوری سنگاپور 2020 اظهار داشت که انتظار ایجاد راههای مختلف برای تبدیل ارز دیجیتالی بانک مرکزی به بیت کوین و دیگر توکنهای دیجیتالی را دارد:
این سوال وجود دارد که چگونه ارزهای دیجیتالی بانکهای مرکزی ارتباط بیشتری با رمزارزها و دیگر ارزهای دیجیتالی برقرار خواهند کرد. داراییهای دیجیتالی مختلفی در طول چند دههی آتی منتشر خواهند شد. من انتظار دارم فرصتهای بیشتری برای تبدیل عادلانهی داراییهای دیجیتالی و جابهجایی در میان اکوسیستم مختلف ایجاد گردد. ویتالیک بوترین
بوترین همچنین دیدگاه خوشبینانهای را در رابطه با توسعهی ارز دیجیتالی بانکهای مرکزی اظهار داشت. وی اظهار داشت که پول دیجیتالی بانک مرکزی مزایای بالقوهی بسیاری را همانند سادهسازی اقتصاد کلان ارائه خواهد کرد. با این وجود، مفهوم ارز دیجیتالی بانک مرکزی نگرانیهای مختلفی همانند مسائل مرتبط با حریم خصوصی را نیز به همراه خواهد داشت.
گسترش بهکارگیری فنآوری بلاکچین
بوترین در این رویداد به ردیابی توزیع واکسن کووید 19 به کمک فنآوری بلاکچین اشاره کرد و آن را بهترین نمونهی استفاده از فنآوری بلاکچین در زنجیرهی تامین توصیف کرده است.
خالق اتریوم اطمینان دارد که همزمان با افزایش مقیاسپذیری، فنآوری بلاکچین در آینده بهطور کاربردیتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وی افزود: «زمان مورد نیاز برای ساختن واکسن کووید 19 و توزیع عادلانه و سریع این واکسن چالش اصلی برای بازگرداندن جهان به شرایط طبیعی خود محسوب میگردد.»
ارز دیجیتالی بانک مرکزی در طول دو سال گذشته به شدت مورد توجه قرار گرفته است و کشورهای مختلف همانند چین و سوئد نسخهی آزمایشی از پروژههای ارز دیجیتالی خود را راهاندازی کردهاند. بانک دویچه آلمان(Deutsche Bank) که بزرگترین موسسهی مالی در این کشور محسوب میشود، پیشبینی کرده است که ارز دیجیتالی بانک مرکزی در بلند مدت جایگزین پول نقد خواهد شد.»
نظر شما نسبت به اظهارات اخیر ویتالیک بوترین در رابطه با ظهور روشهای مختلف تبدیل ارز دیجیتالی بانکهای مرکزی به رمزارزها چیست؟ آیا این پروژهها گسترش رمزارزها را در سطح جهان موجب خواهند شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.